TOJOTA OBNOVILA SVOJ HIT SUV: C-HR još zavodljiviji

P. Živković

16. 10. 2019. u 22:41

ТОЈОТА ОБНОВИЛА СВОЈ ХИТ СУВ: Ц-ХР још заводљивији
Stalni napredak, inovacije i pred nama je osvežena "tojota C-HR" za koju u "Tojoti" kažu da je "Više hibrid, više povezana i legendarna"
KADA se prvi put pojavila "tojota C-HR" je ustalasala tržište SUV vozila. Sasvim drugačija, originalna, jedinstvena, atraktivna...

Nesumnjiv uspeh na tržištu je bio dokaz da je "Tojota" opet iznedrila nešto što će trajati dugi niz godina, ali to ne znači da su japanski magovi auto-industrije zastali bar na ternutak.


Stalni napredak, inovacije i pred nama je osvežena "tojota C-HR" za koju u "Tojoti" kažu da je "Više hibrid, više povezana i legendarna".


Šta donosi poboljšana verzija ovog jedinstvenog SUV vozila?

U "Tojoti" daju sažet i jasan odgovor:


- Osvežena ponuda "Toyote C-HR" nudi izbor hibridnih pogonskih sklopova, novi multimedijalni sistem i dizajnerska poboljšanja koja rafiniraju njen izgled zadržavajući istovremeno njen legendarni stil.


Naravno, u žiži je hibridni pogon, koji je "drugo ime" japanskog giganta.


Za "C-HR" je prvo poboljšan 1,8-litarski hibrid od 122 KS, a zatim je u uspešnu priču uveden i "Tojotin" novi 2,0-litarski sistem "Hybrid Dynamic Force" od 184 KS što daje kupcima izbor visokoefikasnih hibridnih pogonskih sklopova s emisijama CO2 od 109 g/km za 1,8-litarski sistem, odnosno od 118 g/km na 2,0-litarskom sistemu "Hybrid Dynamic Force" (WLTP norme).


Povrh toga, obnovljena "tojota C-HR" opremljena je novim multimedijalnim sistemom koji uključuje integraciju pametnih telefona "Apple Carplay" i "Android Auto".


- "Tojota C-HR" ostaje dosledna svojem vizuelnom identitetu, a silueta u stilu kupea stvara hrabar izgled koji se i dalje ističe. Prednji i zadnji deo doživeli su promene čineći ovaj legendarni automobil još prefinjenijim, dok obojena donja "usna" pojačava dinamiku oblika naglašavajući snažan, širok i povišen stav - objasnili su nam dizajneri "Tojote" svoju viziju.


Prednja i zadnja svetla unapređena su vrhunskom LED tehnologijom, pri čemu dnevna svetla (DRL) i pokazivači smera stvaraju jedinstven prednji sklop čineći glatku liniju iznad glavnih svetala. Nazad, novi sklopovi svetala spojeni su sjajnim crnim spojlerom stvarajući jedinstveni čisti oblik.


Pročitajte još: "TOJOTA CH-R HIBRID": Nešto sasvim drugačije


- "Tojota C-HR" je jedinstvena.Ponosni smo zbog uvođenja 2,0-litarskog pogonskog sklopa "Hybrid Dynamic Force". Stvarajući 184 KS, ovaj sistem istovremeno omogućava naglašene vozne performanse, uz veliku efikasnost - kaže se u saopštrenju "Tojote Srbija" dostavljenog "Novostima".


Poboljšani, efikasniji 1,8-litarski hibridni sistem isto tako je na raspolaganju, zahvaljujući čemu kupci "C-HR" od sada imaju mogućnost izbora između dve hibridne opcije.


Dinamičke dorade uključuju obradu sistema oslanjanja, kojom je poboljšana udobnost u vožnji uz zadržavanje odlične upravljivosti . Sve verzije odlikuju se i smanjenom bukom i vibracijama, pa je komfor u kabini dodatno poboljšan.


Obnovljeni "C-HR" predstavlja se s novim multimedijalnim sistemom koji unapređuje "Tojotinu" ponudu povezivanja. Ovaj sistem sada omogućava potpunu integraciju pametnog telefona, a podržava čak i poslednje verzije "Apple Carplay" i "Android Auto". Podržava i osvežavanje mapa "on-lajn", pa kupci mogu bezbrižno uživati u poslednjim verzijama evropskih auto karata.


Na tržište Srbije, osvežena "Toyota C-HR" stiže početkom sledeće godine.


Emisija CO2 za obnovljenu Tojotu C-HR:


1,8 l Hybrid, 122 KS

"NEDC": Od 86 g/km

"WLTP": Od 109 g/km2,0 l Hybrid, 184 KS

"NEDC": Od 92 g/km

"WLTP": Od 118 g/km

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije