Godišnjica ubistva vojnika JNA u Karlovcu

V. N.

21. 09. 2013. u 19:32

Od ubistva 13 pripadnika rezervnog sastava bivše JNA, na Koranskom mostu u Karlovcu, u Hrvatskoj, navršavaju se 22 godine

OD ubistva 13 pripadnika rezervnog sastava bivše JNA, na Koranskom mostu u Karlovcu, u Hrvatskoj, navršavaju se 22 godine. Prema navodima iz optužnice hrvatskog pravosuđa iz 1992. godine, otkad se taj zločin i procesuira, žrtve su ubijene iz automatske puške, a na mostu su ranjena još dvojica zarobljenih rezervista JNA.

Prema podacima Dokumantaciono-informativnog centra Veritas, pripadnici MUP-a i Zbora narodne garde Hrvatske su ispred mosta zaustavili dva vojna kamiona u kojima su se iz jedne u drugu kasarnu prevozili pripadnici aktivnog i rezervnog sastava JNA. Oni su, posle pregovora i obećanja hrvatske strane da će biti pušteni na slobodu, odložili oružje.

Odmah po predaji grupa zarobljenika, uglavnom aktivnih pripadnika JNA, odvezena je u policiju, a druga - 17 vojnika srpske nacionalnosti, uglavnom rezervisti iz kordunskog mesta Krnjak, sprovodena je pešice preko mosta.

- Kad su stupili na koranski most, uniformisana lica sa fantomkama na glavama likvidarala su njih 13 - naveo je Veritas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

izbjegli slavonac

22.09.2013. 09:29

@Ivan - krnjak je pametnjakoviću mjesto pored Karlovca,a ti jadni vojnici su bili legalna vojska u tadašnjoj drzavi,i branili su svoje familije od ustaša,pa zašto ti onda u Beogradu vidiš krivca.Usput samo ubice nose fantomke,pametnjakoviću!

Vlado

24.09.2013. 16:28

Proteklo je "tek" 22 godine! Ako se primjeni isto pravilo kao i kod slucaja "Boljkovac", treba jos 46 godina da bi se ubice procesuirali. Sta o tome kazu u EU?

Goran

25.09.2013. 21:54

E,vidis Ivane,posle toga smo vam Karlovac sravnili i odmah su vaši komandiri tražili uspostavljanje tel.linije sa našom komandom.Niste smeli pisnuti više.Informaciju ti dajem iz prve ruke.

4c

17.05.2014. 08:43

@Goran - Zar vjerujes u tu propagandu?Zasto njesu trazili da se krivci izruce ili bar kazne?Mi smo lagani i dalje nas lazu,te srusili ovo,srusili ono,a JNA tukla u more ili po nenaseljenim podrucjima,a nas propagandom.