U sklopu ovogodišnje Grafime, Međunarodnog sajma grafičke, papirne i kreativne industrije, koji se od 26. do 29. septembra 2018. održava u hali 4 Beogradskog sajma, Print Magazin, zajedno sa drugim kompanijama iz ovih oblasti, organizuje takmičenje"Adria/Balkan Wrap Star", na kojem će se predstaviti najbolji "vrap" profesionalci iz cele regije.


"Car wrapping" - oblepljivanje vozila - inače je automobilsko-dizajnerski trend o kojem se poslednjih godina mnogo govori i stekao je populanost širom sveta. Pravi majstor "vrapinga" u stanju je da začas automobilu da potpuno novi izgled i šarm.


"Adria/Balkan Wrap Star" će okupiti osam najboljih takmičara sa takmičenja koja su tokom ove godine održana u regiji - u Vrdniku, Sarajevu i Zagrebu. Nastupiće pobednici iz ovih gradova, a njima će se pridružiti i drugoplasirani i trećeplasirani takmičari sa regionalnih takmičenja.


Pročitajte još: Pet najsporijih automobila na svetu


Ovo takmičenje će biti odlična prilika za najbolje u ovoj oblasti da odmere svoje veštine pred evropski wrap hepening koji će biti održan u januaru 2019. u Diseldorfu.


Uz takmičenje u oblepljivanju vozila, posetioce očekuju i prezentacije i izložbeni prostori najpoznatijih kompanija koje proizvode folije i mašine za štampu na folijama.


Ovo takmičenje je svojevrstan poklon posetiocima povodom jubilarnog, 40. izdanja ove izuzetne sajamske manifestacije, posvećene profesionalcima iz grafičke industrije, izdavaštva i štampanih medija, dizajna, reklamne, muzičke i filmske industrije, te proizvodnje, dorade i prerade papira. Posetiocima će biti predstavljen širok spektar mašina, uređaja i opreme za grafičku industriju, obimna paleta sirovina, repromaterijala ili finalnih proizvoda za različite sektore grafičke industrije, softverska i ICT rešenja u ovim oblastima.


Na sajmu učestvuje oko 80 izlagača iz desetak zemalja a predstaviće sve aktuelne

tehničke, tehnološke i dizajnerske trendove.Ekskluzivni domaćin ovogodišnje Grafime je kompanija Epson, globalni lider u mnogim segmentima grafičke industrije.