Lišće, otpaci, limenke - ništa nije problem za Links

P.Ž.

12. 10. 2019. u 22:28

Лишће, отпаци, лименке - ништа није проблем за  Линкс

Foto: Promo

Specijalno univerzalno vozilo predstavljeno u Beogradu
U Beogradu je nedavno predstavljen "links" ("LYNX") vozilo - savremena, kompaktna čistilica namenjena čišćenju javnih površina.

Lišće, otpaci, limenke - ništa nije problem za ovo vozilo koje je proizvela kompanija "Rasko", jedan od najvećih proizvođača opreme za održavanje komunalne infrastrukture u Evropi.

Njihovi pogoni su u Senti u Srbiji i u Kalinovcu u Hrvatskoj, a zapošljavaju ukupno 400 ljudi, dok se 80 odsto prihoda ostvaruje izvozom.

PROČITAJTE JOŠ -Oktobar – mesec popusta za osiguranje automobila u niškom i topličkom okrugu

- "LYNX" je proizvod namenjen čišćenju urbanih sredina. Inicijalna testiranja, koja su odradili naši kupci širom Evrope, pokazala su da imamo izvrstan proizvod koji će biti jedan od nosilaca budućeg rasta kompanije. Ovo vozilo je zbog svojih kompaktnih dimenzija, autonomije rada, okretnosti, učinkovitosti, udobnosti i jedinstvenih tehničkih rešenja trenutno najnaprednija kompaktna čistilica na tržištu. Uz sve to i izvrsno izgleda - rekao je Dejan Lakčević, direktor "Rasko- Tampa".Zanimljivo je da je ovo vozilo testirao i slovenački profesionalni reli vozač Juraj Šebalj.Uz verziju koju radi na najnoviji "EURO VI" dizel motor, u razvoju je i električna verzija ovog vozila sredinom 2020. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije