MAFIJA sa ovih prostora ponovo pravi velike probleme švedskom kralju. U knjižarama se pojavila knjiga "Švedski kum", koju je napisao novinar Kimo Nuri o jednom od vođa mafije iz Jugoslavije, Milanu Ševi. Autor opisuje seksualne avanture kralja Karla 16. Gustava, kao i nekoliko plejboja iz višeg društva Švedske. Oni su bili česti gosti, tvrdi Nuri, sumnjivih noćnih lokala u posedu kriminalaca sa Balkana.

Informacija da mafija ima kompromitujuće materijale protiv kralja izazvala je veliko nezadovoljstvo u Švedskoj. Mnogi traže da se on odrekne prestola.

VEĆINA ZA SMENU ČAK 63 posto građana Švedske smatra da bi kralj Karl 16. trebao da napusti presto posle skandala koji je nastao po objavljivanju knjige o njegovom provođenju sa prostitutkama i profesionalnim striptizetama. Samo 29 odsto građana misli da on i posle ovog skandala treba da ostane na tronu.

Novinari Kimo Nuri u svojoj knjizi piše da su osobe iz kraljevog okruženja pokušale da kupe kompromitujuće fotografije na kojima se Karl 16. Gustav vidi u "nepriličnoj pozi". Pijani kralj sa cigaretom na kraju usana sa pažnjom prati dve devojke koje se međusobno ljube i maze. Sve to opisuje Kimo Nuri, televizijski novinar sa TV 4. Da bi dokazali kako se ne radi o izmišljotini, u novinama je bio objavljen stenogram jednog od bliskih kraljevih prijatelja biznismena Andersa Letsterma koji je pokušao da kupi fotografije od predstavnika mafije. Osim toga, raspričali su se i sami vlasnici noćnih klubova i organizatori seksi zabava.

Zabave su se održavale i u privatnim stanovima, u vilama i zatvorenim klubovima. U intervjuu listu "Aftonbladet", izvesni Mile Marković je ispričao da ima video-snimke na kojima se vidi kako su proticale kraljevske zabave. Marković je devedesetih godina bio vlasnik kluba "Club Ponjer" u Stokholmu. Navodno je taj klub bio omiljeno mesto zabave kralja i njegovog društva. Tvrdi se da je Marković suverenu i njegovim prijateljima dovodio prostitutke i striptizete.

Po istom principu je ucenjivan čuveni teniser Bjorn Borg, od kojeg je tražena poveća suma novca da se ne bi pokazale snimke njegove seksualne zabave. Međutim, čuveni sportista se nije uplašio već se obratio policiji, pa je Marković zbog toga imao problema.

Kraljevi prijatelji se nisu obraćali policiji, pa je biznismen Letstrem pokušao da se dogovori sa Miletom Markovićem preko Milana Ševa. Kao posrednik je izabran neki Danijel Veb, koji je bio telohranitelj. Do dogovora nije došlo, jer je, navodno, Mile Marković nekoliko puta povećavao cenu za snimljeni kompromitujući materijal.

Spreman sam da objavim kompromitujući materijal koji imam tek 2013. godine, kada ću objaviti svoju biografiju. Tada ću istovremeno napraviti i svoj sajt pa će celi svet moći da gleda kako se kralj i njegovi prijatelji zabavljaju - rekao je Marković.