U niškoj hali Čair otvoren je svečano deseti Auto- moto fest Niš, sajam automobila koji izaziva ogromno interesovanje i u regionu.

Na štandu Raveks grupe, zastupnika Tojote, Sitroena i Motogrinija, priređeno je spektakularno otvaranje, a gradonačelnik Niša Darko Bulatović je najavio i skoru izgradnju Ekspo centra jer je očigledno i da je ova manifestacija prerasla ove kapacitete.

Gužva već prvog dana je potvrdila neophodnost većeg izložbenog prostora.

Sajam izaziva ogromno interesovanje, popunjeno je svih 2.000 kvadrata izložbenog prostora, a veliki broj izlagača najavio je i šest srpskih premijera - kaže Oliver Paunović, direktor Sajma automobila.


PROČITAJTE JOŠ: DESETI SAJAM AUTOMOBILA U NIŠU: U grad na Nišavi stiže i punjač za električna vozila

Svoje novitete po sniženim sajamskim cenama izložili su Tojota, Sitroen, Dačija, Reno, Nisan, Mazda, Folksvagen, Hjundai, Škoda, Džili.

Najveće interesovanje izazivaju najnoviji hibridni modeli Tojote, novog kamrija, ali i nekoliko električnih vozila i skutera. Zato je pozdravljena i odluka da Niš dobije još jedan električni punjač.

Zanimljivo je da veliki broj niških taksista vozi hibridne Tojote, pa čak i jedan CHR.

Čast da otvori 10. sajam automobila u Nišu pripala je Mladenu Alviroviću, direktoru centra NAVAK.

Zanimljivo je da je prvi sajam u Nišu, pre deset godina, otvorio njegov otac Mirko Alvirović.

- Sajmovi koji traju su retkost. Opstaju oni za koje raste interesovanje, a Niš je primer kako autosaloni okupljaju i izlagače i publiku .Zato mi je posebno drago što sam imao čast da otvorim ovu manifestaciju – rekao je Alvirović.