Saveti majstora: Ne zaboravite antifriz

V.N.

utorak, 29. 10. 2013. u 11:17

Савети мајстора: Не заборавите антифриз
Antifriz po pravilu treba menjati najmanje jednom u dve godine, treba ga kupovati od proverenog proizvođača, a stvar je izbora da li ćete uzeti koncentrisan ili već pripremljenu smešu
NAŠ čitalac Jovan Sarić, iz Valjeva, interesuje se da li i za antifriz, kao i za motorno ulje, važi neka preporuka proizvođača automobila.

- Uvezao sam nedavno „grande punto“, zamenio sam mu ulje, sipao mu „seleniju“, a sada bih da zamenim i antifriz. Koji mi preporučujete, jer moj mehaničar smatra da „Fijat“ nema tu preporuku.

- Suštinski izbor antifriza svodi se na jedno zlatno pravilo: kupujte od proverenog proizvođača - kaže Marko Tejić, šef servisa AK „Voždovac“ iz Beograda. - Da li ćete kupiti koncentrisan antifriz, pa ga razblažiti vodom, ili već pripremljenu smešu, stvar je vašeg izbora.

Tejić kaže da antifriz po pravilu treba menjati najmanje jednom u dve godine. Bitno je da ako dosipate rashladnu tečnost to uvek činite sa istom, nikako sa različitom, jer su moguće neželjene hemijske reakcije.

Preporučujem vam da iskoristite priliku koju je svojim korisnicima pružio „Fijat“ u svim ovlašćenim servisima u Srbiji da besplatno prokontrolišete svoje vozilo u čak 11 tačaka, a ta kontrola, između ostalog, obuhvata i proveru rashladne tečnosti.

Inače, besplatna zimska servisna akcija „Fijata“ u Srbiji traje do 31. decembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije