Borko Stefanović više nije šef Jeremićevog kabineta

Tanjug

subota, 03. 09. 2011. u 12:01

Борко Стефановић више није шеф Јеремићевог кабинета
Novi šef kabineta ministra spoljnih poslova je Danko Prokić. Odluka o razrešenju Stefanovića i postavljenju Prokića doneta je u cilju poboljšanja i efikasnosti rada kabineta
BEOGRAD - Novi šef kabineta ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića je Danko Prokić, potvrđeno je Tanjugu u kabinetu ministra.

Prokić je pre mesec dana došao iz Slovačke gde je bio ambassador Srbije.

Dosadašnji šef Jeremićevog kabineta Borislav Stefanović ostaje politički direktor Ministarstva spoljih poslova i šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu s Prištinom, za šta je dobio mandat od Vlade Srbije.

Odluka o razrešenju Stefanovića i postavljenju Prokića doneta je u cilju poboljšanja i efikasnosti rada kabineta, kažu u Ministarstvu.

Takav potez u Ministarstvu objašnjavaju prevelikim obavezama u međunarodnim kontaktika koji su pred ministrom Jeremićem, ali i zauzetošću Stefanovića u radu pregovaračkog tima Vlade Srbije.

Ovime je stavljena tačka na spekulacije koje su se poslednjih meseci u nekoliko navrata pojavile i medijima, a prema kojima ministar Jeremić i njegov dosadašnji šef kabineta ne sarađuju dobro, te da je ministar Jeremić zbog toga smenio Stefanovića.

Novi šef kabineta ministra spoljnih poslova Prokić bio je pre odlaska u Bratislavu u kabinetu premijera Vojislava Koštunice zadužen za komunikaciju s Ministarstvom spoljnih poslova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

panter

03.09.2011. 14:38

Sada ce Stefanovic da dobije lepse i bolje mesto. Pa nije ovo prvi ni poslednji politicki trejd. Setimo se generala Ponosa, pa raznoraznih ambasadora i td.

Nesa

03.09.2011. 15:16

Nek veruje u ovo ko je Naivan. Smenjen je jer nije slusao sta mu kaze Ministar nego je slusao nekog drugog. Ako napisem koga bice cenzure.

Маја

03.09.2011. 16:50

После раскида дуге везе и даље остају "пријатељи". Како је то романтично...

Buha Radivoje

03.09.2011. 22:02

Mozete se svi izmenjati do Nove godine ali Merkelova je rekla Tadicu kako ce biti i tacka, sitni smo i bezznacajni da bi sami ista promenili na bolje.