Prijedor: Hapšenje zbog ratnog zločina

Tanjug

sreda, 17. 06. 2015. u 11:40

Приједор: Хапшење због ратног злочина

Ilustracija

Milorad Radaković i Goran Pejić osumnjičeni su da su u junu 1992. na području opštine Prijedor počinili ratni zločin nad žrtvama hrvatske nacionalnosti

SARAJEVO - Po nalogu tužioca Posebnog odeljenja za ratne zločine, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Bosne i Hercegovine jutros su na području Prijedora uhapsili dvojicu osumnjičenih za ratni zločin u mesta Tukovi kod Prijedora, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Državljani BiH Milorad Radaković i Goran Pejić osumnjičeni su da su u junu 1992. na području opštine Prijedor počinili ratni zločin nad žrtvama hrvatske nacionalnosti.

Osumnjičeni su pod istragom da su počinili krivično delo zločina protiv čovečnosti i tokom dana biće predati postupajućem tužiocu.

Tužilaštva BiH, koji će nakon ispitivanja doneti odluku o podnošenju predloga za određivanje pritvora, ili mera zabrane u skladu sa zakonom, prenela je Fena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

daki

17.06.2015. 12:01

To je ono gde nepomaze Ruski veto, a gde mi kao zemlja necemo moci da pomognemo nasim sunarodnicima putem pravne pomoci posto kao zemlja koja nepostuje odluke mеdjunarodnog suda necemo biti kredibilni.