Formirana Radna grupa za rasvetljavanje zločina na KiM

Tanjug

19. 10. 2015. u 16:15

Skupštinski Odbor za Kosovo i Metohiju formirao je danas Radnu grupu za prikupljanje dokaza u rasvetljavanju zločina nad pripadnicima srpskog naroda i ostalih nacionalnih zajednica na Kosovu

Формирана Радна група за расветљавање злочина на КиМ

Milovan Drecun

BEOGRAD - Skupštinski Odbor za Kosovo i Metohiju formirao je danas Radnu grupu za prikupljanje dokaza u rasvetljavanju zločina nad pripadnicima srpskog naroda i ostalih nacionalnih zajednica na Kosovu počevši od 1998. godine.

Zadatak Radne grupe je, kako je rekao predsednik Odbora Milovan Drecun, da intenzivno prikuplja činjenice i dokaze koji mogu da pomognu u rasvetljavanju zločina nad Srbima i ostalim nacionalnim zajednicama.

Dokazi će, preko srpskog Tužilaštva za ratne zločine, biti dostavljeni Specijalnom sudu za ratne zločine na Kosovu i Metohiji.

Radna grupa danas počinje sa aktivnostima, a baviće se utvrđivanjem činjenica za počinjene zločine, kao i odgovornosti svih počevši od 1998. godine.

Predsednik Radne grupe je Milovan Drecun, a u njoj su uz nekoliko članova resornog odbora i predstavnici Tužilaštva za ratne zločine, Službe MUP-a za otkrivanje ratnih zločina, kao i vladine Komisije za nestala lica.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Vera

24.10.2015. 14:44

KONACNO da se i ovo desi, da se Srbi USUDJUJU daispitaju ZLOCINE nad SRBIMA !!

srbo

31.10.2015. 07:17

@Vera - vera pogrešila si.srbi se još ne usudjuju da preispitaju zločine koji su mnogo stariji,a to su zločini komunista nad srbima počinjeni masovno od 1944. godine.kada to izadje na videlo onda će se videti sve ostalo.

filipovic

24.10.2015. 14:52

kada je bilo izmisliti zlocine koje su pocinili srbi, tu nije trebalo niakvih dokaza, samo da se namontira proces, kao sto je velcina predmeta protiv srba, koji se vode pred haskim tribunalom i sudovima bosne i hrvatske. Za zlocine na kosovu stalno se formiraju neka radna tijela, grupe,................... samo da se odigovlaci jwer nemogu da kazu od ovog suda nema nista. I ovaju slucaj sa radnom guropom je samo lakrdija.

gradjanin

31.10.2015. 07:13

a kada će se formirati radna grupa za ispitivanje komunističkih zločina nad srbima.što ne pričaš malo o tome ,šta ti kažu oni .