TORINO/NjUJORK - Automobilska kompanija Fijat Krajsler Automobili (FCA) za sada ostaje pri planiranoj prodaji svoje kompanije za prozvodnju delova "Manjeti Mareli", nakon privlačenja interesovanja jednog broja potencijalnih kupaca.

Vrednost tog poslovanja bi mogla dostići čak šest milijardi evra, tvrde neimenovani izvori upoznati sa situacijom za njujoršku agenciju "Blumberg".

"Kompanija ostaje pri ranije objavljenoj nameri da akcionarima podeli nove akcije u Mareliju", izjavio je portparol FCA u odgovoru "Blumbergu".

FCA je ranije ove godine najavio prodaju tog poslovanja i podelu deonica u novoj holding kompaniji akcionarima FCA, podseća CNBC.

Izvori upoznati sa situacijom navode da je italijansko-američki proizvođač automobila odbacio ponudu jednog neimenovanog azijskog dobavljača, kao i da su američki investicioni fondovi Apolo Global Menadžment i Bejn Kapital pokazali interesovanje za "Manjeti Mareli".

"Kao što je ranije najavljeno, Fijat Krajsler nastavlja sa planom da odvoji poslovanje 'Manjeti Marelija'", navodi se u saopštenju FCA.

Akcije FCA su danas porasle na Milanskoj berzi ostvarivši skok od čak 2,9 odsto, zahvaljujući čemu je najveći dobitnik u slopu indeksa STOXX 600 Automobili.