Još jedan jatak priznao da je skrivao Župljanina

Tanjug

25. 10. 2012. u 14:27

Још један јатак признао да је скривао Жупљанина
Tužilaštvo za ratne zločine zaključilo je sporazum o priznanju krivice sa još jednim jatakom haškog optuženika Stojana Župljanina, rekao je tužilac Vladimir Vukčević

BEOGRAD - Tužilaštvo za ratne zločine zaključilo je sporazum o priznanju krivice sa još jednim jatakom haškog optuženika Stojana Župljanina, rekao je danas Tanjugu tužilac Vladimir Vukčević.

V. L. je priznao da je skrivao Župljanina u zamenu za kaznu od šest meseci zatvora, uslovno na dve godine, precizirao je Vukčević i dodao da taj sporazum treba da potvrdi sud.

Tužilac za ratne zločine je istakao da je V.L. jedan od devet osoba koje su identifikovane u Župljaninovoj svesci šifranika, koju je koristio prilikom skrivanja.

Do sada je šest osoba iz Župljaninovog šifrarnika priznalo krivicu i zaključilo sporazum sa tužilaštvom, naveo je Vukčević, tako da je ostalo još dvoje.

Među njima je Nikola Tepić (60) iz Pančeva, u čijem je stanu uhapšen Župljanin u junu 2008. godine, zatim nekadašnji predsednik Izvršnog veća Vojvodine Koviljko Lovra (57), Mlađen (58) i Vinka (56) Marjanović, kao i Slobodan (65) i Milorad (58) Koprivica.

Ukoliko prekrše uslov izvršenjem krivičnog dela oni će, kao i V.L, biti poslati na izdržavanje kazne zatvora.

Župljaninu se, zajedno sa prvim ministrom policije Republike Srpske Mićom Stanišićem, sudi zbog optužbi Haškog tužilaštva za progone nesrpskog stanovništva u 20 opština BiH od aprila do decembra 1992. godine.

Haško tužilaštvo tvrdi da su oni bili saizvršioci udruženog zločinačkog poduhvata čiji je cilj bio proterivanje nesrpskog stanovništva sa područja planirane srpske države.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

slovenac

25.10.2012. 18:10

@Kadija - Vukcevicu treba tebi i cijeloj Vlasti prosloj suditi sto ste sve te ljude skrivali tolike godine i opet po necijemu nalogu ih predali haskom tribunalu

Vožd

25.10.2012. 15:31

Ne treba njega da bude sramota što je priznao. Treba vas da bude sramota što ga hapsite !

Pancevac

25.10.2012. 16:23

Nikola Tepic je preminuo u februaru u 62-oj godini zivota. Njegovoj smrti doprinela je i odluka tuzilastva da ga stavi u kucni pritvor kao teskog srcanog bolesnika koji je SAM prehranjivao petoro clanova svoje porodice(cetvoro dece). Ne bih da komentarisem krivicu Zupljanina jer ce za ono sto (nije)uradio odgovarati na sudu,ali greh je da ozbiljnom,bolesnom coveku na ovaj nacin presude. Sramota.

Master

31.10.2012. 03:33

Vukcevicu, samo me interesuje dokleces i kome se dokazujes? shvatam ako je zlocin ucinjen sa bilo koje strane treba kazniti ali u ovakvim stvarima si preterao, ako neverujes pogledaj nase komsije koji stite svoje borce i svoje zlocince, a ti gospodine si u stanju da ides do poslednjeg srbina.

posmatrač

28.03.2013. 07:50

Kad pogledam ovo milo lice,ovaj ''iskreni''pogled,odmah mi je sve jasnije...