Četiri osobe uhapšene zbog ratnog zločina u Dretelju

Tanjug

11. 06. 2015. u 10:34

Четири особе ухапшене због ратног злочина у Дретељу

Logor Dretelj

"Četvorka" je uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da su tokom 1993. godine u logoru "Dretelj" počinili krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva
SARAJEVO - Postupajući po naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su na području Hercegovine uhapsili četiri osobe zbog ratnog zločina u logoru Dretelj.

Kako je precizirano u saopštenju Agencije, "četvorka" je uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da su tokom 1993. godine u logoru "Dretelj", na području opštine Čapljina, počinili krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Uhapšeni će biti privedeni u službene prostorije SIPA-e, gde će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će biti predate Tužilaštvu BiH na dalje postupanje, prenosi portal "Klix".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Утеривач

11.06.2015. 15:24

Да ли је проблем да се каже које су националности против којег цивилног становништва је почињен злочин или је то резервисано само за ухапшене Србе?

Baco

11.06.2015. 21:02

@Утеривач - Hapse se samo Srbi - ovo je izuzetak, uhapsili su ujake zato sto su potamabili zehlene ... ali su preterivali .. kao i obicno

baunti

11.06.2015. 21:49

@Утеривач - Baco me pretekao, ali mozes i sam da izvedes zakljucak - Ako je logor bio u Capljini onda su u pitanju Hrvati iz HVO, a ako je godina zlocina 1993. onda je to bilo protiv muslimana. Niko ne hapsi za zlocine protiv Srba. Mozda ce doci na red za jedno 100-njak godina, kad ne bude vise zivih ni zlocinaca, ni zrtava, ni svjedoka.

crnogoracpg

13.06.2015. 09:50

@Утеривач - Baunti: Svaka cast na komentaru! Mnogo je nepravde napravljeno prema Srpskom narodu jer ubice I zlocinci su I dalje na slobodi zasto nijesu uhapseni? Da su bili Srbi odavno bi bili uhapseni ali posto nijesu onda se vidi za koga sud radi!Zivjela Republika Srpska i herojski Srpski narod!

Kermit

12.06.2015. 00:33

Nisu Srbi, inače bi to eksplicitno naveli. Ovako za neupućene stvaraju propagandni utisak da su to Srbi.