I u Srbiji je po ugledu na svet i tamošnja proglašenja najekološkijih vozila održan izbor "Eko grin kar godine" u organizaciji Eko kluba Srbija.

Na međunarodnom sajmu "rebeksopo" koji se održava u Beogradu, Eko klub Srbija je z najbolje električno vozilo na nešem tržištu proglašen je "folksvagen golf E", a najbolji hibrid je "tojota korola".

Žiri u sastavu predsednik Ivan Karić, državni sekretar Ministarstva za zažtitu životne sredine,Filip Radović ( Agencija za zaštitu životne sredine), Rastifor Kragić (njsavetnik Ministrastva za enrgetiku i rudaarstvo), Srđan Bošković glavni i odgovorni urednik Prvog programa Radio Beograda, Petar Živković Večernje Novosti, Dragan milutinović RTS, Nevena Đukić Energetski portal, Aleksandar Stefanović Eko klub, Saša Stupar Eko klub.

Pročitajte još - Podsticaji kupcima eko-vozila od 2020.

Žiri je dodelio i specijalna priznanja. Za najbolji električni bicikl proglašen je model kompanije "E-prajm" iz Beograd (kompletno se proizvodi u Srbiji).Priznanja su dobili i ABB brzi punjač za automobile, i "E-kar , bugarski punjač za specijalni doprinos "Tesla reliju".

Posebno proiznanje za doprinos ekologiji dobila je OŠ Drinka Pavlović iz Beograda.