Jovan Krkobabić: Možemo i sami na izbore

P. V.

23. 09. 2011. u 20:50

Potpredsednik Vlade i lider PUPS, potvrđuje za ”Novosti” da još nije odlučio da li će na izbore izaći u koaliciji sa sadašnjim partnerima - SPS i JS

JOVAN Krkobabić, potpredsednik Vlade i lider PUPS, potvrđuje za ”Novosti” da još nije odlučio da li će na izbore izaći u koaliciji sa sadašnjim partnerima - SPS i JS.

- Kao i sve druge ozbiljne političke partije, pripremamo se da izađemo na parlamentarne i lokalne izbore samostalno - kaže Krkobabić.

* Od čega zavisi hoćete li se, ipak, odlučiti za nastup u savezu?

- Da li ćemo izaći u koaliciji sa nekom od partija pre svega zavisi od dogovora među strankama, koji bi bio prihvatljiv za sve strane.

* Koji će biti vaši uslovi za sklapanje predizborne koalicije?

- O uslovima je sada rano govoriti. Ovde nije reč o trgovini. U pitanju su vrlo odgovorni politički dogovori. PUPS kao državotvorna politička partija ne traži da joj bilo ko nešto daje i poklanja. Osnov za ozbiljne razgovore kao i za ulazak u neku koaliciju jeste naš program, koji je apsolutno prepoznatljiv, a naročito deo programa koji se odnosi na socijalnu politiku. To su ona životna pitanja građana po kojima se naša partija prepoznaje kao autentični nosilac ostvarivanja njihovih prava.

* Sa kim ste sve spremni da pregovarate o predizbornom savezu? Sudeći prema vašim izjavama, kao da ne isključujete ni opozicione partije...

- PUPS je otvorena politička partija i ima kapacitet da razgovara sa svim ozbiljnim političkim strankama. Ali, o konkretnim pregovorima još je rano govoriti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Činić

24.09.2011. 18:16

ne znam da li shvatate koliko je neuredno i neprofesionalan vas stav, ili niste razumeli izbor!