Prve informacije o novoj opelovoj perjanici: Insignija pretvara noć u dan!

NovostiOnline/P.Ž.

04. 12. 2019. u 20:44

Прве информације о новој опеловој перјаници: Инсигнија претвара ноћ у дан!

Foto Promo

Premijera nove "Opelove" uzdanice, moćne "insignije", biće održana na predstojećem Salonu automobila u Briselu od 10. do 19. januara
PREMIJERA nove "Opelove" uzdanice, moćne "insignije", biće održana na predstojećem Salonu automobila u Briselu od 10. do 19. januara, ali je kompanija iz Riselshajma, objavila prve zvanične fotografije i dala više, jako interesantnih podataka koji otkrivaju šta buduće kupce ovog automobila čeka.

- Nova edicija naše perjanice će kupcima ponuditi oštriji izgled kao i unapređeno vidno polje po mraku - kaže se , između ostalog u saopštenju "Opela" dostavljenog "Novostima" - Zahvaljujući osveženom dizajnu,naš najluksuzniji model ima još snažniju pojavu na putu. Veliki doprinos tome daju ekstremno tanka prednja svetla sa pionirskom LED tehnologijom. Nova adaptivna "IntelliLux LED Pixel" svetla sada imaju 84 LED elementa po jednom faru.

Nova "insignia" će biti opremljena samo sa "FULL LED" sistemima osvetljenja. Od LED prednjih svetala visoke energetske efikasnosti do novih adaptivnih "IntelliLux LED Pixel" svetala, koja sada imaju broj LED elemenata koji je vodeći u industriji - 168, umesto prethodnih 32.

PROČITAJTE JOŠ - Prve fotografije: Prezentacija nove „opel korse“ u Splitu

U "Opeluu" objašnjavaju da sada svetla reaguju brže, sa više preciznosti nego ikada pre, pružajući optimalno vidno polje za vozače e bez zaslepljivanja vozila ispred ili nadolazećeg saobraćaja. Sa novom generacijom "IntelliLux LED Pixel" svetala, naš automobil je unikat u svom tržišnom segmentu.

- Sa "IntelliLux LED Pixel" svetlima, mi pravimo još jedan veliki korak unapred", objasnio je Kristijan Miler, izvršni direktor za inženjering - Vožnja noću je sada opuštenija i bezbednija. Nova prednja svetla reaguju brže, neprimetno i sa većom preciznošću u preovlađujućim uslovima vožnje. Inteligentni sistem neprekidno podešava snop svetla, pa je put ispred uvek idealno osvetljen. Rezultat je optimalno vidno polje u svakoj situaciji, bez zaslepljivanja drugih učesnika u saobraćaju."

Glavni snop se neprimetno podešava u milisekundama od strane dve kontrolne jedinice - jedna je povezana sa prednjom kamerom, a druga sa farom. Veliki broj LED elemenata koji neprekidno reaguju na uslove na putu rezultuju u neprimetnoj adaptaciji svetlosnog snopa. Osvetljeno područje je veće nego pre a vozila ispred kao i nadolazeći saobraćaj su preciznije "isečeni".

Oblik i usmerenost svetla variraju u skladu sa situacijom u vožnji i okolinom. Funkcije svetla su različite u zavisnosti od toga da li se vozi po krivinama ili lošim vremenskim uslovima pa sve do vožnje gradom, magistralom ili autoputem, a svetlo je posebno podešeno i prilikom parkiranja. Opel je dodatno unapredio svetlo prilikom vožnje autoputem kod najnovije generacije IntelliLux LED svetala. Prilikom skretanja u levo, svetlosni snop se pomera više u levo, kako bi vozač mogao lakše da vidi znakove pored puta. Kada se skreće desno na autoputu, svetlosni snop sija više ka desnoj strani kako ne bi zaslepljivao vozače koji dolaze u susret.

Nova edicija "insignije" ima pregršt naprednih tehnologija. "Grand sport" limuzina i "Sports Tourer" karavan po prvi put imaju digitalnu kameru za pogled unazad. U kombinaciji sa upozorenjem na bočni saobraćaj prilikom kretanja unazad, sistemom koji uz pomoć radara prikuplja informacije i obaveštava vozača o bočnom saobraćaju prilikom izlaska sa parking mesta, bezbednost je dodatno uvećana. Lista naprednih tehnologija je kompletirana sa brojnim dokazanim sistemima asistencije kao što su upozorenje na čeoni sudar sa automatskim kočenjem i prepoznavanjem pešaka i "head-up" displejom. Vozači i putnici su odlično povezani u "Insigniji" uz pomoć odličnih info-zabavnih sistema sa ekranima u boji osetljivim na dodir. Lista opcija uključuje "e-Call" i bežično punjenje kompatibilnih pametnih telefona u centralnoj konzoli.

Nova "insignija" će biti efikasnija nego ikada pre zahvaljujući korišćenju lakših materijala i potpuno novih vrlo efikasnih benzinskih i dizel motora. Kada je predstavljena 2009, prva generacija je izabrana za "Evropski automobil godine". Tokom prethodnih deset godina, skoro 1,2 miliona jedinica obe generacije "insignije" je sišlo sa proizvodnih traka u Riselshajmu.

Gama info-zabavnih sistema kompatibilnih sa "Apple CarPlay" i "Android Auto" aplikacijama kreće od "Multimedia Radio" preko "Multimedia Navi" sve do "Multimedia Navi Pro" sistema. Vrhunski sistem obuhvata brojne servise povezanosti i navigacije. Sa informacijama o saobraćaju u realnom vremenu, ažuriranjem mapa putem interneta i prediktivnom navigacijom, putovanja su opuštenija. Novi simboli daju navigacionom displeju svežiji i moderniji izgled. Isto važi i za instrumente. Kada je instaliran sistem "e-Call", poziv hitnim službama se dešava automatski kada su aktivirani zatezači pojaseva ili vazdušni jastuci. Pored toga, pomoć može da se pozove u roku od nekoliko sekundi pritiskom na crveno dugme.

Nova "insignija" imaće vrlo visok komfor. Ergonomska AGR sertifikovana sedišta su opciono dostupna za vozača i suvozača. Kompatibilni pametni telefoni mogu da se pune bežično. Vrata prtljažnika verzije "Sports Tourer" mogu da se otvore i zatvore automatski pokretom stopala ispod senzora u zadnjem braniku.

Jasno je da "Opel" nastavlja svoju ofanzivu na svim poljima, a uskoro ćemo sasvim sigurno dobiti mnogo više informacija o "insigniji" koja je i među kupcima u Srbiji, jedan od poželjnijih automobila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije