Zamka zapada Vučiću: Hag sad traži Šešelja

E. V. N.

ponedeljak, 30. 03. 2015. u 11:34

Замка запада Вучићу: Хаг сад тражи Шешеља

Vojislav Šešelj

Tribunal naložio da lider radikala, posle pet meseci na slobodi, mora da se vrati u pritvor, što vlast vidi kao pokušaj destabilizacije zemlje. Neću otići dobrovoljno, neka me hapse - poručuje prvi čovek SRS

PREDSEDNIK radikala Vojislav Šešelj mora da se vrati u Hag!

Posle samo pet meseci na privremenoj slobodi, iz Tribunala je u ponedeljak stigla "povratna karta" kojom se prvi čovek SRS poziva u Holandiju kako bi se utvrdilo da li je prekršio uslove pod kojima je pušten.

Konkretno, Žalbeno veće Tribunala naložilo je Pretresnom da opozove odluku o privremenom puštanju Šešelja da se zbog humanih razloga i teškog zdravstvenog stanja brani sa slobode.

- Naredni koraci u ovom predmetu će biti određeni od strane Pretresnog veća - rečeno je "Novostima" u Hagu.

Srbiji i Holandiji biće poslata odluka o tome kada Šešelj treba da se vrati u Sheveningen.

Zvanični Beograd ovaj novi "haški zaokret" pročitao je kao pritisak Zapada na Aleksandra Vučića i srpsku vladu, pre svega jer su vodili uravnoteženu politiku i nisu okrenuli leđa Rusiji i uveli joj sankcije. A to ključne države EU i Amerika svakako očekuju. Štaviše, već su u javnost pustili opciju o "usklađivanju spoljne politike sa Briselom" što je eufemizam za prekid partnerstva sa Kremljom.

Tumači se i da je političkim centrima moći iz NATO i EU zasmetalo obraćanje premijera Vučića na godišnjici bombardovanja i da je to jedan od motiva za političku zamku sa vođom radikala, koja može da destabilizuje Srbiju. Pogotovo što on ne želi dobrovoljno da se preda.

Da će samo sa lisicama na rukama ući u avion, Šešelj je potvrdio "Novostima", svega nekoliko minuta pošto je stigla vest iz Haga.

- Neću se dobrovoljno vraćati u Hag. Ostajem pri svemu što sam govorio od kada sam se vratio u Beograd. Da vidimo kako će sada Vučić i Nikolić da me hapse. Neka dođe policija. Ona hapsi. Očekujem da me isporuče jer će u suprotnom Srbija trpeti ucene iz EU, a moj cilj je da nikad ne uđemo tamo - najavljuje Šešelj.

Zvanično, u podnesku Tribunala kojim se objašnjavaju razlozi zbog kojih Šešelj treba da se vrati u pritvor, citiraju se Šešeljeve izjave da se neće dobrovoljno vratiti, govori se o njegovim pretnjama osobama koje sarađuju sa Tužilaštvom i vređanju žrtava.

Takođe, piše i da "ponašanje lidera SRS dovodi u pitanje humanitarne razloge njegovog privremenog oslobađanja zbog zdravstvenog stanja".

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić nazvao je odluku Haškog tribunala perfidnom i skandaloznom:

- Njom se ugrožava stabilnost države i čitavog regiona. Srbija nijednim aktom nije bila upoznata ni sa odlukom o puštanju Šešelja, a ni sada sa odlukom o njegovom povratku. Kada Vlada bude dobila zvanično obaveštenje izjasniće se o daljim koracima.

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin rekao je da je zahtev Haga pokušaj destabilizacije Srbije i rušenje premijera Vučića.

- Zahtev je došao neposredno nakon obeležavanja godišnjice bombardovanja kada je prvi put jedan srpski premijer rekao da je u pitanju NATO agresija, a ne nekakva akcija. Iza zahteva stoje zemlje koje nisu htele da dođu na obeležavanje godišnjice bombardovanja - objasnio je Vulin.

VUČIĆ: NEMORALNA ODLUKA, ALI NE MENjAM SRCE I OBRAZ

VLADA Srbije će se narednih dana izjasniti povodom odluke Haga, poručio je premijer Aleksandar Vučić:

- Nisam u situaciji da sakrijem ljutnju na vest zbog nemoralne odluke koju su doneli. Ne mislim da je Šešelj tema. Kada bih izgovorio sve što osećam neko bi pomislio da nisam uspeo da suzdržim bes zbog nemoralnih odluka koje su neki doneli. Očigledno je da moj govor povodom obeležavanja godišnjice bombardovanja 24. marta, ispred zgrade Generalštaba, nije naišao na opšte simpatije u svetu. Ali ja ne želim da menjam ni svoje srce, ni svoj um ni svoj obraz. Hoću da upozorim da moj ponos i moj moral, kao i stabilnost Srbije nemaju cenu.

Vulin kaže "da Srbiji dobro ide, ima više novca, zapošljava, rešila je pitanje "Železare", ali da nekome nije u interesu da se o tome priča, nego hoće li biti nereda na ulicama i da li će se Šešelj predati".

Iznenadnom odlukom Žalbenog veća Haškog tribunala Srbija se ni kriva ni dužna uvlači u spor između Sudskog veća, Tužilaštva i samog lidera radikala, ocenio je potpredsednik Vlade Rasim Ljajić.

- Tribunal nastavlja sa čudnim i zbunjujućim odlukama. Najpre je Šešelj pušten pod okolnostima koje su nezabeležene u dosadašnjoj praksi, bez ikakvih uslova koji su postavljeni pred njega i državu Srbiju. Vlada je vrlo jasno naglasila da je spremna da pruži garancije Šešelju, ukoliko ih on prihvata. Tribunal je, međutim, doneo odluku praktično bezuslovnog puštanja, uz ogradu da Šešelj jedino ne sme da utiče na svedoke u procesu i žrtve. Donošenje dve kontradiktorne odluke za samo pet meseci, saradnju sa Hagom značajno otežava - kategoričan je Ljajić.

U Ministarstvu pravde nisu hteli da komentarišu novi zaplet oko lidera radikala, jer do u ponedeljak kasno po podne nisu dobili nikakav zvanični dopis iz Tribunala.

Inače, za sve haške optuženike koji se nisu dobrovoljno predali, postupak prebacivanja je isti. Posle hapšenja, Viši sud u Beogradu odlučuje o tome da li su ispunjeni svi zahtevi koje je poslao Hag. Ako jesu, izvršna vlast donosi konačnu odluku o slanju u Holandiju.

Ova procedura trebalo bi da se odnosi i na Šešelja. Kuriozitet je da Šešelj nije pušten uz garancije Vlade nego na osnovu njegovog dogovora sa Hagom, pa će zato biti sprovedena procedura kao da se nikada nije dobrovoljno predao Hagu.

MILOVAN BOJIĆ: UMREĆE AKO ODE!

SVE je spremno da Šešelj ove nedelje krene sa primanjem 12 teških hemioterapija u sklopu lečenje karcinoma debelog creva, uz metastaze na jetri. Ukoliko ih ne bude primio, umreće.

Ovo za "Novosti" kaže Milovan Bojić, lekar predsednika radikala i dodaje da će on sigurno odbijati da uzima terapiju u Haškom tribunalu u nehumanim uslovima:

- On je već jednom odbio da je uzima, jer su nudili da je prima u specijalnom bunkeru. Zbog nelečenja je i postao težak bolesnik.

HRVATI SREĆNI ODLUKA o povratku Šešelja je najmanje što se moglo učiniti u ovoj fazi, dok se već godinama čeka presuda - rekla je hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović. - Svima je jasno da je on ratni zločinac i mesto mu je u Hagu. Šefica hrvatske diplomatije Vesna Pusić izjavila je da je "Šešelj štetio svima, a svakako odnosima u regionu".

Bojić tvrdi da lider radikala nikada nije odbio nijedan pregled i da je lečen bolje nego godinama u Holandiji.

- Otkrili smo novi karcinom na debelom crevu i odstranili ga hirurški. Čekali smo da vidimo šta će se desiti sa promenama na jetri. Konzilijum je zasedao nekoliko puta i odlučio da se čeka, i uz ultrazvučnu i skenersku dijagnostiku prati bolest. Imamo dokumentaciju tešku preko 15 kilograma. Zaključeno je da se zbog novih senki na jetri, koje ne prelaze kritičnu veličinu, počne sa hemioterapijama.

DVERI PROTIV

DVERI se izričito protive povratku Vojislava Šešelja u Hag.

- Haško tužilaštvo već godinama ne uspeva da dokaže njegovu krivicu. Ne postoji nijedan racionalan razlog da Šešelj bude isporučen tom lažnom sudu. To je sud u kome je jedan broj optuženih Srba ubijen, dok je većina na odsluženju dugogodišnjih robija i to bez pravih dokaza i na osnovu svedočenja lažnih svedoka.

ODLUČIVAO SUDIJA SA MADAGASKARA

ODLUKU da se Pretresnom veću naloži da naredi povratak Vojislava Šešelja u Hag, donele su sudije Vilijam Husein Sekule iz Tanzanije, Arlet Ramaroson sa Madagaskara i Kalida Rašid Kan iz Pakistana. Dok su sudije iz Rusije Bakhtijar Tuzmukamedov i iz Togoa Kofi Kumelio Afanđe izdvojili svoja mišljenja navodeći da se ne slažu sa pravnim obrazloženjem i zaključkom većine.

TRAŽIO PREVOD

Šešelj je večeras u Boru izjavio da je dobio zahtev iz Tribunala da se vrati u Hag:

- Taj dokument je na engleskom, pa sam im odgovorio da mi ga dostave na srpskom i dobiću ga do srede.

NAJBOLjE DA ŠEŠELj SAM ODE U HAG

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškog tribunala Rasim Ljajić izjavio je da je za Šešelja najbolje da sam ode u Hag i preda se.

"Svako opiranje će umanjiti šansu da kasnije bude pušten. Ukoliko nastavi sa ovakvim izjavama, čini sebi medvedu uslugu", rekao je Ljajić gostujući u Dnevniku RTS-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (374)

Radovan

30.03.2015. 11:45

Seselj je zavrsio posao, jedino im preostaje da nastave cirkus i pokusaju sacuvati cast koju su davno izgubili. A jedino oslobadjajucom preusdom mugu sacuvati to malo casti ako uopste imaju i to malo.

Uglješa

30.03.2015. 11:48

Haški sud je uvek bio pravedna institucija. Svako je ispoštovan prema zaslugama. Pravda je spora ali dostižna !

Slavko

30.03.2015. 11:49

Nemojte da narod bombardujete sa naslovima u stilu zute stampe. Lepo pise da je TUZILASTVO zatrazilo opoziv odluke. A "HAG" nije samo (licemerno i instrumetalizovano) tuzilastvo, vec tamo postoje i druge instance. Uostalom, sve i da zatraze vracanje Seselja, on bi u tom slucaju zatrazio zastitu od ambasade RF, koja bi mu vise nego sigurno izasla u susret i dodelila politicki azil.

Jelena81

30.03.2015. 12:10

@MatijaBG - eeeee Seki,Seki isteklo ti vreme...dosta nam je bilo tvoje mrznje,i vredjanja..putuj lepo za Hag pa tamo sprovodi svoju politiku

Radovan

30.03.2015. 13:15

@MatijaBG - Pa te posle cudi sto neko zeli da te probode glogovim kocem Matija!! Mene da neko strpa u zatvor 12 godina bez ikakve krivice i ja bih ga licno probo glogovim kocem, mrtvog ili zivog!!!

Trazio-dobio

30.03.2015. 11:50

Kad neko nesto trazi sa lucem, sto bi moja baka rekla, on to i dobije. Od starta je prozivao i izazivao, na kraju mu je i uspelo.

Sladja81

30.03.2015. 12:09

@Demokrata, EU! - zalosno,posle 12 godina je dobio sansu da ponovo bude sa svojom porodicom a on je to zanemario zarad politike 90-ih,spletki,pozivanja na puceve..e pa nije mi ga zao...Srbija zeli lepu buducnost a ne Seseljevu drzavu

mila

30.03.2015. 11:52

E to je cirkus pa neka sad onu dodju i odvedu ga nazad. nije zavrsio posao za koji je poslat i vise je nepotreban

Glorija123

30.03.2015. 12:07

@mila - ma kome je on potreban..svojim ludim idejama ,prozivkama,vredjanjima i pozivanjima na puc?????

mihailo

30.03.2015. 12:08

@mila - Ati znaš zašto je poslan? Prisustvovala si razgovoru kada su naložili šta treba da radi. Njemu je po drugom osnovu tamo mesto jer ja napravio političare amatere,

lukic

30.03.2015. 13:31

@mila - da da lude ideje evo sad cu da nabrojim te lude ideje -vraćanje carina na robu iz eu ,ukidanje agencija ,stopiranje tzv. eu integracija ,eto hrvati,bugari ,rumuni ne znaju kako da se ponašaju zbog velike količine sreće koja im je donjela ta ista eu,zatim kakva luda ideja zamislite on nece u nato ,nece da nato vojnik radi po srbiji sta poželi ,ako ne podržava briselski sporazum nego rezoluciju 1244 opet nešto s njim nije u redu ,neko je očigldeno gledajući javni servis izgubio kompas

repus

30.03.2015. 11:52

а од кума поклон поново ћелија затворска прошли пут на аеродрому ти донео чашу сока од боровнице пошто си то волео да пијеш а волиш и добош торту сада ће добош торта да стигне на аеродром кад полетиш

Predrag Zdrale

30.03.2015. 12:04

Kakav Hag? Pa oni treba da isplate Seselju odstetu od 200 miliona eura zbog preko 10 godina tamnjicenja za verbalni "delikt" :)

Nana

30.03.2015. 12:06

Neka ide, verujem da nece niko zaplakati, osim njegove Vjerice. Hag ga pustio, Hag ce i da ga uzme nazad

Srdjan Grković

30.03.2015. 12:07

I tako su oni pusti šešelja da kada treba naprave pometnju i sukobe unutar srbije između naroda i ostalih

Mihajlo

30.03.2015. 12:09

Ovo sa Seseljem je pravi cirkus, malo ga ovi iz Haskog trubunala puste pa ga vracaju. Verovatno su mislili da ce njegovim pustanjem nesto postici neke nemire i nestabilnost u drzavi ali su se malo presli.

Lale

30.03.2015. 12:09

Pustili ste Seselja ne trazeci nikakve garancije od drzave Srbije. Izvolite sad gospodo iz Holandije, dodjite po njega.

Viki

30.03.2015. 12:10

Ko ga je vratio u Srbiju neka ga sada hapsi i vraća Srbija nema pravo da se meša u rad Haškog tribunala.

sax

30.03.2015. 12:11

Pod hitno zaustaviti svaku saradnju sa tim kvazi-sudom. I to sto je prvi put bio je istorijska sramota za Srbiju.

kondor 009

30.03.2015. 17:21

@Aers - @Aers , pre ces ti stici u tu kafanu . Dr. Seselju nisu nista dokazali , za tolike godine provedene u tom kazamatu za Srbe i nema sanse da ga vrate , vec ce morati da mu plate milione evrica za sto su ga krivo optuzili. Lako vam je pisati komentare , kada se ne tice vase koze . Pitao bih sve komentatore koji pisu protiv dr. Seselja kako bi se osecali da su prosli pakao koji je on prosao u haskom kazamatu . Sramite se svojih komentara , ako je Srbija stabilna jedan je covek ne moze destabilizovat

Nikola

30.03.2015. 12:16

Vreme je da se Šešelj vrati u Hag, gde mu je i mesto. Zadatak da uspori refrome u Srbiji nije obavio, pa je ovaj ishod sasvim očekivan.

Duška

30.03.2015. 12:17

Ovo mi nije jasno te ga puštaju te ga vraćaju.Kako Zapadu odgovara tako rade.Izgleda da im sada odgovara da ga vrate.

IgorO

30.03.2015. 12:17

Zasto ne traze od tog "tribunala" objasnjenje sta smatraju presudjivanjem u razumnom roku? Kada to objasne,obavestiti ih da sa politickim sudovima ne saradjujemo.

Forsaken

30.03.2015. 12:18

Mozda je i bolje da ide u Hag. Od kada je dosao u Srbiju, Seselj je samo pretio. Bojim se samo da ce biti dosta problema oko hapsenja.

Никола

30.03.2015. 12:37

@Forsaken - Нема шта да се бојиш гледај своја посла ако немаш шта паметно да кажеш, мој савет. Уз Воју је народ!

Јабре

30.03.2015. 12:54

@Forsaken - Пошто је част и поштење данас ? Јуда Ишкарјот је узео 7 сребрних новчића, али то је било давно.

Ika

30.03.2015. 12:18

Znala sam da će ovo da se desi.Haški tribunal mora sve da završi što je započeo.Šešelj će i od ovoga da napravi cirkus.

Јабре

30.03.2015. 12:50

@Ika - Шта је започео ? Осуђивање Срба и за вербални деликт а за етничка чишћења и геноциде над Србима није надлежан. Такви ко ти нису ни за циркус и мајмуни би се смејали таквима, мајмуни бар до краја живота бране своје племе.

Sydneysider

30.03.2015. 12:20

Potpuno ocekivana! U stvari ja sam se plasio nekog goreg scenarija za Seselja. Seselj postao super aktivan od kad se vratio, kao rezultat toga, nastao je veliki priliv clanova - postali su ozbiljna pretnja instaliranoj vlasti od EU. Na izbotima bi imao sanse i na pobdu. Medjutim, EU ne moze da dozvoli sebi takav luksuz, da izgubi Srbiju i da im pobegne ka Rusijom. Medjutim, Seselj je vec napravio veliku stetu vlasti.

Anamarija

30.03.2015. 12:21

Ne shvatam zašto da ga hapse Nikolić i Vučić, oni ga nisu ni poslali tamo. Neka ga hapsi Haški tribunal ako hoće.

Metatron

30.03.2015. 12:23

Odmah treba uputit najoštriji protest Briselu i Strazbur ukoliko bude pritisaka na republičku vladu. Ako im je gospodin Šešelj toliko neophodan nega ga potražuju na drugi način a NE VIŠE PREKO NAS ! Država Srbija ne sme pristati na ponižavajući polažaj taoca zbog jedne tako bizarne pojave kao što je "fenomen Šešelj". Ako se u EU na tome bude insistiralo, da naši organi izvrše ekstradiciju, odmah pokrenuti žalbeni postupak pred Ujedinjenim Nacijama !!! Srbija zaslužuje ELEMENTARNU KOREKTNOST !

ESPUMISAN

30.03.2015. 12:23

Sam je sebi kupio kartu za Hag.Ponasanje i izjave koje je sve vreme plasirao veoma su neprikladne i neprimerene i krajnje degutantne.

gaga

30.03.2015. 12:23

Neka mu je srecan put i neka povede ovo malo preostalih radikala sa sobom da se smiri Srbija vec jednom.

Nemanja

30.03.2015. 12:24

Znaci SRS preso 15% podrske naroda...prpa...zato molio vodja da ga vrate u hag...sns=dno dna

lukic

30.03.2015. 12:24

raste rejting pa onaj veliki moralista ponovio reci onog velikog vizionara -vodite ga u hag i ne vracajte ga više ali sva vaša pokvarena manipulacija neće da prodje ,botine i izdajnici lupajte minuse što više minusa više sam u pravu

greska je da se ispravi

30.03.2015. 12:26

Shvatili da do danas donosene pogresne odluke treba da ispraviti, mozda i nisu tako ruzni, zele da okace coveku neki orden za ispravnost.

Nada

30.03.2015. 12:30

Ja se samo nadam da se nece opet praviti cirkus sa ovim slucajem i mislim da je sve ovo jedna igra, pustiti ga, pa onda traziti od Srbije da ga vrati! Nesposobni Hag ni posle 15 godina ne zna da resi sudski postupak, a sto se tice Seselja i njegove politike smatram da je odavno prevazidjena!

SNS bot

30.03.2015. 12:32

Ua Srbija! Ua Rusija! Zivela EU, Zivela Nemacka nas najveci prijatelj, ziveo veliki nepogresivi vodja! Ziveli moje kolege sa svojim nadprosecno inteligentnim komentarima! A tek sto imamo obraz, to ga niko na planeti takvog nema!

Ilija

30.03.2015. 12:33

Šešelj je pušten iz razloga da uništi rejting SNS-a, a sada se iz istog razloga traži njegov povratak u Hag.

kondor 009

30.03.2015. 13:39

@Ilija - Ne treba njima dr. Seselj da unistava rejting , oni su ga sami vec unistili . Pokazace vreme koliko ce jos vladati , verovatno jako kratko . Potpis sa nato ubicama kosta ce ih gubitka vladanja u Srbiji .Potpisali da nato ubice spartaju po Srbiji uzduz i popreko , bez nadoknade stete . To je kaptulacija kada ti neprijateljska cizma gazi po otazdbini . Sramota! Znam da necete objaviti komentar , bojite se objaviti " ISTINU " Istinu koja boli svakog onoga koji voli Srbiju i njene narode .

obrazovan

30.03.2015. 12:33

Nisu ga dirali sve dok nije pomenuo pre neki dan na konferenciji za stampu uticaj Sorosevih ljudi na tzv.sistem obrazovanja u Srbiji i nacin na koji sve kontrolisu,a to je ustvari sustina razbijanja ove zemlje i mladih narastaja u njoj.

Milan

30.03.2015. 12:34

Buju paji, buji paji u Hag... Srbiju su mnogi pokušali da uspore u procesu, ali nažalost nisu uspeli. Ideologija Vojislava Šešelja više nije cenjena i nema nikakvog osnova da bude podržana.

Деки

30.03.2015. 12:35

Гледам ове бивше радикале, како са ужитком развлаче Шешеља и у свом јад, ликују над судбином човека, Србина, без којег би били и остали на нивоу месне заједнице. То је тзв. српско проклетство, које нећете наћи ни код једног од тзв. народа из окружења, тужно је то и поражавајуће, ма којој странци припадали.. А тај квази суд у Хагу, је ништа друго, него продужена рука оних истих злотвора, због којих смо пре свега пар дана туговали и плакали, на годишњицу почетка бестијалног иживљавања над Србијом.

PP

30.03.2015. 12:38

Naravno da će on sada izigravati nevinašce i kriviti nekoga drugog, ali kakve su mu misli i dela bila za ovo malo vremena možda je pravo vreme da se vrati gde ga niko slušati neće.

rasa

30.03.2015. 12:40

Uvideli ljudi da je Seselj politicka proslost i covek vise nema sta da trazi u politici jer su ta vremena davno iza nas i posto nije uspeo da destabilizuje drzavu oni ga vracaju nazad.

Иги

30.03.2015. 12:41

Подсмевате се човеку који је робијао 12 година. Имате ли ви образа? Сумњам.

Slavisa Sa

30.03.2015. 12:41

Ne razumem zasto je drzava odgovorna sada za njegovo vracanje u Hag? Niti je dala garancije za njegovo pustanje niti se na nesto obavezala. Neka ga hapsi onaj ko je za njega garantovao a ne policija i zandarmerija.

Radovan

30.03.2015. 13:20

@Mala - Mala!!! Kako ne mozes da shvatis da su puno gori zlocinci od Seselja oslobodjeni i glume fine gradjane??? Seselj kakav god je nije gori od mnogih!!

drasko

30.03.2015. 12:45

I ovo ce da prodje bez neke pompe kao i njegov povratak u Srbiju, mada moguce je da ce radikali nesto dramiti i praviti skandale, ali nece biti neke vece guze oko cele price, jer je Seseljeva politika zavrsena.

Srki

30.03.2015. 12:45

u kom zivotu je Haski sud pravedna institucija??? stranacki botovi rade punom parom. sramota

cuca

30.03.2015. 12:47

Haski tribunal je sam odlucio i vratio Seselja, neka ga sam sad uhapsi. Zapad pokusava ovim da destabilizuje Srbiju, jer njima ne odgovara jak premijer, vojna neutralnost i odbijanje da se uvedu sankcije Rusiji. Sto se DS tice oni su se radovali njegovom povratku jer su se nadali da ce se ugroziti rejting Vucica i SNS. Potom su najostrije osudjivali njegove izjave o Djindjicu da bi se danas ponovo radovali pozivu tribunala za njegovim vracanje u Hag!

sram

30.03.2015. 12:47

Haski tribunal je znao kada je pustao da ce doci do ponovnog hapsenja a mozda do nereda, sramota.

Јабре

30.03.2015. 12:48

Нема ! Суде му 15 година за вербални деликт а крволока Насера Орића што је крив за смрт десетак хиљада људи пустише после две године ! А видим колико усташа, Шиптара и Муслимана привлачи Шешељ, најбољи доказ да ради нешто исправно.

ana

30.03.2015. 12:50

Vojo idi dostojanstveno po presudu i zavrsi ono sta si poceo i zasta si i otisao. Nemoj da pravis sou zbog 12 godina koje si proveo tamo i sve da obezvredis. Mislim da si bar toliko pametan da shvatis da protivljenje znaci tvoj poraz a njihova pobeda.

Gojko

30.03.2015. 14:02

@ana - Kad je otishao drzali su ga 12 g.Sada kaze ne idem dobrovoljno,vech hochu da vidim ko che me uhapsiti.Znachi ne plashi se Haga,samo ne ide ponovo dobrovoljno.

Profa

30.03.2015. 12:50

Ovo je toliko očekivano.Uvek je cirkus oko Šešelja.Ko Slobu ima da ga hapse sa helikopterom.Ne znam samo ko ga pita da li hoće ili neće.

Gojko

30.03.2015. 12:50

Da li se Hag priklonio eutanaziji srpskih teshko bolesnih zatochenika.Slobi su davali lekove protiv lepre koji su mu dejstva svih ostalih lekova koje je pio anulirali.Izmerili su da je Sheshelj ipak opasniji u Srbiji,nego u njihovom kazamatu.A Srbi ko Srbi jedva chekaju to.

gradjanin

30.03.2015. 12:51

Svi ovi komentatori koji negativno komentarisu seselja dobili po 20 evra od vulina,vucica i ostalih jer su izdajnici roda svog vulin je dobar covek samo daleko mu lepa kuca samo folira ovaj bedan srpski narod.

Ivanica

30.03.2015. 12:52

Pa, zar nije jednom dobrovoljno otisao sto ne bi i drugi put, cega se plasi,akop je cist kao sto prica.

Миливоје Кнежевић

30.03.2015. 12:54

Са чим упоредити хашки трибунал заједно са онима који су га основали и ове бљувотине од народа који је прошао и који пролази кроз оно што праведно заслужује.

lili

30.03.2015. 12:54

Šešelj je svojim ponašanjem u Srbiji izigrao poverenje sudskog veća, pretio je ljudima koji sarađuju sa tužilaštvom i govorio kako se neće vracati u Hag, čime je prekršio uslove pod kojima je pušten na slobodu.Tuzilastvo s pravom trazi da uslovi njegovog boravka na slobodi, ukoliko takva odluka bude ponovo doneta, bude i vidno poostrena.

Sladja

30.03.2015. 13:41

@lili - To sto Vi navodite, isto je radio i dok je bio u Hagu. A to sto Hag krsi osnovna ljudska prava, kao i svoje izmisljene zakone, je dokaz o kakvom se sudu radi. Bez obzira ko je u pitanju, podrzavali, ili ne podrzavali Seselja. Odrekli su se zalbe, a sada se gosn Bramerc setio da bi mogao da se zali. Skandalozno za sud, bilo koji, a ne ovakav koji se deklarise kao najvisi.

Milan

30.03.2015. 12:56

Hag voli Šešelja, prvo ga doćekaju u Hagu, pa ga puste i sada ga opet zovu nazad. Ni oni ne znaju šta hoće, a kažu Šešelj u Srbiji je destabilizacija Srbije, Šešelj van Srbije je opet destabilizacija Srbije, kako to samo apsurdno zvuči, ali te teorije zavere su tako čudne i tajanstvene... U suštini uvek Srbi u glavnim ulogama!

stjepan

30.03.2015. 12:57

pa sto su ga pustali, zar nije iz zdravstvenih razloga? sada im ne odgovara odlucnost Srbije da se razvija i napreduje, odgovoran premijer, pa hajde da napravimo malo nemira , zar ste ocekivali da ce imati uticaja na građane e pa grdno ste se prevarili mi smo civilizovan narod koji zeli da bude lider u EU.

@stjepan

30.03.2015. 13:00

@stjepan - stjepane, misliš ne odgovara im odlučnost Hrvatske da se razvija i napreduje. Pogrešio si sajt susjede.

Rajnders

30.03.2015. 12:59

Pretresno vece tek treba valjda,da donese odluku po zahtevu zalbenog veca!! Ali bez obzira da li neko voleo Seselja ili ne ,radi se o najdrasticnijem krsenju ljudskih prava!O unistavanju ljudskog bica monstruoznom sudskom procedurom!Pomislite samo koliko je godina on proveo kao suzanj u Haskom zatvoru bez presude! Odvojen od svoje porodice i prijatelja!!? Zamislite da se to vama dogodilo?!

Darko Dare

30.03.2015. 13:00

Samo su mu u glavu skandali i cirkusi kojima bi naneo stetu sopstvenoj zemlji. Mada je on samo igracka u rukama Zapada i njihov odgovor na cinjenicu da je Srbija vojno neutralna i da nije uvela sankcije Rusiji.

Dušan The Forcefull

30.03.2015. 13:00

Ne treba očekivati da će se gospodin Šešelj ponašati u skladu sa moralnim načelima i interisma srpskog naroda. Republičke vlasti MORAJU najenergičnije reagovati ukoliko se zvanični Beograd optuži za izostnaka tzv. "konstruktivnog pristupa i saradnje". Treba javno i otvoreno reći da Srbija NE PRISTAJE na ulogu taoca zbog nepromišljenih i besmislenih odluka "tribunala". Ako neko očekuje "konstruktivan prilaz" onda mora poštovati načela elementarne ozbiljnosti i političke korektnosti.

MISO

30.03.2015. 13:00

Kao da su nas pitali hocemo li nazad najveceg destabilizatora i govornika mrznje, pa nas ni sada nece pitati kada ga budu trazili nazad oni, samo sto ce opet da nas uslovljavaju kao sa Mladicem i Karadzicem. Do kada cemo kao narod i drzava ispastati zbog pojedinaca?

ogi

30.03.2015. 13:01

Treba da ga hapse,od kada je dosao samo rovari i pokusava da destabilizuje ovu Vladu.Ispravno je sto hoce da ga vrate u Haski tribunal.

Nikola

30.03.2015. 13:01

Obavio je posao - prošli su Hrvatski izbori, pomogao je da tamo bude izabran Američki Agent, pa sad može nazad... Lakrdija od suda i svetske politike

Mandragola

30.03.2015. 13:02

Pa, ovaj Hag je pravi cirkus, a ne sud ! Pustili Seselja zeleci da nas kazne zbog Rusije i vojne neutralnosti, nepristupanju NATO paktu i ostalo. Sad zele da ga vrate, pa ko je ovde lud?

MatijaBG

30.03.2015. 13:07

@Милош - Evo,ja nisam naprednjak,presrecan sam .....cudno ti je sto smo srecni.Blistamo:)

Polika

30.03.2015. 13:09

@Милош - Šta će sada DS i opozicija, od im partner u aps, i oni će uskoro za njim,angažovaće Djordjevića,Sikimića i društvo da ih brani pa i Šepelja hahahahhahaa

MatijaBG

30.03.2015. 13:43

@Милош - Mace,ali vi mora najpre da ga hapsite,da ga nosite na krkace do Tesle.....mislim da se ovi iz DS nikad sladje nece sladiti smehom:)...a sto se vas tice,vi sami sebe rusite lazima,vama opozicija i ne treba!

Милош

30.03.2015. 13:06

Па опет, кад није хтео да обједини опозицију слаба вајда што је излазио, ја па ја, моје моје само моје само ја да владам...не може тако рођаче...ал' то је већ друго питање

Pinokio odlazi!!

30.03.2015. 13:06

Hahahahahah...kako to,pa on je rekao da je pobedio Den Haag....slavljenice,zbogom:)

Zika

30.03.2015. 13:21

@Lile - Vojvodo Vojo ne daj se. Ne Nasedaj. Potrebniji si nam vise nego ikad.. Pametan si covek. Takve mi trebamo jer je svet u haosu. Svugde se bombarduje. Evo kako je sada jadnim Sanjanima u Yemenu

Sto posejes to i pozanjes

30.03.2015. 13:07

Ponesi sad onaj glogov kolac koji si pominjao i u zatvoru provedi ostatak zivota razmisljajuci o tome koliko si zla pocinio prvenstveno Srbima a onda i svim ostalim narodima bivse Jugoslavije. Mi Srbi, iskrene patriote koje zele dobro svojoj deci i verujemo u Boga i hriscanske vrednosti semo biti mnogo spokojniji kada znamo da je jedan takav zlotvor i sirilac mrznje daleko od nase dece i mogucnosti da utice na nase zivote. Amerikanci su te i doveli iz Haga da nama Srbima zagorcas zivot.

1982

30.03.2015. 13:10

Počinjem da mislim kako je Tribunal sprdnja od suda,kako su izgubili legitimitet ili igraju kako tamo neko drugi svira.Prvo puste Šešelja,nas oko toga niko ništa nije pitao,maltene bez ikakvih uslova,kao da nisu mogli znati kako će se on ponašati kad izadje,imali su 12 godina da ga upoznaju,znači znali su,kada on počne da radi ono što se od njega i očekivalo da će raditi,oni ga vraćaju...šta je pozadina i cilj svega?

draganche

30.03.2015. 13:44

@1982 - tek sad si skontao da je haski sud sprdanja od suda? ti ocigledno nisi Srbin, jer da jesi znao bi to jos pre xx godina

Nikola

30.03.2015. 13:11

Najmanje je ovde važan Šešelj, nisu oni ni mislili dobrovoljno, njima je i cilj frka i destiabilizacija vlade jer neće u NATO, protiv Rusije i ne sluša ambasadore,umesto pohvala stigla šargarepa .

milica

30.03.2015. 15:25

@Nikola - Dragi moji ,ko vise zna sta se ovo desava.Mozda su i platili da bih ga uklonili.Gospodin SESELJ sve zna o njima samo mi ne znamo.NJihove plate nekoliko hiljada evra a ,nase skidaju i penzionerima niko od njih ne rece i ne spominje da se njihove skidaju .PRODAJU JEDNO PO JEDNO ,BOGATE SE NA RACUN DRZAVE I NAS,teraju luksuz .voze se vladinim avionom idu na odmor sa familijom a, narod beduje.Gospodja od predcednika tera luksuz i steka pare od fondacije.E dragi moji, zato seselj smeta.

Lidija

30.03.2015. 13:12

Seselja su pustili da bi se napravio nered u Srbiji koja je stala na svoje noge i koja je krenula pravim putem.Naravno da ga treba vratiti.

Dark

30.03.2015. 13:14

Trudio sam se da nikad ne komentarisem ,ali sada sam morao.Ne mogu da verujem kakvi smo mi Srbi narod.Puni smo sujete.Seselj je tamo bio toliko godina i nista mu nisu mogli dokazati.Pustili su ga bolesnog ,pa kada se malo oporavio opet ga traze nazad u Hag.A vidim da je to mnogim Srbima normalno ,pa cak i drago.Dok drugi narodi svoje brane bili krivi ili ne.Mi se svojih olako odricemo.Sta reci osim nek nas je sramota sto smo takvi ljudi.

Sneza

30.03.2015. 13:14

Verujem da se ovakvim putem pokusava destabilizovati vlast u Srbiji i da nekima izgleda smeta nase opredeljenje da budemo neutralni. Prvo ga puste bez ikakvih uslova poznatih javnosti, a sada ga vec traze nazad. Svako pametan mogao je da nasluti da ce ovako biti posle privremenog pustanja na slobodu, jer se zna kakve je naravi Seselj!

munja

30.03.2015. 13:14

Pustan je da svori razdor i da destabilizuje zemlju, posto su shvatili da nece uspeti u tome, zahtevaju njegov povratak.

MatijaBG

30.03.2015. 13:17

Vucicu,hapsi odmah i ratosiljaj se te stetocine....dosta je stete naneo i ponovo nam nakon par godina otvorio pakao.Uvedi Srbiju u EU i NATO,uhapsi ovog,imas onda i moj glas!

Trvrtko

30.03.2015. 13:19

Hag je nakon dugogodišnjeg suđenja odlučio da ga pusti na slobodu, ako žele da ga hapse to je sad u njihovoj nadležnosti, a ne države Srbije.

ss

30.03.2015. 13:19

Šešelj je najponosniji živi Srbin. A ovi što slave Haške naloge u Srbiji, po pritisku iz Zagreba, neka je sa srećom. Obraz im neće oprati ni peto koleno iza njih.

Popivoda

30.03.2015. 13:21

Molim medije sa tv programima da prave od hapšenja Šešelja realiti šou, biće tu svašta, Šešelj će se opirati a pomoć će dobiti od Bojovića i ds opozicije,svojih koalicionih partnera.

Rankov

30.03.2015. 13:23

Koji cirkus ovaj Hag. I posle nek mi neko kaže da preko njega ne vrše pritisak na Srbiju. Očigledno je da je to instrument pritiska Amera da se osvete zbog toga što nismo uveli sankcije Rusiji.

Александар

30.03.2015. 13:24

Требао би Шешељ да оде у Хаг и докрајчи трибунал.

Ostoja

30.03.2015. 13:25

Ovo su poslednji trzaji zapada da preko Seselja pokuša da izazove nemire i prevremene izbore. Zapadu nikada nije odgovarala pozicija jake i stabilne Srbije, tako da ovo vraćanje Seselja u Hag ima samo za cilj, da se izazovu nemiri i Srbija opet bude ucenjena.

HERCEGOVAC

30.03.2015. 14:15

@Ostoja - Ma sta nam rece! Zapad preko Seselja hoce da destabilizuje tvoju "vladu" koja je Srbiju po tebi, ucinila jakom i stabilnom! Da nije tuzno to sto si napisao, ja bih umro od smijeha! Pitam te samo ko je doveo na vlast Vucica i Nikolica? Da li bi ikad dosli na vlast da se nisu odrekli svega sto su nekad bili i postali ono protiv cega su se borili, a sve uz blagoslov zapada i njihovih ambasada u rezervatu zvanom Srbija! Zapadu upravo i odgovaraju ovi sto su na vlasti, jer upropastise i ono malo.

Bojana

30.03.2015. 15:19

@Ostoja - Sve vlade od 5-tog oktobra 2000 godine su postavljene od zapadnih centara moci. Srbija je po vama procvetala s njima, a kruna tog procvata je njena stabilnost i posvecenost rasprodajama svoga dostojanstva. Imate li vi imalo ljudskog obraza.

Liberal

30.03.2015. 13:46

@Gaj - Ma nemoj...sad ce Vucko da nam pokaze snagu izvrsne vlasti.Ima da nosite vaseg bivseg Vojvodu na krkace do Tesle:)

Djordjina

30.03.2015. 13:27

Kada su ga pustali nisu nas nista pitali, e sada neka ga sami hapse, Srbiju niko ne moze da ucenjuje, Seselj je briga Haga i neka se oni bave njime.

Rats

30.03.2015. 13:30

Zna li EU šta uopšte hoće? Nerazumno je destabilizovati na ovaj način Vladu koja drži sve vreme proevropski kurs i vojnu neutralnost. Ako su problem sankcije prema Rusiji i baš ta vojna neutralnost, to je već cinizam neviđene razmere.

Radovan

30.03.2015. 13:35

Samo mi preostaje da citiram Seselja. "Moja ideologija ovim procesom postaje besmrtna, vi mojoj ideologiji ne mozete nista!!"

Jovan

30.03.2015. 13:51

Nama je pokojini Holbruk jezuita što nije izbijao iz Beograda dok nas NATO nije bombardovao 1999 god. govorio vi Srbi još niste imali građanski rat: Srbe na Srbe. Krv po ulicama. E`sad nam će krvava šapa iz Vatikana zakuvala neizbežni građanski rat sa vraćanjem Šešelja u Denhag. Spas nam je da Dekretom ukinemo katolički model vlasti i uklonimo kaparisane plaćenike. Zatim da postavimo normalnog Srbina za Visokog predstavnika koji će da upravlja sa nama, ili nas neće biti!

Dunja

30.03.2015. 15:06

@Jovan - Bravo za vas komentar! Upravo kako ste rekli, krajnji cilj Zapada je gradjanski rat u Srbiji. Instalirani rezimi u Srbiji koji su poceli sa radom 5-tog oktobra pa sve do danas nisu dali ocekivane rezultate. Zapdni centri moci se igraju sa srpskim narodom i jedino srpski narod im moze stati na crtu. Srpski narod mora pokazati "sut kartu" emisarima neprijatelja koji dolaze i komanduju srpskim politicarima. Vecinski srpski narod je za Rusiju, a ne za EU i to je cinjenica koja boli Zapad.

dechkotzar@

30.03.2015. 13:53

Ako sudije iz pretresnog veća ne prihvate poziv, onda Šešelj ostaje u Srbiji. Samo me zanima ako prihvate ko će da ga hapsi, da neće komunalci

sale

30.03.2015. 13:54

Šešelj je preziveo Haškilogor . Dosta srba su ubijeni tamo . Ko Šalje svoje gradjane u logor? Fašisti ! Mi nikada nismo bili i necemo biti Fašisti . Kakav je takav je ali mislim previse srba je umrelo u hagu .

Uzunko

30.03.2015. 13:59

Koliko vidim MUP će imati pune ruke posla. Treba ekstradikciju obaviti u miru bez nepotrebnih performansa i zabave za plebs !

MatijaBG

30.03.2015. 14:03

Koliko god da sam srecan sto se Vojvoda vraca svojoj kuci u Holandiju,toliko sam s druge strane fasciniran ovim SNS botovima...zato,kako je lepo biti jedan MatijaBG,svi znaju da sam ja prozapadno orjentisan,da sam za modernu Srbiju u EU i NATO paktu i da ne pripadam nikome,sem sebi.Cak ni DSu,SDSu i LDPu,cije politike podrzavam...bilo bi lepo kad bi ovi komentari bili sukob misljenja razlicitosti,a ne stranacki navijacki poligoni.

Radovan

30.03.2015. 14:29

@MatijaBG - Al se decko bavi sam sobom. Jedna od najtezih srpskih kletvi je "dabogda se sobom zabavio", i izgleda da te bas ta kletva stigla Matija. A ti trazi ko te ukleo.

Душан Силни

30.03.2015. 14:56

@MatijaBG - О, да, лепо је у Србији бити и Соња Бисерко и Наташа Кандић. Нећу да кажем "уносно", неће ми објавити коментар. (А овако, све се бојим хоће...) Главно да Ви Матија припадате сами себи, а да су ово остало све ботови. Вероватно да сам и ја бот, него ми нико то није открио...

miroslav

30.03.2015. 14:59

@MatijaBG - Hahahaha..,pa ti si veci evroradikal od svih njih zajedno..,o cemu pricas?!?Vucic sledi Zoranovu viziju,otcepili su Srbiju od KiM,gej je okej,Toni Bler je heroj,Milica Rakic je zlocinac.Muka mi je od vas zuto-cveno-crnih lopova I izdajnika.

Боба

30.03.2015. 14:10

Наравно да се ради о намерном малтретирању не само Шешеља већ и Србије.Прави одговор Шешеља би требало да буде ''Важи али само ако са мном пођу сви моји најближи сарадници''.Тај лажни суд у Хагу иначе треба апсолутно игнорисати.

daus

30.03.2015. 14:12

Ovo je pokusaj destabilizacije Srbije jer nije uvela sankcije Rusiji, ali je nisko na koji se nacin to radi.

Бот елиминатор

30.03.2015. 15:47

@laza - @ Nenad - Шта је било буџетски ждерачу сендвича, вређа те истина?!? Ако, ако... И ТРЕБА. Хехехеее...

Brka

30.03.2015. 14:25

Ovo je čisto medicinsko pitanje.G. Šešelj je ozbiljno bolestan,u teškom stanju.to su činjenice,to što on i pored lečenja koje je u toku učestvuje u političkom životu kao i svaki drugi pojedinac koji dosada nije pravosnažno osudjen.Mislim da naša država mora da stane iza njega kao i svakog gradjanina i obezbedi mu lečenje.to je jedan dug proces,hemioterapija pa onda operacija pa opet hemioterapija.Mislim da ne bi trebalo da nas interesuje politika već gradjanska prava svakog našeg gradjanina.

Nimbostraus

30.03.2015. 14:30

Ocigledno je da Zapadu ne odgovara stabilna i jaka Srbija koja ide progresivno napred! Haski tribunal je pokazao da prema Srbima vodi surov proces a samim tim i prema Srbiji!

`Ало неписмени...

30.03.2015. 15:45

@Nimbostraus - @ "Velika - бла - трућ": ... За почетак научи српски језик.

Rajko

30.03.2015. 14:35

Šešelj je ostao u devedesetim. Umesto da se na miru leči, kada su ga već pustili, on drži mitinge i zagovara proteste. To nije slika kakavu Srbija želi da gradi o sebi u svetu.

božić nenad

30.03.2015. 14:49

Ovo mora da je teško palo opoziciji, kada je Šešelj stigao mislili su pada rejting SNs i Vučiću, sada bi ga rado videli u Hagu ali pre toga da opet SNS ima problema,ode im koalicioni partner u aps.

SMOKI

30.03.2015. 15:17

@božić nenad - Aman bre Nenade manite se vise suludo zluradih misli politicara. Jednostavno HASKI tribunal je KOLJAC Srba i Srbije i to nema veze sa partijama i politickom gluposcu. Ne volim politiku Seselja ali MRZIM politiku HAGA koja ubija moj narod, moju cast, moju iteligenciju, i svaki zdrav razum. Kojim to pravom neko kroji moju kapu i tvoju i milione nas. Ostavimo patizane i cetnike vise. Mi smo jedan narod valjda iole napredovao od drugog svetskog rata. Mozda i nismo, sta mislis?

Joca

30.03.2015. 14:57

Ovaj covek se sasvim sigurno nece vratiti sam u Hag,tako da ce drzava morati da ga hapsi i isporucuje tamo.

Neko

30.03.2015. 15:16

Mora da su radikali došli na 30% glasačkog tela, čim je ovakva panika zavladala da se što pre vrati u Hag.

sreto

30.03.2015. 15:21

Hoceli ga hapsit isti (ne)ljudi kao i Milosevica? A dan hapsenja verovatno ce zapadnjaci odredit Vidovdan (28.06.) !!!

Poltron

30.03.2015. 15:21

Sad ce poltron, marineta da ima problem kako da zadovolji shefove i narod u isto vreme.Sve su sinove izrucili ko god da je bio na vlasti posle kapitulacije Srbije.Samo da Seselju se ne dogodi "da se oklizne na sapun" i nastrada.

Srbiji je krenulo

30.03.2015. 15:27

Tako sto vise nema rudnike, fabrike, duvansku industriju, petrohemiju...skole rade po 30 minuta, sudstvo vise ni neznam sta je sa njim, zivimo od pozajmica i prodaje valjda je telekom na redu za ovaj mesec. Krenulo je ko narkomanu koji prodaje stvari iz kuce,...

GALEB BIJELI

30.03.2015. 15:28

Pravilno ui potrebno! Šešelj je kroz ovih par mjeseci na slobodi pokazao da ne poštuje ni stradale u zadnjem ratu, ni vlasti Srbije i Hrvatske, a niti Haški sud. Ova odluka bila je zato očekivana.

sreto

30.03.2015. 15:58

@GALEB BIJELI - @GALEBE ni jedna zrtva poslednjeg rata nije stradala od Dr.Seselja. Sto se tice postovanja navedenih vlasti, to ne zasluzuje ni jedna a ni druga, koje su pokazale neljudskos prema neduznom coveku. Drzati nekog deset godina u "kazamatu" zbog (navodno) retorike, a oslobadjati dokazane ubice (zlocince) kao sto su vasi generali !!!

Nikolina

30.03.2015. 15:33

Hag i Evropa prebacaju vruc krompir vladi republike Srbije, tako da oni sebe stite a nama prave probleme, mesto da resavamo mnogo pametnije probleme i nezaposlenost omladine mi treba da resavamo probleme Haga?! Ako je kriv osudite ga a ako je kriv pustite ga i .

sreto

30.03.2015. 15:45

@Nikolina - @Nikolina da su imali zasto osudilibi ga, jedino im je potreban neko iz Srbije da se nad njim izivljavaju. Neka pokusa Hag da zatrazi (uhapsi) nekog iz Rusije ili Novorusije, pa da vidi kako ce se provesti, Srbiju je jos uvek lako ucenjivati, bilo da se radi o haskom "kazamatu" ili "nabljuvanoj" EU, sve su to ista g**na !!!

VLADA KRULJ

30.03.2015. 16:39

@Nikolina - Kakav Hag, on jer uvek bio NATO isnstrument, ovo je udar na vladu Srbije i visoki rekting Vučića u narodu.

тађа

30.03.2015. 17:08

@Nikolina - @Nikolina Ако већ пишеш бурек коментар, онда га одради како треба! Прочитај га, прочитај га још пет пута пре него га пустиш у промет.

Kraljevic Marko

30.03.2015. 15:55

pa oni bi hteli i Putina tamo,da li ista reci o ovome?!12godina nisu nasli niti jedan dokaz(logicno,jer je bio samo politicar)i sad nam se sprdaju sa zemljom,ooo Putine otvori se i zatvori sve zlotvore !

Boginja

30.03.2015. 15:57

Igrala se deca pa malo zaigrala,vise im se ne svidja kako druga strana igra i resili se povuci.

Ja

30.03.2015. 16:08

Видели су да ни за промил није дестабилизовао Србију па га сада враћају и на тај начин опет покушавају да нас поремете !

Nada

30.03.2015. 16:28

HAG reakcija na govor Vucica povodom agresije na Srbije, sasuo im je u lice istinu kulturno ali jasno da se zna NISMO I NECEMO ZABORAVIT.

ivona

30.03.2015. 16:29

Gospodin nije obavio zadatak koji mu je bio zadat pa bi sad malo da ga vrate jer im nije bio od koristi...Ocigledna je namera bila da nasteti i destabilizuje Srbiju,kao i da na neki nacin nasteti sadasnjoj vlasti i premijeru...Podnato je da gospodi ne odgovara ovakva vlast,i premijer koji se ne povlaci ni pred kim...A Seselja treba zatvoriti jer je pokazao da je bolestan covek

mikan

30.03.2015. 16:30

Srbiju su njegovim dolaskom hteli destabilizovati ali od toga nema ništa. Ako misle da ga tužioci vrate u tome ih ne treba sprečavati. Oni su ga i pustili.

BOBANA RU 44

30.03.2015. 16:31

Vojislav Seselj je od prvog dana dolaska u Srbiju bio produzena ruka Zapada. Sada je sasvim toliko oicigledno je da Zapadu ne odgovara stabilna i jaka Srbija koja ide progresivno napred. Haski tribunal je pokazao da prema Srbima vodi surov proces a samim tim i prema Srbiji. Ali ce Srbija adekvatno odgovoriti i na ovaj napad od strane Haskog tribunala.

Ненад

30.03.2015. 16:32

"Нека ме хапсе они који су ми били најближи саучесници у мојим ратним злочинима, односно Вучић и Николић". В.Шешељ

rešenje

30.03.2015. 16:35

Rusije bi trebalo trziti izrucenje Seselja zbog ispitivanja pa neka ga oni onda šalju u Hag! :-)

CCCC

30.03.2015. 16:36

Haški tribunal je očigledno politički sud i ovo sve što se dešava je deo scenarija koji ne ide Srbiji u prilog. Kako god! Nadam se da će Srbija umeti mudro da odgovori i da će imati snage da sašuva dostojanstvo i mir, a što se tiče Haškog tribunala odavno je posto dno dna i nadam se da će sud istorije to potvrditi što pre!!!

BRAVISIMO

30.03.2015. 16:38

Šešelj je ovde kolateralna šteta, sa da s e i Hrvatska busa da je ona tražila vraćanje u Hag, ali istina je da je to Zapadni cirkus i NATO agresija u mirnodopskom maniru, ubi i samelji ali bez metka.

Nika

30.03.2015. 16:41

Sve su izrežirali i unapred osmislili! Još jedan pokvareni pokušaj da naškode ovoj vlasti, a krajnji cilj je da stanu na put napretku i stabilnosti Srbije, koju ova vlast želi da omogući!

Gale

30.03.2015. 16:44

To im je i bio cilj, da naprave pometnju u Srbiji!! Prvo su ga pustili, sa namerom ili zadatkom da provocira, a posle traže da ga mi uhapsimo, kako bi još malo ponižavali Srbiju, i pokušali da oslabe aktuelnu vlast! Sramota!

Тзв Србин

30.03.2015. 20:32

@Gale - Ova farisejska vlast je to i tražila od Haga.Pogledajte ko su im mentori.Dan mrmota u Srbiji.Po drugi put ubijamo pamet samome sebi.

mirjana

30.03.2015. 16:44

razumela bi da hag trazi seljelja da mu procita presudu a ovako skandalozno je da slusaju kolindu zato stop haskoj tiraniji

Nika

30.03.2015. 16:49

Tribunal srlja iz greške u grešku. Jako je neozbiljno sve ovo oko Šešelja. Prvo ga puste a sad se kaju i traže da se vrati. Ponavljam jako neozbiljno i kako mi se čini ovaj sud je izgubio smisao postojanja.

Gale

30.03.2015. 16:51

Srbija ima prece stvari sa kojima treba da se bavi, neka sami resavaju ono sto su zapetljali. Znali su da Seselj nece sedeti i cutati, cilj im je bio da destabilizuju Srbiju.

lasta6655

30.03.2015. 16:53

Zapad je ocigledno imao za cilj da nam poremeti sadasnju Vladu, pa posto im nije poslo za rukom hoce Seselja natrag.

Nika

30.03.2015. 16:55

Ocekivani scenario! EU pokusava da dovede Vucica u pat poziciju. Ukoliko ne pristaje da isporuci Seselja bice kriv za zahladjenje odnosa sa zapadom, a ukoliko ga ipak isporuci onda ce biti predstavljen kao nacionalni izdajnik. I pored svega toga, ja sam ubedjen da ce i ovog puta premijer naci najbolje resenje za svoj narod.

Tika

31.03.2015. 11:42

@Nika - Naravno da ce svemoguci Premijer naci resenje, jer tu je i njegov mocni i humani savetnik Toni Bler. Secate li ga se Srbi?

Siniša

30.03.2015. 16:55

Celokupna situacija oko Haga iz dana u dan je sve smešnije. Odavno su pokazali svoju "verodostojnost", i sad pokušavaju vruć krompir nama da uvale.

Sana Ivanov

30.03.2015. 16:56

Vrlo jeftini pokušaji zapada na koje je i premijer i cela Srbija odavno naviknuta.

Gale

30.03.2015. 16:58

Vi ste ga pustili, sada ga i sami hvatajte. Srbi nisu tražili da puštate Šešelja iz Haga, niko vam ništa nije tražio, građani Srbije žele da ih ostaviti na miru, jer želimo da se okrenemo razvoju naše ekonomije, da nam Aleksandar Vučić obezbedi sigurno budućnost jer ga zaista podržavamo, u sprovođenju reformi i u potrazi za novim stranim investitorima, da omogući saradnju sa celim svetom i da ostvari potpunu saradnju sa EU.

branka

30.03.2015. 17:04

Da imqamo drzavu i vlast koja zastupa interese naroda vec odavno bi prekinuli svaku saradnju sa Hagom

Bugs Bunny

30.03.2015. 17:12

Dolazi novo vreme i stara politika. Ako su sranci izbacali nas sa naseg poseda i oteli pravo sada je doslo sa pravom pravo vreme da mi njih izbacimo iz Srbije. Zloupotrebljeno je poverenje koje su imali. To je ne oprostivo

Krle

30.03.2015. 17:37

Ocekivana reakcija Seselja i to se znalo od pocetka. Pokusava se prebaciti odgovornost na srbiju sto je bezobrazno jer nikakve veze ovaj slučaj nema sa odnosom Hag-Seselj.

Tabletica

30.03.2015. 17:51

@Miroslav - Pokušaj da se neprilike izazovu u Srbiji Šešeljovim puštanjem, nije urodila plodom, jer Srbiju i njenu stabilnost nije tako lako ugroziti. Mislim da se sam Hag opekao njegovim puštanjem i zato žele da ga vrate. Možda je ovo još jedan slučaj ponovnog pokušaja destabilizacije Srbije.

Vidan

30.03.2015. 17:39

Srbija ima svoj put i cilj i ne moze je na njemu zaustaviti vise niko a kamoli neko kao sto je Seselj...

SMOKI

30.03.2015. 18:40

@Sinan - NAZALOST Srbija ce na kraju zaratiti sa Seseljom ili bez njega. EU sve cini na celu sa Nemackom da Srbiju dovede do prosjackog stapa. Sami sebe podcenjujemo i unistavamo sve od poljuprivrede do industrije. Zemlju rasprodajemo, granice nam se ne znaju, vojsku nemamo, cveta lopovluk i svakako tonemo. Bela kuga ne kuca na vrata vec nam je u kuci. Sve su to voleli ili ne preduslovi za ne daj Boze rat. Seselj nema veze sa tim ali Hag i EU ima i te kako.

Katarina Nikolić

30.03.2015. 19:52

@Sinan - Upravo tako.Šešelj sa zastarelim principima i totalno neargumentovanim kritikama nastoji da nas odvede stranputicom tamo gde ne treba da idemo.To nam ne treba nikako,naročito ne sada,ma nikada!

Marina

30.03.2015. 17:52

Ne muti vodu koju pijes. Seseljevi postupci samo nanose stetu Srbiji i njenim gradjanima. Nije ni svestan da je postao igracka Haga i da sluzi samo za dolivanje ulja na vatru.

Радаа

30.03.2015. 19:55

@Marina - Марина управо си рекла суштину целе приче. Штета коју Шешељ наноси држави може бити немерљива. Није још на срећу...

analiticar

30.03.2015. 17:56

Ovo je definitivno pokusaj destabilizacije Vlade i vracanje Srbije korak nazad u pregovorima sa EU.

Milivoje Vitakic

30.03.2015. 17:58

Ovi sa zapada vise sami ne znaju sta hoce, jedva su cekali da ga se otarase sad oce da ga opet vrate u Hag. Sto je najgore sve to ide preko ledja drzave i gradjana.

Šef

30.03.2015. 18:19

Šešelj treba da se vrati, jer realno nije trebao biti ni pušten, znalo se da će samo praviti probleme i upravo se iz tog razloga stiče utisak da ga je haški tribunal i pustio sa tim ciljem da pravi probleme.

aco

30.03.2015. 18:30

Alo srbi vidi se da smo propali kolektivno vredjamo svoje ljude pljujemo jedni druge ali treba shvatiti ako zaboravis proslost ili se nje stidis nemoj nista ocekivati ni u buducnosti poz za sve prave SRBE patrijote nacionaliste....

Misisipi

30.03.2015. 18:38

Nekome očigledno smeta situacija u Srbiji i put kojim smo krenuli pa pokušavaju da nas destabilizuju, počev od puštanja Šešelja na slobodu pa zahteva da ga vrate u Hag, ali da Šešelj pravi probleme i ne poštuje uslove pod kojim je pušten - stoji, sada će vlada morati pametno da odigra i da ih sve nadmudri.

boki

30.03.2015. 18:52

Ukoliko pretresno veće Haškog tribunala odluči da Šešelj treba da se vrati u hag, nadam se da će Šešlj poneti kao odgovoran i častan čovek i da će se odazvati pozivu tribunala, kako svojoj državi ne bi pravio probleme

zika

30.03.2015. 19:37

@boki - mora da si lud, kojoj drzavi da steti i stvarao probleme, on jeste castan i odgovoran covek ali ono nije sud ono je politicka institucija i on je to dokazao, porazio ih i ponizio sto je najbitnije i mnogo nas zabole sto ga traze, samo neka probaju da ga vrate

slavkovic

30.03.2015. 18:59

Njihova pogresna procena sda nas moze skupo da kosta , bice problema oko Seseljevog povrataka ali i to se da resiti.

Ćićes

30.03.2015. 20:20

@slavkovic - Izboriće se Srbija i sa ovim problemom zvani Šešelj jer Srbija nije dužna da trpi bilo kakve posledice zbog jednog čoveka!

Drcha

30.03.2015. 19:02

Ovo je jos jedan od pokusaja da se destabilizuje vlada Srbije i da se narusi stanje u nasoj drzavi,jer Evropi ne odgovara jak i stabilan premijer na celu Srbije. Ne odgovara im stabilna i neutralna Srbija po pitanju sankcija Rusiji i sto ne mozemo da zaboravimo NATO agresiju i zrtve agresije 1999. Prvo su pustili gospodina Seselja sami,a sada ga opet vracaju. Besmisleno,ne treba dozvoliti da destabilizuju nasu drzavu.

feniks13

30.03.2015. 19:14

Gospodin nije obavio zadatak koji mu je bio zadat,pa bi sad malo da ga vrate jer im nije bio od koristi...Ocigledna je namera bila da nasteti i destabilizuje Srbiju,kao i da na neki nacin nasteti sadasnjoj vlasti i premijeru...Podnato je da gospodi ne odgovara ovakva vlast,i premijer koji se ne povlaci ni pred kim...A Seselja treba zatvoriti jer je pokazao da je bolestan covek...

milica certic

30.03.2015. 19:25

Ocigledno je da je mnogo onih kojima jos uvek smeta sve ono sto Srbija cini u okviru reformi u koje se svojevoljno upustila , koje nisu lake i ciji teret svi osecamo

Goran

30.03.2015. 20:32

@milica certic - Koje reforme?Pa sve u drzavi je unisteno da bi se ispunile ucene eu i amerike.Dokle vise?Ne u eu,ne u nato pakt.

Dale

30.03.2015. 19:39

ne treba biti politicki obrazovan da bi video da je sve ovo jedna velika farsa!!! Hag je u najmanju ruku smesan sa svojim odlukama!!!

bane

30.03.2015. 19:47

Nisam za opoziciju ali mislim da netreba da se vraca nazad ma sta kazu pogresili ako nisu bili sposobni da ga optuze za 11 god nece biti ni sada a da su imali dokaza bio bi optuzen jos jedna americka igra kao i svugde prvo pomazu pa posle unistavaju

Лазар76

30.03.2015. 19:50

Шешељ може до сутра да понавља неке ствари али зна се и види оно што је он за кратак временски период учинио!!!

Barilla

30.03.2015. 19:52

Ocigledan pokusaj destabilizacije Srbije! Ovo je direktna aktivnost koja treba da ugrozi rezultat premijera Srbije i progres koji je Srbija napravila! U ovom trenutku je potrebno da Srbija bude jedinstvena!

bikica

30.03.2015. 19:55

Samo pokazuju da nekome ne odgovara put kojim Srbija ide i da samo pokusavaju da nam destabilizuju zemlju.

pepi

30.03.2015. 19:57

Seselj je i pusten da bi rovario po Srbiji i mozda bi bilo najbolje da se dobrovoljno vrati u Hag.

Naissus

31.03.2015. 04:23

@bibana - Ne nego nam trebaju takvi kao ti u zemlji, prodao bi i rodjenu majku samo da je tebi bolje. Znas li ti sta je patriotizam?? Verovatno ne.Ako si Srbin preci ti se u grobu okrecu verovatno.

Dejan

30.03.2015. 20:04

Hteli su da destabilizuju Srbiju povratkom Seselja, sada zapad zeli da destabilizuje Srbiju njegovim hapsenjem.

darko

30.03.2015. 20:21

Kako može zapad da destabilizuje Srbiju kada podržava Vučića i Dačića nešto ne vjerujem u to!

beli

30.03.2015. 20:24

Nije problem što su zbog ove odluke srećni Hrvati, već je problem što su zbog ove odluke srećni i mnogi Srbi, koji likuju zbog toga što je vlada Srbije dovedena u ovakvu situaciju, a da pri tome ništa nije kriva, osim što ne želi da igra kako Zapad svira.

Billy D Kid

30.03.2015. 20:25

Hag ovim potezom pokušava da istovremeno eliminiše i Šešelja i Vučića. Prvog nasilnim odvođenjem u Hag i pravljenjem još većeg razdora među već podeljenim Srbima. Drugog eliminisanjem sa patriotske političke scene koji god potez on preduzeo. Jedino patriotski dogovor između njih dvojice mogao bi da parira ovom kontraudaru zapada.

Radovan

30.03.2015. 20:35

Pustanjem Seselja imali su nameru da oslabe snagu i uspehe premijera Vucica. Sad kad nisu uspeli, postavljaju zahteve. Providno.

Her Zika

30.03.2015. 20:42

Hag bi da se igra, idi mi dodji mi...Velika bruka i sramota. Ozbiljnost nikada i nisu imali.

perun

30.03.2015. 20:43

Srbija u ovom trenutku ima potrebnu političku i ekonomsku stabilnost, koju ni sramna upotreba Vojislava Šešelja od pojedinih zapadnih centara moći ne može narušiti

Ha

30.03.2015. 20:45

Pustili su Seselja da srusi vlast u Srbiji. Posto nije doslo do toga sada hoce da ova vlast hapsi. Sramta velika je ovaj Hag, radi protiv ovog srpskog naroda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

salle

30.03.2015. 21:04

Ovakvim zahtevima haski sud je pokazao krajnju neozbiljnost ili pak lose namere. Sustinski, ovakva odluka ne moze da destabilizuje Srbiju, jer je ona jaka i suverena.

DeliR

31.03.2015. 12:04

@dale - Nebi to njemu bio problem, nego sta cemo s tobom, Ledo, za to vreme?

šah-mat za zapad

30.03.2015. 21:11

Ovo je jedna jeftina igra šaha zapada sa Vučićem u kojoj su oni ubeđeni da su superiorniji od njega. Ne znaju jadnici sa Vučić voli i zna da igra šah i da su se oni malo u ovoj igri preračunali.

Džeri mačak

30.03.2015. 21:16

Šešelj nije uspeo da destabilizuje vladu pa se sada njgovim povratkom pokušava nametnuti dodatni pritisak.

Igor

30.03.2015. 21:33

Necemo uvesti sankcije Rusiji taman da trazite ne znam sta! Vodite Seslja, vi ste ga i pustili.

Vlade

30.03.2015. 21:35

Srbija hoce da bude moderna drzava i da vam bude partner jer iskreno to hoce! Skandalozna odluka trubunala, ali jasno je da to stize iz politickih krugova, onih kojima ne odgovara jaka Srbija.

MilošSRB

30.03.2015. 21:37

Očigledno je da žele da naprave haos u zemlji. Pokušali su to prvo njegovim puštanje, sad će vraćanjem da probaju šta će biti.

Razumom do pobede

30.03.2015. 21:37

Kontroverzna odluka Haga-a da traze da se Seselj vrati,mislim zasto su ga uopste i pustali jer je i to bio presedan u istoriji Haga!Ali znamo koje su bile namere..da se destabilizuje drzava i direktno da se naskodi premijeru!

SNS u srcu

30.03.2015. 21:41

Hahahah koja sprdnja od tuzilastva u Hagu,oni stvarno nisu normalni,znaci prvo ga pustaju a sad mora da se hitno vrati u zatvorsku jedinicu!!Neverovatno ponasanje ali znamo koje su bile namere i skriveni motivi Haga-a ali nisu uspeli u naumu!

strejder

30.03.2015. 21:43

Osim divljanjima ulicama Beogradama i skupovima gde se sirila mrznja nije mogao i nikad ni nece moci ni Seselj ni bilo ko od poltrona mocnika da naskodi vladi i premijeru!Jaci smo od toga

Smesko

31.03.2015. 11:34

@strejder - Meni majke mi smesan tvoj komentar. Ha, ha. Joj, joj, da ne naskodi Premijeru. Seselj mu nece nista naskoditi, osim sto ce vas Premijer izgubiti izbore. A, s Premijerovim gazdama, bogami nikad se ne zna kakav poklon mu mogu uruciti.

Miki - Zg

30.03.2015. 21:43

Gospodo dižete paniku za nizašta. Žalbeno vjeće Tribunala naložilo Pretresnom da opozove privremeno puštanje Šešelja:Pretresno odbija i Volo i dalje ordinira po BGi Srbiji. Vlada Srbije nema ništa s time i kuhinjama Zapada ,niti je dala garancije ,niti će ga hapsiti :Tko ga je pustio neka ga pokuša odvesti ,a gdje je presuda nakon 12.god.Svi ovi nakazni likovi koji likuju;su moralne nule .Hoćemo presudu :?

uvek zaljubljen

30.03.2015. 21:44

Sramotno ponasanje Haga ali svi smo provalili koja je bila svrha pustanja!Jadan i bedan pokusaj unosenjem nemira u drzavi!!

Sladja

30.03.2015. 21:47

Opet je Srbija na ispitu iako nikakve krivice i odgovornisti nema u ovom slučaju.

Zdravko

30.03.2015. 21:48

Skandalozna odluka Haskog tribunala. Nista mi drugo ne pada na pamet osim da je ovo pokusaj destabilizacije Vlade i pokusaj rusenja Vucica.

Pjer

30.03.2015. 21:51

Velika bruka i sramota za haški tribunal.On je šešelja isterao iz Haga sa očiglednom namerom da se time destabilizuje država,a sada ,kada su videli da Šešelj nema nikakvu političku moć u Srbiji,opet pokušavaju da izazovu podele tako što traže da se Šešelj u Hag vrati.

Lazar

30.03.2015. 21:57

Šešelj je od povratka iz Haga baš izazivao tribunal, radio upravo ono što nije smeo. Znao je pod kojim uslovima je pušten, palio je zastave, izazivao kad god je mogao i velike sile i Haški tribunal. I naravno napravio problem svima nama. Hag zloupotrebljava Šešelja da uzdrma Srbiju. Mi moramo biti pametniji i od Šešelja i od SAD.

Radojica

30.03.2015. 22:01

Haško tužilaštvo već godinama ne uspeva da dokaže njegovu krivicu, pušta ga a posle par meseci zahteva da se vrati iako dobro znaju da se neće dobrovoljno predati i da će to izazvati destabilizaciju Srbije. Ne mogu a da ne pomislim na neku zaveru protiv Srbije.

Gun D

30.03.2015. 22:02

Negde sam pročitao da SAD ne praštaju kad im neko zapali zastavu. Reakcija na Šešeljevo paljenje američke zastave je ekspresno stigla - odluka o vraćanju u Hag i mislim da se na tome neće zaustaviti.

Oni ne prastaju paljenje sarene krpe, a mi prastamo paljenje zivih ljudi u NATO bombardovanju?

31.03.2015. 09:00

@Gun D - Zanimljiva opservacija... Ne treba ga vracati nazad, nismo mi zabavni park, da nas motaju tamo-vamo. Uostalom, Srbija nije dala garancije, nek probaju sami da ga uhapse, ako mogu.

Hm

31.03.2015. 11:20

@Gun D - Sta mislis; da ne mogu sami? Pa sto su ovi potpisali da nato moze da vrslja po Srbiji?

Mile

30.03.2015. 22:03

Seseljev povratak u Srbiju je pet koraka unazad,sada smo svi taoci njegovog katastrofalnog politickog delovanja!

Vlada

31.03.2015. 09:33

@Mile - Seselj je covek koji je slobodan, cija krivica nije dokazana I koji ima pravo da posle 13 godina bude pusten bez obzira na nepravicnost I besmislenost ovakovog suda. To sto se nekom ne svidja sto je on u Srbiji to je samo njihov problem. Mnogo si dopustate.

Rista

30.03.2015. 22:13

Viši sud u Beogradu odlučuje o tome da li su ispunjeni svi zahtevi koje je poslao Hag a ne Vlada Srbije. Ne treba odmah sve svaljivati na Vučića i od njega tražiti da rešava svaki problem koji ima Srbija.

Majda S

30.03.2015. 22:33

Realno, sami su ga pustili, niko drzavu Srbiju nije niko konsultovao, neka ga sada sami i vracaju!

SSava

30.03.2015. 23:20

Haski tribunal je ocigledno podlegao politickim pritiscima. Seselj je nepokolebljiv i principijelan bez obzira a to dali je njegova politik prihvatljiva ili ne. Jasno je da je tribunal pogazio neka elementarna ljudska prava. Sto se tice price seselj - destabilizacija, to je besmislica.

Coka

31.03.2015. 01:31

Ovaj covek prelazi sve granice normalnog.Njegovu politiku vise niko ne shvata ozbiljno.

Vlada

31.03.2015. 01:41

Tvoj primitivizam i bezobrazluk je izazvao reakciju tribunala da te vrati u pritvor. Ne zeli niko vise da se ponove 90-te.

Mariana

31.03.2015. 02:34

Seselj se neodgovorno ponasao, bolje da se malo primirio i posvetio lecenju. Znali su da se nece hteti vratiti dobrovoljno u Hag i da onda mogu da vrse pritisak na Srbiju da ga uhapse.

Стефан

31.03.2015. 02:50

Ови СНС ботови овде показују своје право лице овде сада,исто тако како ће бити када се одрекну Косова признају га и Србију гурну у НАТО и тако изгубе вето право у УН које имамо преко Русије данас,живи били па видели да има да нас нема под један комотан кишобран.Немогу да верујем да тзв. Срби овде хвале НАТО-ЕУ и хашки трибунал оне који су нам децу побили.Гадими се бити Србин када видим нељудскост Срба овде,није чудо што се одвоји Црна Гора од неСрбије.

Миро

31.03.2015. 02:55

Вечерње Новости имам једно питање,имате ли једно радно место за мене да пишем лепе поруке у сврхе власти и да оцењујем поруке које пишем?Одавно тражим посао а овде код вас је најлакши посао а само мораш знати пљувати по ономе што се онима на врху несвиђа.Поздрав браћо ботови!

desko

31.03.2015. 06:15

Šešelja danas koriste kao oruđe kojim pojedinci na Zapadu žele da pokažu da Srbija ne može da vodi samostalnu politiku u skladu sa interesima Srbije, već mora da vodi politiku u skladu sa interesima Zapada, ali sam siguran da Vučić ni po koju cenu, pa ni po cenu odlaska sa vlasti neće pristati na ucene Zapada, a od Šešelja očekujem da ode u Hag, i da se sudski proces ubrza, a na kraju tog procesa verujem da će biti definitivno oslobođem, ili makar osuđen na manje od onoga što je već odležao.

Nebojša SRBIN

31.03.2015. 06:16

Nisam srećan što je to tako. Mada tu ništa nije novo.Oni neće da se zaustave na Šešelju.Gledaće da destabilizuju zemlju Srbiju na razne načine pokušavaće.Probaju "testiraju" vlast koliko im je poslušna.Da li su više za njih ili za nas u Srbiji.

slavisha

31.03.2015. 07:02

Svima je jasno o cemu se radi. Ali je najtuznije to na kako katastrofalno niske grane je spao taj sud (zasluzuje samo ime medjunarodni, a sud pravde se moze prevesti kao skup sarlatana koji su prodali svoje ime I cast I postenje I ljudskost za saku dolara)..poslije ovog me uopste ne bi cudilo da puste seselja ponovo na ljecenje, pa da ga poslije terapije ponovo traze..pa ponovo puste...kao da su pokupili par klosara sa ulice da im za flasu pica izigravaju sud I sudije..SRAMOTA, SRAMOTA

Izida

31.03.2015. 07:16

Ono što Šešelj i dalje ne shvata i to pokazuje svojim ponašanjem jeste da je on samo oruđe u rukama Zapada koje služi da se vrše uvene i pritisak na vladu Srbije i premijera. Žalosno je što će pokušati da se opire ovom nalogu, a time će smao da šteti nama građanima.

Stojan

31.03.2015. 07:32

Ovo je poruka Zapada, jer njima ne odgovara da vlasti u Srbiji donose odluke u skladu sa interesima Srbije, već je Zapad navikao da srpske vlasti igraju kako Zapad svira, ali sam uveren da Vučić ni po koju cenu neće odstupiti od svoje odluke da ne vodi ni prozapadnu, ni proistočnu, već prosrpsku politiku.

Тзв Србин

31.03.2015. 08:08

Војводо,ова Србија те није достојна.РЕСПЕКТ.

kekec

31.03.2015. 11:29

sasvim je jasno, a trebalo je I vama srbima da bude jasno! "nema pocetka pregovora sa eu pre pune suradnje srbije sa haskim tribunalom", ima li sto nejasno u tome? zasto su vam poslali seselja? zato! a vi I dalje plesite kolo sa rusima I pljujte po nato paktu! pozdravljeni!

duletrubica

31.03.2015. 12:09

Nedaj se Dr Šešelju nedaj se Srbijo. Zar još uvek moramo trpeti ovakve ucene i zarad čega, puta ka EUslaviji. Koliko li para nude da se Dr Šešelj dobrovoljno preda Hagu pet bolnica novi autoput šta je toliko vredno kao naš obraz. Zašto ovo moramo više trpeti. Gde je sloboda govora, ovo je velika sramota za međunarodnu zajednicu. Okrenimo se prvenstveno sebi svojoj deci zamrznimo put ka EU i saradnju sa HAGom, dovoljno su nas ucenjivali.

baba Simana-Joko Ono

31.03.2015. 13:09

Vukcevic i Bruno neka odu kod Seselja i zamole ga da sam ode....hahahaha

Rajko

31.03.2015. 14:26

Šešelj se ponaša kako hoće i niko njemu ne može da zabrani da izjavljuje ono što hoće, i to je znao i Hag pre puštanja Šešelja, ali nije u redu sada u to uvlačiti vlast u Srbiji.

Beba Mojovic

31.03.2015. 14:34

Sud ga je na svoju ruku pustio, sad neka ga sami vrate nazad, zasto Srbija da ispasta zbog odluke na koju, nije niti mogla, niti zelela da utice.

милко

31.03.2015. 17:05

Западу није успео покушај дестабилизације Србије враћањем Шешеља из Хага, а да он при том он није прихватио ни један услов који му је Хаг поставио, и сада покушавају да дестабиизују Србију тражењем да се Шешењ ухапси и врати у Хаг.

Za Koga?

01.04.2015. 00:17

Za Koga?Za Usa, za UK, Za Eu!Ali nista nismo uradili za nas, sve smo im dali posle kapitulacije preko politicara ukljucujucih i ovih zadnjihSta ste svi naseli na pricu o destabilizaciji?Odgovara vam ovaj sistem? Hteli bi narode da zadrzite rasprodaju zemlje?Ne bi ste da destabilisete ovo stanje? Sta je to dobro? ni skole nam vise ne rade, sve je u rukama osvajaca, odakle drzavi pare kad profit ide strancima...ah da malo od penzionera ucitelja i mnogo stezanje kaisa!

BG Fighter

01.04.2015. 12:24

Svima je jasno da je Vučić u ljubavi sa Toni Blerom,Solanom ,Klintonom uopšte NATO paktom,Šešelj je neko ko je nedvosmisleno proruski opredeljen i kao takav je smetnja ! Zato je Vučić po uzoru na Đinđića zavapio u pomoć da sklone Šešelja,ali to Vučiću neće pomoći ! Narod je ogorčen na SANS i VUčića sravično jer su imali sasvim drugu priču pre izbora,tada nije bilo Blera ,Štroskana,Guzenbauera...Vučiću završio si karijeru ,podelićeš sudbinu u paketu sa Pajtićem i DS !