GENERAL Milomir Savčić, član odbrane Radovana Karadžića, bivšeg predsednika Republike Srpske koga je Haški tribunal nepravosnažno osudio na 40 godina zatvora, po povratku iz posete u Sheveningenu rekao je za "Novosti" da se Karadžić odlično oseća, da je "raspoložen, čvrst i stabilan".

Naš sagovornik kaže da je, istina, prvi predsednik RS malo ljut na sebe, "jer je verovao Sudskom veću da će doneti odluku po pravu i pravdi, a ne ovu političkog karaktera".

Dr Karadžić kaže da sada sledi bitka za kompletno rešavanje predmeta, a ne nikako polovično, odnosno - da se sve optužbe jednostavno zbrišu, govori Savčić.

- Zajedno smo konstatovali da se tokom suđenja desilo 138 procesnih povreda, što dovoljno govori i kako je suđeno i kako je presuđeno. Između ostalog, primetili smo da pominju nekakve napade srpskih snaga u Bratuncu i Srebrenici u proleće 1993. godine, a nigde se ne piše da je zapravo pre toga počinjeno niz teških zločina nad srpskim civilima u tom delu Podrinja - kazao nam je general Savčić.

On kaže da je bivši predsednik dobro raspoložen, vitalan, zdrav i da mu je misao britka i jasna - "pun je energije, volje i želje da u drugom stepenu izbori sa svojim pravim savetnicima i timom odbrane za oslobađajuću presudu za sebe i za svoj narod".