"TOJOTIN" luksuzni brend "Lexus" je nedavno krenuo sa svetskom reklamnom kampanjom za redizajnirani model "RX", a ono što je posebno interesantno za nas u Srbiji jeste činjenica da je TV sport za ovaj novitet kompletno snimljen tokom leta u Beogradu i okolini.


Bila je to prava filmska produkcija, s velikim brojem specijalista u pratećoj ekipi (120) i još većim brojem statista (250).


Za potrebe snimanja korišćeno je puno lokacija: Avala, Kalemegdan, novi Most na Adi, prostor ispred Skupštine Republike Srbije i Skupštine grada (Stari dvor), Terazije, Palata Albanija, Bulevar Kralja Aleksandra, Kralja Milana,Svetozara Markovića, 1300 Kaplara,Avalski put".


Pročiattjte još - Model "UX 300e" za novu eru


Reditelj je proslavljeni Salomon Ligthelm, direktor fotografije Nicolas Karaktsanis, dok je scenario i koncept kampanje "Lexus - A Different Kind of Power" osmislila agencija The&Partnership iz Londona.

Lokalni partneri "Tuna Icon" (specijalizovana servisna produkcija) i "Tuna Fish" (kreativna produkcija) angažovani su preko produkcijske kuće "Stink" iz Londona.