Mask najavio dolazak Tesle na tržište Srbije i Hrvatske

Tanjug

utorak, 24. 09. 2019. u 22:15

Маск најавио долазак Тесле на тржиште Србије и Хрватске

Foto EPA

Glavni izvršni direktor kompanije "Tesla", Ilon Mask, najavio je na društvenoj mreži Tviter dolazak te kompanije u Srbiju, Slovačku i Hrvatsku
Glavni izvršni direktor kompanije "Tesla", Ilon Mask, najavio je na društvenoj mreži Tviter dolazak te kompanije u Srbiju, Slovačku i Hrvatsku.

"Nadamo se otvaranju u Slovačkoj, Hrvatskoj, Srbiji i većem delu istočne Evrope početkom sledeće godine. Konačno, učinićemo Nikolu Teslu ponosnim da ima svoje automobile u zemlji iz koje je potekao", napisao je Mask na svom Tviter nalogu, prenosi portal "International Business Times" (IBT).


Mask na novaj način, kako dodaje IBT, odaje počast Nikoli Tesli, naučnom geniju po kojem je nazvan ovaj proizvođač električnih automobila.


PROČITAJTE JOŠ - Kompanija "Tesla" širi poslovanje na još četiri zemlje istočne


U informaciji se napominje da se Srbija nalazi na razmeđi centralne i jugoistočne Evrope, da se graniči sa Mađarskom, Rumunijom, Bugarskom, Severnom Makedonijom, Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom, te da je srpska prestonica, Beograd, najveći grad u jugoistočnoj Evropi sa najdužom istorijom naseljenosti.


Mask tvrdi da će "Tesla" prodavnica biti najbolji omaž srpsko-američkom pronalazaču, inženjeru i futuristi koji je dao veliki doprinos stvaranju modernog sistema napajanja naizmeničnom elektricnom energijom, zaključuje IBT.


U Srbiji je, prema podacima iz 2018. godine, bilo svega 148 električnih vozila, a više od polovine su putnički automobili. Na mnogim lokacijama u našoj zemlji postavljeni su punjači za ova vozila, a 15 brzih punjača nalazi se na trasi Koridora 10. Punjači su, takođe, postavljeni na auto-putevima, u javnim garažama, u blizini naplatnih rampi, a na brzim punjačima automobili se mogu napuniti za oko 30 minuta.


Automobil kompanije "Tesla" pod nazivom "model 3" je početkom godine dobio "zeleno svetlo" za početak prodaje u Evropi. "Tesla" je od avgusta počeo da širi prodajnu mrežu u istočnoj Evropi i kupovina njihovih vozila moguća je odnedavno u Mađarskoj, Poljskoj, Rumuniji i Sloveniji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Pera Zdera

24.09.2019. 22:31

Ja napunim 70 litara dizela za jedan minut i vozim 1200 km sa tim i u svakom najmanjem selu mogu da ga za jedan minut napunim, a ko nema druga posla i para na pretek nek se igra električnim autom.