KAKO poboljšati jedan od najprodavanijih automobila na tržištu u poslednjih 20 godina? Kako učiniti da "bestseler" postane još bolji, da granice koje je sam, tokom dve decenije postavio "ford fokus" pomeri još na, za rivale, nedostupnije "belege"-

Prva test vožnja novog "forda fokusa" obavljena je u Francuskoj na itinereru od Nice do alpskih vrhova koje su, par dana ranije, osvajali asovi Tur de Fransa. Naravno, deonice kroz Provansu, su samo onaj veličanstveni dodir skupocenih začina koje svakom specijalitetu daju osobenu crtu.

Pročitajte još: "Opel" odlučno u budućnost

A novi "ford fokus" je upravo to. Maestralno osmišljeno vozilo koje je osobeno, jedinstveno i uvek, još od prvog modela, usmereno ka višim nivoima uživanja u vožnji.

Naravno, kako se i očekuje od vozila "C segmenta" dostupno najširoj vozačkoj populaciji (iako je to u slučaju naših vozača ipak nešto sasvim drugačije) koja za relativno malo novca dobija mnogo toga.

Isprobali smo, za vreme test vožnji na kojoj su prisutvovali brojni novinari iz cele Evrope (to dovoljno govori o željama i težnjama "Forda") hečbek verziju u opremi "ST lajn" i karavan verziju u najvišem paketu opreme "vinjales".

Pročitajte još: "LADA VESTA": Bolja i od "moskviča"

Novi "fokus" je, tvrdili su nam domaćini, najinovativniji, najdinamičniji, najuzbudljiviji "fokus" svih vremena.
Dizajniran je, kažu, na "praznom listu papira", ali su pojedini inženjeri i dizajnri, bili "umešani" i u stvaranje prve generacije "fokusa" pre 20 godina!

"Sve je u službi čoveka" - od "fokusa aktiv" krosovera, do kao izvajanog "vinjalesa" iskričavo brzog "ST lajna".

U ovim automobilima je ugraeno sve što moderni vozači očekuju od svojih supermodernih vozila. Od najnovijeg sistema "star'stop" (ni ne primećujete da radi), do automatske vožnje "između linija na kolovozu". Samostalno kočenje vozila u opasnim situacijama, pa čak i "manevar levo-desno" u cilju izbegavanja pešaka su nešto što "fokus" radi lagano, besprekorno.

Iako znatno olakšana šasija je i dalje savršeno izbalansirana i kruta. Kroz krivine (a za to su zaslužni i brojni sistemi podrške vozaču), prolazi kao neki trkački bolid. Jedina reakcija koju će "fokus" izmamiti na licu vozača koji, poput nas, projezdi zahtevnim krivinama, uzbrdicama, nizbrdicama (setite se da smo vozilo trasama nekih od najtežih deonica Tur de Fransa), je širok osmeh!

Ovo je i prvi "Ford" koji ima hed-ap displej u Evropi. To znači da najpotrebnije informacije dobijate u "visini očiju", nema potrebe da ni delić sekunde skrenete pogled sa druma.

Pri tome, kada poželite da predahnete "fokus" će se sam parkirati i to tako d ne morate da vodite računa ne samo o upravljanju već ni o kočenju, gasu. Sve sam "fokus" izmeri, premeri, izračuna i bezbedno se uparkira!

Tu je i najkvaliteniji "tač-skriin" ekran od osam inča, zatim bežično punjenje mobilnih uređaja, smartfona, kao i vrhunski audio sistem.

Automobil , koji ima iste dimenzije kao prethodna generacija, nudi više prostora u kabini za putnike. Veći komfor, udobnost a sve to podržano sa novom, nikada čistijom, paletom motora. Kažu iz "Forda" magovi zaduženi za motore, da su oni efikasniji i "zeleniji" najmanje za 10 odsto!

Sportski elegantan "fokus" u svom verzijama koje smo imali prilike da provozamo kroz Provansu, je iznutra oličenje perfekcionizma u automobilskoj industriji, Sve je funkcionalno, logično postavljeno, na dohvat ruke vozaču ili putnicima. Skrojeno da prija oku ali i da maksimalno pdrži vožnju, ne samo u smislu uživanja već, ono što je još važnije, poštujući najzahtevnije bezbedonosne standarde.

Na test vožnji smo isprobali verzije sa benzinskim "1,5 ekobust" motorima ali i dizelaš 1,5 litarski "eko blu" (uskorio stiže i 2.0 litarski dizel agregat) koji su upareni sa manulenim šestostepenim ili osmostepenim automatskim menjačem.

Naravno, već 2020. godine u "fokusu" će biti i hibridna verzija pogona, koju najavljuju kao "do sada neviđenu na tržištu".

"Ford" je do sada prodao skoro milion "fokusa" u Evropi. Jedini se ravnopravno nisi sa"folksvagenovim golfov" dugogodišnjim liderom u C segmentu. Pri tome činjenica da je, širom planete prodato 16 miliona jedinica "fokusa" govori da je reč o globalnom igraču koji od 1998. godine do sada, piše istoriju automobilizma.

Novi "fokus" je mnogo toga promenio. Od upravljanja, vešanja, snage, nivoa opremljenosti...

Nesumnjivo i na našem tržištu će biti jedan od hitova. Već od početka avgusta i to po početnoj ceni od 15.900 evra.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

DIMENZIJE - HEČBEK

Dužina: 4.378 mm

Širina:1.978 mm

Visina:1.471 mm

Međuosovinsko rast:2.700 mm

Prtljažnik:375 lit.

rezevoar:47 lit.

DIMENZIJE - KARAVAN

DUŽINA:4.668 mm

Širina:1.978 mm

Visina:1.494 mm

Međuosovinski rast: 2.700 mm

Prtljažnik: 608 lit.

Rezervoar: 52 lit.


MOTORI I PERFOMANSE

Benzinci

1.0 ekobust

Broj cilindara:3

Snaga: 85 - 125 KS

Potrošnja: 4,8 lit (prosek)

0-100 km-č: 10,00 sek.

Maks.br: 200 km/č

1,5 ekobust

Broj cilindara: 3

Snaga: 15,182 KS

Potrošnja: 5,5 lit. (prosek)

0-100 km-č: 8,3 sek.

Maks. br: 222 km/č

Dizelaši

1,5 bludizel

Snaga: 95,120 KS

Potrošnja: 3,5 lit. (prosek)

0-100 km-č: 10,00 sek.

Maks.br: 195 km/č

2,0 bludizel

Snaga: 150 KS

Potrošnja: 4,4 lit.(prosek)

0-100 km-č: 8,5 sek.

Maks. br: 210 km/č