Dobra obuka život čuva (FOTO)

P. Ž.

sreda, 15. 05. 2019. u 23:20

Добра обука живот чува (ФОТО)

Foto: Promo

Treninzi bezbedne vožnje pokazali odlične rezultate u praksi
Nijedan mladi vozač koji je u protekle tri godine prošao trening bezbedne vožnje u Nacionalnoj vozačkoj akademiji (NAVAK), nije izazvao saobraćajnu nezgodu sa smrtnim ishodom, pokazuju rezultati Uprave saobraćajne policije koje je iznela u duhu ovogodišnje Svetske nedelje bezbednosti na putevima.

Istovremeno, polaznici ovih obuka su tokom prošle godine, kada se pratio nadzor na putevima, u proseku izazivali 40 odsto manje nezgoda u saobraćaju od svojih vršnjaka.

- U okviru akcije i promocije bezbedne vožnje koju već treću godinu organizujemo sa Apatinskom pivarom, veliki broj mladih vozača je u proteklom periodu prošao obuku u NAVAK-u, što je doprinelo znatno većoj bezbednosti generacijama mladih vozača.Naime, vozači putničkih vozila uzrasta od 17 do 20 godina koje smo analizirali (čitave generacije, ne samo oni koji su bili na treningu), tokom 2017. i 2018. godine nisu izazvali nijednu nezgodu sa smrtnom posledicom. Istovremeno, oni su u navedenom periodu izazivali saobraćajne nezgode prosečno za oko 40 odsto manje u odnosu na istu starosnu grupu u ostatku Republike Srbije, što su izuzetni rezultati. Prisustvo maturanata na obukama za mlade vozače posredno ima uticaj na celu generaciju da se bezbedno ponaša za volanom - izjavio je Boban Milinković, zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije MUP-a Republike Srbije.

Treninzi bezbedne vožnje imaju za cilj da što više punoletnih srednjoškolaca, koji poseduju vozačku dozvolu, prođe kroz obuke i nauči da prepozna i reaguje na opasnosti tokom vožnje i stekne realno vozačko iskustvo.

Foto: Promo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)