PREDAVANjEM na temu bezbednosti dece u saobraćaju u beogradskoj OŠ "Danilo Kiš" na Voždovcu zvanično obeležen početak već tradicionalne "Renoove" akcije "Bezbednost za sve".


Naiame,već treću godinu za redom, "Reno-Nisan Srbija" sprovodi ovu akciju u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Agencijom za bezbednost saobraćaja i kompanijom Transfera d.o.o.

Do sada je kroz ovaj edukativni program prošlo 34.000 dece širom Srbije, a ove godine će više od 27.000 mališana u 44 opštine u Srbiji neposredno pred početak velikog školskog raspusta, tokom prve dve nedelje juna, imati priliku da se druže sa saobraćajnim policajcima i da se u okviru jednog časa redovne nastave podsete koliko je bezbedno i odgovorno ponašanje u saobraćaju važno, bilo da u njemu učestvuju kao pešaci, vozači bicikla, rolera i trotineta, ili kao putnicu u automobilu.

PROČITAJTE JOŠ: BEZBEDNOST SAOBRAĆAJ: Akcija "Imaš samo jedan put"


Reč je o međunarodnom vaspitno-edukativnom programu koji "Reno" sprovodi u dvadeset zemalja u svetu, kao potporu globalnom projektu UN "Dekada akcije za bezbednost na putevima 2011.-2020.".


Program je namenjen podsticanju najmlađih, a time i najranjivijih, učesnika u saobraćaju na sigurno ponašanje na ulicama, a pripremljen je za učenike trećeg razreda. Kriterijum za izbor opština bio je zvanični podatak MUP i Agencije za bezbednost saobraćaja o javnom riziku stradanja i akcenat je stavljen na najugroženija područja.

Za kompaniju "Reno" bezbednost je na prvom mestu kako kada je konstruisanje automobila u pitanju, tako i kada je reč o bezbednom učestvovanju naše dece u saobraćaju. "Reno-Nisan Srbija" planira da akcija "Bezbednost za sve" ima dugu tradiciju i da svake školske godine omogući deci u najugroženijim područjima u Srbiji da prođu kroz ovu edukaciju, kaaže se u sapštenju ove kompanije dostavljene medijima.