Bogdanović: Nastavak razgovora o rešavanju krize

Novosti online / Agencije

ponedeljak, 01. 08. 2011. u 08:33

Богдановић: Наставак разговора о решавању кризе
Sastanak posrednika EU i predstavnika Vlade u Raškoj završen posle dva i po sata. U utorak razgovori sa komandantom KFOR. Vlada šalje hranu na KiM

22:00 U UTORAK RAZGOVORI SA BILEROM

Ministar Goran Bogdanović, šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović i savetnik predsednika Srbije Jovan Ratković doputovali su na sever Kosova.

Očekuje se da će Bogdanović, Stefanović i Ratković najverovatnije u utorak razgovarati sa komandantom KFOR Erhardom Bilerom o krizi na severu Kosova.

20:00 BOGDANOVIĆ: NASTAVAK RAZGOVORA

Razgovori predstavnika Vlade Srbije i posrednika EU Roberta Kupera o aktuelnoj situaciji na severu Kosova i Metohije biće nastavljeni, rekao je ministar za KiM Goran Bogdanović

"Očekuje da ishod razgovora predstavnika Vlade Srbije i posrednika EU Roberta Kupera o aktuelnoj situaciji na severu KiM bude rešenje, koje će obezbediti da se situacija na severu Kosova vrati na stanje od pre 25. jula", rekao je Bogdanović.

19:29 ZAVRŠEN SASTANAK U RAŠKOJ

Sastanak posrednika EU Roberta Kupera i predstavnika Vlade Srbije u Raškoj završen je posle dva i po časa.

Razgovori o iznalaženju rešenja za trenutnu krizu na severu Kosova nastaviće se i u utorak, a izjave novinarima nije dao niko od učesnika sastanka.

"Dogovor je da se izjave po završetku sastanka ne daju, jer se razgovori nastavljaju", rekao je jedan od učesnika.

O stanju na barikadama u Zupči i Rudarima pročitajte OVDE i OVDE

18:32 KONUZIN: PODRŠKA BEOGRADU

Rusija smatra da je pokušaj vlasti u Prištini da jednostrano i na silu izdejstvuju promenu situacije na severu Kosova i Metohije opasan za opštu bezbednost u regionu i podržava stav Beograda da se problemi rešavaju dijalogom smatra ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Konuzin.

18:24 VLADA SAGLASNA DA SE ISPORUČE NAMIRNICE

Vlada Srbije odobrila je Republičkoj direkciji za robne rezerve da bespovratno isporuči neophodne namirnice opštini Leposavić, u vrednosti od 8.498.000 dinara.

U saopštenju Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede se precizira da pomoć sadrži šećer, jestivo ulje, brašno T-500 i mleko u prahu, a u cilju osnovnog snabdevanja srpskog stanovništva u severnom delu Kosova i Metohije.

17:35 KOSOVSKI SAVET ANGAŽUJE BEZBEDNOSNE AGENCIJE

Kosovski Savet za bezbednost usvojio je preporuke da angažuje bezbednosne agencija kako bi sprovele red i zakon na severu Kosova i bile spremne da intervenišu u slučaju ugoržavanja suvereniteta i ustavnog poretka.

Bezbednosnim agencijama se preporučuje da koordinišu svoje korake sa međunarodnim mehanizmima prisutnim na Kosovu i koje imaju ovlašćenja za primenu zakona.


16:45 POČEO SASTANAK KUPERA I PREDSTAVNIKA VLADE SRBIJE

Sastanak posrednika EU Roberta Kupera i predstavnika Vlade Srbije o aktuelnoj situaciji na severu Kosova počeo je u Raški oko 16:30 sati.

Šef beogradskog tima za dijalog sa Prištinom Borislav Stefanović i ministar za KiM Goran Bogdanović stigli su u Rašku u 16:25 sati.

Pre njih je stigao Kuper, a sastanku prisustvuju i savetnik predsednika Republike Jovan Ratković i savetnik ministra za KiM Vlada Jovičić.

14.44 SRPSKI ZVANIČNICI SA POSREDNIKOM EU

Šef pregovaračkog tima Beograda Borka Stefanovića i ministar za Kosovo i Metohiju Gorana Bogdanovića uputili su se iz mesta Rudare, opština Zvecan u Rašku na sastanak sa posrednikom EU Robertom Kuperom.


14:18 BOGDANOVIĆ: BARIKADE OSTAJU

Mnistar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je da će barikade koje su postavljene na putevima na severu Kosova, ostati tu dok se ne reši problem adminsitrastivnih prelaza Brnjak i Jarinje.

Bogdanović je nakon sastanka u Zvečanu sa predstavncima severnog Kosova, apelovao na uzdržanost i mir i potvrdio da će se u Raški susresti sa posrednikom EU Robertom Kuperom.

"Problem za prelaze na severu Kosova moramo rešti dijalogom, nikako preduzimanjem sile. Apelujem na sve da se uzdrža od jednostranih poteza i da pruže šansu dijalogu", rekao je Bogdanović.

Bogdanović i šef beogradskog tima za dijalog Borislav Stefanović stigli su na barikade u mestu Rudare, gde ih je jaka kiša, praćena grmljavinom, sprečava da se obrate novinarima.

14:06 BOGDANOVIĆ I STEFANOVIĆ RAZGOVARALI SA SRBIMA

Tročasovni sastanak šef pregovaračkog tima Beograda Borka Stefanovića, ministara za Kosovo i Metohiju Gorana Bogdanovića i predstavnika Srba sa severa Kosova u Zvečanu o situaciji na severu pokrajine, završen je oko 14 sati.

13:08 STIGLI KAMIONI CRVENOG KRSTA

Dva kamiona Crvenog krsta natovarena robom, namirnicanma i ostalim potrepštinama za žitelje severnog dela Kosova propuštena su preko punkta Jarinje.

Američki vojnici su ih pustili nakon kraćeg zadržavanja i pregleda tovara.

11:56 ZUBIN POTOK: TELIMA BRANE BARIKADU

Nakon što je Kfor uklonio jednu manju barikadu sa puta Kosovska Mitrovica - Ribariće u blizini Zupča, veliki broj Srba okupio se na glavnoj barikadi u tom selu.

Pripadnici Kfora koji su na par stotina metara od barikade, mirno su posmatrali razvoj situacije i okupljanje Srba gde su sveštenici SPC služili moleban za mir na KiM

10:00 STIGLI HLEB I MLEKO

Pošto su administrativni prelazi Jarinje i Brnjak otvoreni za saobraćaj, u Kosovsku Mitrovicu, Leposavić i Lešak dopremljeni su hleb, mleko i štampa iz Raške, a vozila se na prelazima zadržavaju kratko.

Noć na severu Kosova je protekla mirno i bez incidenata, na barikadama u Rudaru i dalje stoje okupljeni Srbi, dok su pripadnici Kfora uklonili deo barikada na putu Kosovska Mitrovica - Ribarić, u selu Zupče u Ibarskom Kolašinu.

Uklonjena je barikada od peska, a Srbi su u međuvremenu u velikom broju počeli da se okupljaju u Zupcu na glavnoj barikadi, koja i dalje stoji nedirnuta.

U Kosovsku Mitrovicu, Leposavić i Lešak već su dopremljeni hleb, mleko i štampa iz Raške.

Prama saznanjima radija, vozila se na prelazima zadržavaju kratko.

08:30 BOGDANOVIĆ I STEFANOVIĆ ČEKAJU BILERA

Goran Bogdanović i Borislav Stefanović očekuju da će u toku dana razgovarati sa komandantom Kfora, nemačkim generalom, Erhardom Bilerom.

Na prelazu Jarinje ministru za Kosovo i Metohiju Goranu Bogdanoviću i šefu pregovaračkog tima Beograda Borislavu Stefanoviću pripadnici Kfora u nedelju uveče nisu dozvolili da uđu na sever Kosova uz obrazloženje da su dobili takvo naređenje.

Oni su, međutim, drugim putnim pravcem u nedelju kasno uveče stigli u pokrajinu.

Kosovski ministar policije Bajram Redžepi smatra da su predstavnici Vlade Srbije "ilegalno na severu Kosova" i tvrdi da je moguće njihovo hapšenje i - kako kaže - "proterivanje u Srbiju".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (73)

brax

01.08.2011. 10:57

stefanovicu, vidimo mi kako vi pokusavate da resite problem severa na demokratski nacin,paljenje granicnog prelaza je za svaku osudu,to je vise nego divljacki cin,kriminalci i huligani pa i MUP srbije palili jarinje.

rebro

01.08.2011. 11:16

@brax - Ne moze u sred Srbije da bude granicni prelaz. Svasta. Jedino koji su nelegalno na teritoriji Srbije su Siptari koji su usli iz Albanije. Ko nema srpsko drzavljanstvo moze da ode ili ce biti proteranJel jasno?

Braca

01.08.2011. 11:01

Ma dosta je vise bilo! Jedna brza akcija nasih specijalnih jedinica i posle toga zvanicno izvinjenje tipa:"Zao nam je nece se vise ponoviti"

eagle

01.08.2011. 12:01

@Braca - Dok se Srbija sluzila vojskom i paravojskom svi znamo kako je prosla.To vreme je bespovratni proslo.Sad se ubijaju iz zasede neduzni policajci i izvode se deca,zene i popovi na barikade.Ali i ovome ce brzo isteci rok upotrebe.

Pecanac

01.08.2011. 12:16

@Braca - iihhh pa ti mislis da imate neku speciujalnu jedinicu vanzemaljsku,,,mozda je dovoljna za neke seljacke operacije ili hvatat polumrtve zlocince kao mladic ,hadzic itd ,,,bas bi voleo da se usude na jednu akciju,vratili bi vam njih u kamione ;)))

nani

01.08.2011. 13:08

@Braca - pa imali ste vi jednu brzu akciju,jos sa velikom silom jna i oruzjem savremenim,pa sta je bilo ?? vidis da sad nesmiju vojskom,samo pregovori mirnim putem...jer znaju da bi prosli kao bos po trnju....

Ortodoxni Vladivostok

01.08.2011. 11:24

redžepi i ostala banda se nalaze ilegalno na teritoriji Srbije, trebalo bi ih uhapsiti i proterati u albaniju...

MIha Djon

01.08.2011. 11:32

Ponizenjima nikad kraja, sta se sve nece istrpeti za malo povlastica i vlasti.A sve u vidu "zrtvovanja" za ponizene, koji bi inace za tili cas resili problem, kada ne bi bilo tih koji se "dobrovoljno" izlazu ponizavanju. Sto se ne pojavi neki novi Mladic?

brax

01.08.2011. 11:50

zvanicnici srbije usli na kosovo,uralnih putem..tu gde ni magarci ne mogu.to se vidi koliko je kosovo srbija.

King 7

01.08.2011. 13:05

@brax - Kosovo je Srbija dokle god Srbi dole imaju vlast da ne dozvole tacijevim snagama kretanje i delovanje, dokle god taci ne sme na barikade i dokle god bude bio na uzdama Americkim. Jos neko vreme ste dole pa vas vise nece biti nikada...

goran

01.08.2011. 11:57

100 % tacna informacija, specijalne jedinice vojske Srbije su na granici sa Kosovom.

bojan 87

01.08.2011. 12:02

gospodine brax,ovde nije mjesto za siptare,idi na siptarski sajt pa tamo podrzavaj teroriste......

TORCIDASPLIT

01.08.2011. 12:02

91 balvani u Hrvatskoj, dvadeset godina kasnije balvani 2011 balvani na Kosovu.Neka tradicija?

drakulic

01.08.2011. 12:09

Ovo postaje napeto. Posto su usli ilegalno tj 'alternativnim pravcima' kako nase agencije javljaju, tesko ce se sastati sa Bilerom jer nesta ne verujem da ce Biler tj predstavnik organa koji 'drzi red na Kosovu' razgovarati sa nekim ko je usao na to Kosovo ilegalno jer istada da ga onda Stefanovic 'vuce za nos' tj ismejava mu se

Aalbanacsakosova

01.08.2011. 18:52

@drakulic - Nisu oni usli da razgovaraju sa Bilerom,jer Biler nije papiga da ponavlja iste reci 100 puta.Oni su dosli da obilaze barikade i moralno da ih podrze.

C.Gorac

01.08.2011. 13:04

@Giza sa Fontane - nista prijatelju ne mjesamo se u tudje probleme,dvije drzave..rjesavajte medjusobno .

branko

01.08.2011. 13:22

@Giza sa Fontane - majstore mešate se čim su problemi dve države...i niste braća ,bar ne meni.

Angkor

01.08.2011. 14:32

@Giza sa Fontane - To vam je za sada mozda i najpametnije s obzirom da se Srbije odricete gde god mozete i kad god mozete. Imate i vi siptara pa kad vas za nekih 10-20 godina progutaju, e onda cete videti kako je Srbima u njihovoj kozi. Od toga vas nece ni EU spasti ako udjete do tada, primer Katalonije. Samo se pitam sta ce te onda misliti. Svako svoju srecu kuje. Uzdravlje i sve najbolje komsija iz druge drzave.

C,Gorac

01.08.2011. 15:45

@Giza sa Fontane - pa zovite vase Ruse sada ,,,gdje je zapelo ?milion puta su Kosovari normaliniji od vas !!!

Angkor

01.08.2011. 19:31

@Giza sa Fontane - NIKAD vam ne bih pozeleo da vam se desi scenario iz mog prethodnog komentara, a vreme ce reci svoje. A sto se tice Rusa, a i vase drzave, vezano za ovu situaciju sa Kosovom, nema od vas 'leba. A pod " 'lebom" ne mislim da vi treba da budete veci Srbi od nas iz Srbije, nego na malu medijsku i lobisticku podrsku. Tako da, barem se u necemu slazemo. Pod komsija ne mislim nista lose da se razumemo posto neki i tako mogu da razumeju tu rec. Ziv bio i sve najbolje.

Giza sa Fontane

01.08.2011. 12:22

Srbijo moja i Srpski narode Sve je isto kao sto se i Drazi desilo , velika namestaljka da bi nas jos vise pobili . Gutajte gorcinu i cekajte neku buducu priliku jer su oni sada spremni na sve nase poteze . Doci ce dan da i Mi slavimo , propasce i USA i NATO i EU , ne gubimo zivote bez veze , u rupi smo , okruzeni sa svih strana sa neprijateljima . Ovoga puta moramo da odglumimo nasu ulogu za "Oskara". Razmislite , nije lako odgojiti mladice i poslati ih u smrt. S Verom u Boga i Srpski Narod!

David Morrissey

01.08.2011. 12:27

Sto sad ovo ne objavi zapadske Medije gde na svetu sme da se hapsi pregovaracki tim, zato sto albaci sa KiM pout Droge financiraju predsenicke kampanje zapdske Mafije poput Toni Blera i Klintona Kera.

kyokushinkai...osu

01.08.2011. 12:28

Ocigledno nasi pregovaraci nemaju sposobnosti za pregovore cim ih siptari toliko vredjaju i ponizajaju ovako sramnom izjavama !!!

Dani Kovac

01.08.2011. 12:42

Citat: Na prelazu Jarinje ministru za Kosovo i Metohiju Goranu Bogdanoviću i šefu pregovaračkog tima Beograda Borislavu Stefanoviću pripadnici Kfora sinoć nisu dozvolili da uđu na sever Kosova uz obrazloženje da su dobili takvo naređenje. Komentar: kakva je ovo nacin misjenja ovih dviju...da budu pozvani za razgovor? Pa oni, de jure i nisu na Kosovo, KFOR i EULEX, valjda nece se poniziti do tog stepena da sednu i preovaraju sa ilegalcima ilegalce se zatvaraju i deportiraju se

geronimo

01.08.2011. 13:52

@Dani Kovac - Ti si ilegalno ovde na srpskoj stranici! Mrs u tvoju rupu, pa tamo komentarisi!

Giza sa Fontane

01.08.2011. 12:49

Zao mi je Hrvata sto ce sada trebati da placaju danak Vatikanu , pocelo je pocelo , kuzis !!!! Hrvati bi trebali da gledaju da i njih kao balvane Vatikan zimi ne koristi kao grejanje !!

King 7

01.08.2011. 13:11

Ne blamirajte vise sebe i ovaj narod "dijalozima" i mirnim resenjima, predjite kod nasih pa neka probaju da vas uhapse, time dokazujete da ste na svojoj zemlji i da njihova ne vredi nicemu

Pevac.

01.08.2011. 13:50

Pozdrav za moju dragu bracu siptare ovde na komentarima. P.S. Ne zaboravite kada budete stajali ispred zida da uzviknete-Zivela Srbija!

Miodrag Stanojevic

01.08.2011. 13:58

Citat :Doci ce dan da i Mi slavimo , propasce i USA i NATO i EU , ne gubimo zivote bez veze , u rupi smo , okruzeni sa svih strana sa neprijateljima . Ovoga puta moramo da odglumimo nasu ulogu za "Oskara". Razmislite , nije lako odgojiti mladice i poslati ih u smrt. S Verom u Boga i Srpski Narod! A poruka C.Gorcu- sve si samo covek nisi....razmisli o tome !

Nikola Crnogorac

01.08.2011. 14:09

Giza sa Fontane.Nijesmo mi braca,a jos uvijek ubirete plodove svoje nacionalsovinisticke politike i ubiracete ih tako dugo dok se ne spustite na zemlju.

Pljevljanin

01.08.2011. 15:23

@Nikola Crnogorac - Ne pricaj ti o nacionalsovinistickoj politici kojoj su izlozeni oko 50% gradjana Crne Gore maticnog srbskog jezika kojeg i ti koristis jer crnogorski ovde niko ne razume!

Gospon

01.08.2011. 16:06

@Nikola Crnogorac - Jel, a zato vas ima vise ovde u Srbiji nego bilo kojoj drugoj zemlji.Onda palite odavde, molim lepo. Imate "delux" Tiranu umesto Beograda i ostalih gradova Srbije.

Goran

01.08.2011. 21:05

@Nikola Crnogorac - De prevedi na Srpski ili Engleski, ovako te se ne razume

Milan Gavrilovic

01.08.2011. 14:15

Greska je sto mi nismo hapsili i progonoli sve Siptare koji su bili za otcepljenje. Da smo mi onda sve to poslali nazad za Albaniju, sad bi ja pio Pecko pivo u nekom Pristinskom kaficu, a ovako mogu samo da mastam.

samo

01.08.2011. 14:23

Gospodine Bajram! moram da priznam da demokratska nacela idu ispre i maksimalna sloboda izrazaja ima svoju vrednost, da kazete to sta mislite i zelite i da sebe predstavljate u svim oblicima zavisnosti od te uloge koju imate i tako mora da bude, a Srbija mora da cuje i ispostuje vase demokratsko misljenje i pruzi maksimalan konfor da i ispostuje one principe sa kojim je ona uslovljena ili sebe obavezala.

brax

01.08.2011. 14:36

@pevac,mozda ti posto si pevac naucices i koju pjesmu albansku pa da nam pjevas.to mislis?

Angkor

01.08.2011. 14:48

Sta se palite bre! Ovakvim provociranjem na medijima i dole u pokrajini samo zele da nas navedu da napravimo gresku kako bi imali povoda da zatraze od onih koji ih podrzavaju da nas ekonomski pa i vojno sankcionisu. Srbija i Srbi ne smeju da naprave grešku!!

ovaj izbor je tesko odbraniti

01.08.2011. 17:08

odluka stvara turbulenciju, a diskusija je podpuno nepotrebna. Moj savet Bogdanovicu je da ne stvara vise napetost dovoljna je balkanska tradicija. bolje da kfor na kim radi svoj posao a politicka vlasti u Beograd svoj posao.

Joe

01.08.2011. 17:17

Biler odbio da se sretne sa Borkom i Goranom. Da li lokalno stanovnistvo ima svog predstavnika ili oni moraju da brane njihove interese? Zar nebi neko ko zivi dole bolje branio svoje interese nego botini kuriri?

VladaIM

01.08.2011. 19:20

Dobro su se setili da posalju hranu. A plod politike nase vlasti je taj da vise ni ne mozemo da udjemo na Kosovo

Ivana

01.08.2011. 19:20

Vlast je nesposobna da pregovara sa evropskim i svetskim zvaničnicima . Vlast je prekršila Zakon.našoj vlasti kao da nije važno šta se dešava sa našim narodom na Kosovo. Vlast je prekšila Zakon i rezoluciju 1244. Katastrofa je kakvu Vlast imamo, njima je pre da uđemo u EU. Nama su potrebni pametniji i sposobniji ljudi od Borka Stefanovića i Gorana Bogdanaovića neće ih ni na Ksovo pustiti a ne da sa njima pregovaraju.

nazdravlje

01.08.2011. 19:51

Nezelim da komentarisem sa sto procentnom sigurnoscu ali bojim se da je vise od pedeset posto sanse da Srpska politicka vlast izgubi kreditni rejting!

nesa vracar

01.08.2011. 19:54

Sve je ovo velika predstava za narod,odavno su oni obecali svojim nalogodavcima nezavisno Kosovo pa sad kao glume da nesto pregovaraju i bore se,ali narod je sve to prepoznao

aljilji

01.08.2011. 20:11

Ne razumem šta se svađamo oko granica jednog dana će i Srbija i Kosovo ući u EU i granica neće biti samo će običan narod da nastrada bez potrebe. Većina zemalja EU je priznala Kosovo kao državu osim par nevažnih državica pred bankrotom poput Grčke i Španije i nesmemo da zatvaramo oči pred tim. Kad tad će doć otvoren zahtev ili Kosovo ili EU a Srbija je odavno rekla EU.

Goran5

02.08.2011. 10:28

@aljilji - Pod 1.nikad nećemo ući u EU.Pod dva i ako udjemo,šta će biti sa izlaskom kad se jednog dana EU raspadne.Ne misliš valjda da je EU večna.Računaš da prilikom izlaska iz EU Kosovo ostane razdvojeno od Srbije.E to neće moći dok u Srbiji još ima Srba.Jes da pravih Srba ima sve manje,ali nas uvek ima dovoljno da to ne dozvolimo.

Dragana

02.08.2011. 02:06

@rentable - Kuper je taj sto je cutanjem odobrio (narko dileru)i glavnom vodji grupe za prodaju organa da moze da posalje specijalce.E to je kuper mozda je i on narko diler kao taci

Redfixer

01.08.2011. 20:53

Siptari razumeju samo jedan recnik-Tenkove na Kosmet pa ce pregovori da teku ko podmazani

srbia

02.08.2011. 00:30

@Redfixer - A Srbi razumeju samo zvuk bombardera. Na taj zvuk su 1999. podvili rep i sa vojskom i policijom pobegli sa Kosova, a narod ostavili siptarima na milost i nemilost. Ni jedan NATO vojnik cizmom nije stupio na tlo Srbije, a ona se predala

nastasy

01.08.2011. 20:54

Prosto nemogu da shvatim što se dešava,daleko smo dogurali da vesti o tome što se dešava u našoj državi čitamo na Hrvatskim stranicama!!!!!

svi cekaju na vas odgovor.

01.08.2011. 20:55

Nemoj da trazite to sta sami moze da ispunite a verujte, lakse je staviti veci broj ljudi na crnu listu.

zarko

01.08.2011. 20:56

Mislim da je Jeremic, kao iskusan diplomata, podlegao populizmu i ilegalnim ulaskom na Kosovo NAPRAVIO OGROMNU GRESKU koja ce ga kostati kasrijere. Jer ne zaboravimo bas je drzava Srbija bila ta koja je insistirala da se sve posete funkcionera iz Srbije koji idu na Kosovo najavljuju KFORU i EULEXU a da ce svaka poseta koja se ne najavi biti smatrana ilegalnom. Naravno radi se o sluzbenim a ne privatnim posetama. Sada Kosovo moze reci da nece da pregovara sa onima koji ulaze ilegalno na Kosovo

Peci Nezir

01.08.2011. 20:57

Tako mi boga ja kao siptar pozivam srpsku policiju i srpsku vojsko da dodju na kosova i da hapse ove narko dilere kao sto je Taci i njegovi drugari.

Pecanac

01.08.2011. 23:08

@Peci Nezir - pozivaj ti svoju policiju da tvoje kriminalce u srbiji hapse jer lazes da si siptar ;))jadan si !!

Peci - Srbin

02.08.2011. 07:41

@Peci Nezir - Nemoj da lupas bez veze ako si siptar a 100 % nisi ove narko dilere ima ih u celom balkanu, seljaku jedan ...

Joe

01.08.2011. 22:16

I nemacki mediji konacno spominju kosovo. Kazu uklanjaju se barikade, pobeda nad militantnim srbima. Reklao sam da su zato ova dvojica stigla. Ne da pregovaraju oko Jarinja nego da se uklone barikade. Trojanski konji. Skontali su ameri davno, najlakse je prevariti srbina, dati rec koja kod njih ne znaci nista.

budjav lebac

01.08.2011. 22:22

Resili da prave cirkus sa ovim izmucenim narodom.Samo pregovaraju,zasedaju...da bar iznesu neko pametno resenje.

dakan

01.08.2011. 22:23

zašto su sad odjednom,počeli nemiri na severu kosova?kada je srbija isporucila hagu i zadnjeg coveka ide ona prica mora se resiti kosovo,to jest citava evropa i amerika su dali taciju odresene ruke jeli znaju da ce takozvana vlast dati kosovo da bi usli u evropu,ministri dole glume ludilo kada se zna u napred scenario!!!

Delija

01.08.2011. 23:03

Vreme je da se nesto resi, neka nam kazu kako stvari stoje a ne narod poslednji da sazna...Ja nemam vise ni malo poverenja u nase pregovarace !!!

Aca J

02.08.2011. 00:05

Sve ovo sto rezim radi je pozoriste za Srpski narod kobajagi se bore za Kosovo, sa njima nemamo cemu da se nadamo bilo u bilo kom pogledu tu je prica zavrsena.Posle izbora ce se mnogo njih razbezati kud koji.

Kaoadaje Vazno

02.08.2011. 01:03

Dvadeset godina razgovaramo i sve gore. Treba da se manemo razgovora dok druga strana ne pokaze volju da razgovara. Doduse, ne treba previse mahati crvenom maramom Amerikancima ispred nosa, oni ce dozivjeti potpuni kolaps vrlo brzo. Sve ce nakon Americkog bankrotsva biti drugacije.

Francek

02.08.2011. 06:08

Razumijem Pristinu ali ne i Beograd. Prvi su aktivni drugi pasivni. Dokle?

Aleden22

02.08.2011. 08:15

Samo treba da promenimo vladajucu koaliciju pa ce odgovor na pitanje Kosovo ili EU biti drugaciji.. A u skladu sa promenjenom vladajucom strukturom mozda i nece biti postavljeno to pitanje, jer ce se prema Srbiji ponasati kao i prema svim drugim normalnim zemljama na svetu.

mps

02.08.2011. 09:08

Zar i sad nekome nije jasno da je Jarinje zapaljeno od strane onih koji nisu uz Srbe?