CR-V sa dva elektromotora: Honda Srbija predstavila svoj prvi hibridni model popularnog terenca

P.Ž.

04. 12. 2019. u 23:20

ЦР-В са два електромотора: Хонда Србија представила свој први хибридни модел популарног теренца

Foto Promo

Hibridni pogon je način rada u kojem benzinski motor i elektromotor kombinuju svoj rad za optimalnu snagu i ekonomičnost

HONDA Srbija je u svom Salonu u Beogradu predstavila svoj prvi hibridni model "CR-V" uz prezentaciju hibridnih tehnologija.


Kada je u martu 2019, na Međunarodnom Salonu automobila, "Honda Srbija" premijerno predstavila prvi hibridni "CR-V" model, u nekoliko sajamskih dana ceo lager ovog modela je rasprodat.


Ovo je nedvosmisleno pokazalo da tržište Srbije želi hibridne tehnologije kao i da su "Honda" vozači svesni značaja prelaska na hibridni pogon u cilju zaštite šivotne sredine, smanjenja potrošnje goriva, a bez ikakvog gubitka u voznim performansama.

Hibridni pogon je način rada u kojem benzinski motor i elektromotor kombinuju svoj rad za optimalnu snagu i ekonomičnost. Električni motor omogućava trenutni odziv vozila prilikom kretanja, na primer, nakon stajanja na semaforu, dok se tokom vožnje pri većim brzinama uključuje benzinski motor i tada samo on pokreće automobil.U hibridnom pogonu, benzinski motor isporučuje snagu motoru elektrogeneratora koji dalje isporučuje energiju pogonskom elektromotoru, tako da sva suvišna energija iz benzinskog motora biva vraćena kroz generator radi ponovnog punjenja baterija."Honda CR-V hibrid" poseduje benzinski motor i dva električna motora. "Hondin" dvolitarski benzinski motor s "Atkinsonovim ciklusom" rada je u sprezi sa pomenuta dva električna motora od kojih je jedan propulzijski motor, a drugi električni motor generator.
Njima upravlja "Honda i-MMD" tehnologija ("intelligent Multi Mode Drive technology"), koja automatski prebacuje između tri načina vožnje - električnog, hibridnog i klasičnog - kako bi na najbolji način optimizovala performanse i efikasnost.


PROČITAJTE JOŠ: "Honda" spremna za Ženevu

Preciznije, "CR-V hibrid" poseduje benzinski agregat od 145 KS i elektro motor od 184 KS. Kada je u pitanju potrošnja goriva i emisija CO2, model sa prednjim pogonom ima emisiju CO2 od 120g/km i prosečnu potrošnju goriva od 5.3l/100km. "CR-V hibrid" sa pogonom na sva četiri točka ima emisiju CO2 od 126 g/km i kombinovanu potrošnju goriva od 5,5l/100 km.

U standardu kod ovog modela je "HONDA Sensing" - sistem prevencije sudara, sistem upozorenja napuštanja saobraćajne trake, sistem prepoznavanja saobraćajnih znakova, inteligentni limitator brzine i drugo.Početna cena modela "Honda CR-V 2.0 HYBRID ELEGANCE e-CVT" iznosi 36.590,00.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)