Milomir Savčić: Radovan Karadžić je stabilan i čvrst

V. MITRIĆ

30. 03. 2016. u 12:23

Миломир Савчић: Радован Караџић је стабилан и чврст

Radovan Karadžić

General Milomir Savčić, član odbrane Radovana Karadžića, bivšeg predsednika Republike Srpske koga je Haški tribunal nepravosnažno osudio na 40 godina zatvora
GENERAL Milomir Savčić, član odbrane Radovana Karadžića, bivšeg predsednika Republike Srpske koga je Haški tribunal nepravosnažno osudio na 40 godina zatvora, po povratku iz posete u Sheveningenu rekao je za "Novosti" da se Karadžić odlično oseća, da je "raspoložen, čvrst i stabilan".

Naš sagovornik kaže da je, istina, prvi predsednik RS malo ljut na sebe, "jer je verovao Sudskom veću da će doneti odluku po pravu i pravdi, a ne ovu političkog karaktera".

Dr Karadžić kaže da sada sledi bitka za kompletno rešavanje predmeta, a ne nikako polovično, odnosno - da se sve optužbe jednostavno zbrišu, govori Savčić.

- Zajedno smo konstatovali da se tokom suđenja desilo 138 procesnih povreda, što dovoljno govori i kako je suđeno i kako je presuđeno. Između ostalog, primetili smo da pominju nekakve napade srpskih snaga u Bratuncu i Srebrenici u proleće 1993. godine, a nigde se ne piše da je zapravo pre toga počinjeno niz teških zločina nad srpskim civilima u tom delu Podrinja - kazao nam je general Savčić.

On kaže da je bivši predsednik dobro raspoložen, vitalan, zdrav i da mu je misao britka i jasna - "pun je energije, volje i želje da u drugom stepenu izbori sa svojim pravim savetnicima i timom odbrane za oslobađajuću presudu za sebe i za svoj narod".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije