Stiže četvrta generacija: Škoda prikazala skicu modela oktavija

P. ŽIVKOVIĆ

18. 10. 2019. u 23:07

Стиже четврта генерација: Шкода приказала скицу модела октавија

Foto: Promo

Češki proizvođač automobila "Škoda", pod okriljem nemačkog koncerna "Folksvagen" nastavlja da osvaja tržišta

ČEŠKI proizvođač automobila "Škoda", pod okriljem nemačkog koncerna "Folksvagen" nastavlja da osvaja tržišta novim modelima.

Tako je u pripremi četvrta generacija popularnog modela "oktavija", a kompanija je prikazala i prve skice koje su sasvim dovoljne da zagolicaju maštu, ali i pokažu u kom pravcu ide dizajn "Škodinih" vozila.

- Nova "oktavija" sa novim dizajnerskim jezikom odiše emocionalnom privlačnošću više nego ikad pre - kaže se u saopštenju "Škode" dostavljenom"Novostima" - Novi izgled garantuje da će četvrta generacija najprodavanijeg modela u istoriji brenda izgledati još emocionalnije, dok kombinuje kompaktne dimenzije sa velikom prostranošću enterijera.

Skice dizajna pokazuju izduženu, lepršavu siluetu takozvane "liftback" verzije koja je naglašena kupe linijom krova. Karakterističan prednji deo, veliki točkovi i zadnja svetla sa kristalnim elementima su posebno naglašeni.- Četvrta generacija najprodavanijeg modela nastavlja svoju uspešnu priču. Lansirana pre 60 godina, "oktavija" je model koji je prodat u više od 6.5 milliona jedinica do danas - naglašavaju u "Škodi".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

aaaafsfd

20.10.2019. 22:22

Nemam dovoljno reči hvale za Oktaviju. Do Provanse smo stigli za dva dana, ja sam sam vozio. Nije bila stvar u brzini nego u udobnosti vožnje, u uživanju koje auto nesumnjivo pruža. Sa dobrim paketom ja ne znam šta bi neko mogao više zahtevati od nekog automobila bilo koje marke na svetu.