„Reno - Nisan“ treći na svetu

V. N.

četvrtak, 03. 11. 2016. u 23:07

„Рено - Нисан“ трећи на свету
Kompanija “Nisan” kupila je 34 odsto udela u društvu “Micubiši motors” (MMC), čime je postao njegov najveći akcionar

Kompanija “Nisan” kupila je 34 odsto udela u društvu “Micubiši motors” (MMC), čime je postao njegov najveći akcionar.

MMC je tako postao deo globalne alijanse koju čine “Nisan” i “Reno”. Pridruživanjem MMC-a, ona će postati jedna od tri najveće grupacije proizvođača automobila u svetu, sa više od 10 miliona prodatih automobila u fiskalnoj 2016.

Nisanov” predsednik i generalni direktor, Karlos Gon, objavio je da će “Nisan” i MMC sarađivati u nabavci i snažnijoj lokalizaciji proizvoda, deljenju fabrika, deljenju platformi i tehnologija te povećati prisutnost obe marke i na razvijenim tržištima i onim koja su još u razvoju.

- Spajanjem “Nisana”, “Micubiši motorsa” i “Renoa” nastaje globalna velesila u proizvodnji automobila - rekao je Gon. - To će biti jedna od tri najveće grupacije proizvođača automobila u svetu, zahvaljujući ekonomiji velikih razmera, revolucionarnim tehnologijama te kapacitetima za proizvodnju automobila koji će ispuniti zahteve svih tržišnih segmenata na tržištima širom sveta.

Gon predviđa da će svojim partnerstvom sa MMC samo “Nisan” ostvariti koristi iz te sinergije u iznosu od 24 milijarde jena u fiskalnoj 2017, a 2018. taj iznos mogao da naraste i do 60 milijardi jena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Није Него

04.11.2016. 01:55

значи као са нисаном, осим еволуције, све остало у смеће, као и сваки рено