Ako ste imali nesreću da vam nevreme u Grčkoj ošteti automobil - imate dva izbora!

P. Ž.

12. 07. 2019. u 10:02

Ако сте имали несрећу да вам невреме у Грчкој оштети аутомобил - имате два избора!

Foto Tanjug

Sve šlep-službe naplaćuju prevoz vozila samo u jednom smeru. To znači da ako je vozilo udaljeno 500 kilometara od mesta prebivališta, plaća se evro po kilometru samo u jednom smeru

NAŠI državljani koji su imali nesreću da im veliko nevreme u Grčkoj ošteti automobil imaju dva izbora: ili da poprave automobil u Grčkoj ili da svoje vozilo došlepaju do svog prebivališta, a najjeftinije košta evro po kilometru, uz plaćanje putarina, mostarina... Sve šlep-službe naplaćuju prevoz vozila samo u jednom smeru. To znači da ako je vozilo udaljeno 500 kilometara od mesta prebivališta, plaća se evro po kilometru samo u jednom smeru.

Članovi Auto-motro saveza Srbije, a ima ih tačno 97.669, u znatno povoljnije su položaju. Njima će vozilo koje je oštećeno i ne može bezbedno da se vozi biti odšlepovano ili do najbližeg servisa ili do mesta prebivališta potpuno besplatno.

Pročitajte još - NOVI BILANS POGINULIH: Sedam osoba stradalo u oluji, proglašena vanredna situacija (FOTO+VIDEO)

Vlasnici vozila koja imaju kasko osiguranje, u slučaju da im je vozilo oštećeno u elementarnoj nepogodi, moraju da dobiju zapisnik od grčke policije. U svakom slučaju, preporuka je da se odmah kontaktira sa osiguravajućom kućom kod koje je vozilo osigurano. I ostali, teoretski, takođe mogu da naplate štetu, ali samo ukoliko lokalna zajednica gde je šteta nastala predviđa isplatu odštete na vozilima u tim slučajevima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Syrfan

12.07.2019. 12:04

Ovo za AMSS ko vam je rekao taj vas je slagao. Palo mi je drvo na auto u Porto Carasu nije u voznom stanju, imam kasko amss i clan sam amss. Morao sam da platim 78000 unapred da bi slep krenuo ka vozilu i vratio ga u BG. Cena za slep je od BG do grcke i nazad

Desa

12.07.2019. 14:05

@Syrfan - Istina . AMSS nije besplatna sluzba,onimimaju km koji je gratis a posle toga se naplacaju dodsue 20-30% nizoj ceni.

dumbass

15.07.2019. 11:05

@Syrfan - Čitaj pravilnik prijatelju. U slučaju nezgode šlep 1x godišnje neograničeno u inostrannstvu. Pad drveta nije nezgoda već posledica elem. nepogode.

veselnik

12.07.2019. 22:16

@Član - Osnovna članska kartica se KUPUJE za 800 dinara i pokriva usluge u krugu 40km, a slepovanje preko toga se naplacuju sa popustom 20%. Super članska kartica se KUPUJE za 2500 dinara i pokriva usluge u Evropi.

mićko

12.07.2019. 15:07

Mi samo mislimo kako źrtvu operušati.u nemačkoj član neplaćanja ništa još dobije pismo zahvaljujući se što ste član