U saobraćajnoj nesreći, na lokalnom putu Kanjiža - Martonoš, u nedelju uveče je, pod još nerasvetljenim okolnostima, poginuo petnaestogodišnji Danijel Kiš, iz Martonoša. Policija intenzivno traga za vozačem koji je na dečaka naleteo, a zatim ga ostavio da iskrvari i - nestao.

Neverica i tuga među žiteljima idiličnog sela smeštenog uz samu obalu Tise, u kojem žive Srbi i Mađari. Ujedno i ogorčenje i bes, postupkom neznanca za volanom, uz konstataciju da bi možda Danijel preživeo da mu je blagovremeno ukazana lekarska pomoć.

Nismo u ponedeljak uspeli da pronađemo nikoga od dečakovih najbližih, da čujemo detalje tragedije koja ih je zadesila. Majka Olga Vereš i očuh Zoltan Denč, kako kaže prva komšinica Eva Rada, otišli su u Kanjižu, da "pokupe" neophodne papire i svog mezimca isprate na večni počinak. Čekaju i obdukcioni nalaz sa Instituta za sudsku medicinu u Novom Sadu.

APEL

Kanjiška policija uputila je javni apel svakome ko na bilo koji način može da pomogne u rasvetljavanju saobraćajne nesreće u kojoj je život izgubio Danijel Kiš. Telefoni su 92 i 024-625-350.

U policiji smo dobili samo osnovne podatke o saobraćajnoj nesreći, uz poziv svakome ko išta zna da se javi telefonom ili lično, da bi se razjasnila enigma kako je dečak stradao.

U Martonošu saznajemo da je Danijel kobne noći s drugarima otputovao u osam kilometara udaljenu Kanjižu, na moto susret. Nešto posle ponoći, sam se, pešice, zaputio kući. U dva sata njegovo beživotno telo na sredini kolovoza pronašao je taksista Saša Brankov, takođe iz Martonoša, i odmah pozvao policiju i službu Hitne pomoći. Nastradalom, nažalost, nije bilo spasa.