„Saab“: Povratak na velika vrata

P. Ž.

utorak, 29. 03. 2011. u 12:35

„Сааб“: Повратак на велика врата
Čuveni švedski proizvođač predstavio svoje modele. Novi „9-4x“ bi trebalo da košta između 45.000 i 55.000 evra

LjUBITELjI čuvenog švedskog brenda „saab“ na štandu Sajma, ukusno opremljenom, mogli su da uživaju u vozilima, koja su svaki priča za sebe. Pa ipak, glavna zvezda je novi „9-4h“ predstavljen u Ženevi, prelepi SUV koji se šepuri pored sjajnog „saaba 9-5“.

O kvalitetima i izgledu ovog automobila najbolje govori priča da se „u ranu zoru“, dok još nisu svi na štandovima Sajma i zauzeli svoje pozicije, pojavio kupac. Nimalo pokoleban činjencom da će cena, dakle i prodaja ovog prelepog terenca, biti tek na jesen poznata, spremno je, ne trepnuvši ponudio kaparu sa željom da „rezerviše vozilo“.

 

Vrednost

Cena bi trebalo da bude između 45.000 i 55.000 evra, na šta je on samo rekao: „Vredi i više“.

Da podsetimo da je „Saab“ 23. Februara proslavio prvu godišnjicu potpune nezavisnosti. U tom periodu rezultati koje je postigao su nezabeleženi u skorijoj automobilskoj istoriji. Upravo zbog toga možemo sa sigurnošću govoriti o sigurnoj budućnosti kompanije kao stabilnog i posebnog proizvođača premijum vozila.

Sam dizajn potpisuje Jason Kastriota, dizajner čije kreacije krase „ferari 599“, „maserati grand turismo“ kao i mnoge druge automobile.

 

Prepoznatljiv

Švedski proizvođač odražava jedinstveni skandinavski dizajn, koji je ponikao iz nasleđa u proizvodnji aviona. Kompanija je jedan od najpriznatijih svetskih proizvođača premijum vozila sa bogatom istorijom na polju inovacija. Priznata je kao inovator u primeni turbo punjača, kao i u svojoj posvećenosti realnoj sigurnosti automobila i uvođenju „fledž-fuel“ tehnologije kroz „Saab BioPonjer“.


CENE NA SAJMU

„SAAB“ je na 49. salonu automobila napravio sjajnu ponudu svojih modela.

Tako na primer, model „9-3“ sport sedan ima početnu cenu od 22.500 evra. Pri tome su ponuđena dva paketa opreme (naravno i veliki izbor motora), a gotovinski popusti idu od 4.700 evra (za paket „grifin“) do 4.850 evra (za „grfin nordik“ paket oprema). Model „9-3“ sport kombi ima početnu cenu od 23.600 evra, a izuzetni „9-5“ sport-sedan verzije kreće u osvajanje kupaca sa 35.600 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije