Kompanija porše uz rimca

30. 06. 2018. u 23:07

Компанија порше уз римца
Automobilska kompanija "Porše" kupila je 10 odsto udela u kompaniji "Rimac automobili", hrvatskom proizvođaču električnih sportskih automobila

Automobilska kompanija "Porše" kupila je 10 odsto udela u kompaniji "Rimac automobili", hrvatskom proizvođaču električnih sportskih automobila.

- Razvojem potpuno električnih supersportskih dvoseda, kao što je što je "koncept uan" ili "c tu", te brojnih drugih ključnih sistema za vozilo, Rimac je impresivnim znanjem potvrdio svoju poziciju u svetu elektromobilnosti - navodi se u saopštenju zamenika predsednika izvršnog odbora "Poršea" Luka Meškea. - Smatramo kako su ideje i pristup "Rimac automobila" izuzetno obećavajući, zbog čega se nadamo da će ovo partnerstvo u razvoju biti odličan uvod za našu blisku saradnju.

Izvršni direktor kompanije "Rimac automobili" Mate Rimac opisuje partnerstvo kao "važan korak za naš strateški plan kako bismo postali značajan dobavljač velikim proizvođačima automobila".


PROČITAJTE JOŠ:
"Hjundai" uz Čelsi

- Drago nam je što smo uspeli da dobijemo poverenje naših investitora, partnera i klijenata, pa se radujemo što ćemo moći i dalje da radimo na uzbudljivim projektima za razne klijente iz cele automobilske industrije - rekao je Rimac.

Vizija Mate Rimca započela je kao projekat u garaži 2009. godine koji je izrastao u kompaniju sa više od 400 zaposlenih u okolini Zagreba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije