NAJAVLjIVAO je "Opel" svoju elektrifikaciju još pre više godina. Posle prvih nekoliko hibridnih i modela na čist elektropogon, u Riseshajmu su još jače, nastavili svoju ofanzivu.

Već do 2021. godine, tradicionalni nemački brend će ponuditi ukupno osam elektrifikovanih vozila u veoma bitnim segmentima tržišta.

Pročitajte još: Spreman za novo doba: "Golf 8" puni kasu giganta

- Elektrifikovaćemo kompletnu gamu proizvoda do 2024. Naredni modeli će uslediti ubrzo nakon što ove godine započnemo sa modelima "opel korsa-e" i "opel grandland X hibrid"" - rekao je izvršni direktor "Opela" Mihael Lohšeler .

Tokom sledeće godine "Opelovoj" električnoj postavci biće dodati baterijsko-električna verzija transportera "opel vivaro" kao i električna verzija naslednika modela "opel moka X". Električne varijante modela "opel kombo" i "opel kombo lajf" zajedno sa električnom verzijom "opel zafire lajf" biće dodate u portfolio 2021. Deo "Opelove" game elektrifikovanih vozila će takođe biti i elektrifikovana verzija "opel astre" sledeće generacije.

Pročitajte još: "RENO" PREDSTAVIO VOZILA NA HIDROGEN: Gorive ćelije su budućnost?

- Ova gama proizvoda će nam obezbediti odličnu poziciju u nameri da ostvarimo ambiciozne buduće ciljeve niže emisije štetnih gasova u Evropi - rekao je izvršni direktor Opela Lohšeler - Elektromobilnost je nezamenjljiva komponenta ovog plana. Ali naši najmoderniji i efikasni motori sa unutrašnjim sagorevanjem kao i razvoj gorivnih ćelija u Centru kompetencija u Riselshajmu će imati važan doprinos da naša kompanija bude održiva i otporna na budućnost."