BEOGRAD - Pošaljemo poruku Tomi da bez njega ne možemo, da još jednom razmisli i prekine štrajk glađu i žeđu, rekao je u sredu uveče zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić ispred zgrade RTS na protestnom performansu Gnevnik i dodao da ne postoji stvar u Srbiji koju vladajuća koalicija nije uništila kao i da u tome ima podršku "tri udarne pesnice, RTS Blica i B92".

Mi ćemo ga sačekati, rekao je Vučić, a vlast neka raspiše izbore kad god hoće, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da ne postoji stvar u Srbiji koju vladajuća koalicija nije uništila i da u tome ima podršku "tri udarne pesnice, RTS Blica i B92".

Ukoliko Tomislav Nikolić pre Uskrsa ne napusti bolnicu, pozivam vas i sve građane Srbije da se okupimo u centru Beograda, a onda ćemo raditi sve ono što je radio Zoran Đinđić, rekao je Vučić.

On je ukazao da se tri dana u Srbiji vodi "monstruozna i brutalna kampanja" laži i najtežih izmišljotima protiv Nikolića.

"Tomislav Nikolić žrtvuje sebe, ne zbog sebe, već zbog Srbije i građana Srbije, njene dece i budućnosti", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da su se pristalice SNS okupile ispred zgrade Radiotelevizije Srbije, jer je ovo mediji kojeg plaćaju svi građani.

Ovu televiziju plaćaju građani koji su protiv predsednika Srbije Borisa Tadića i koji su za promene, rekao je Vučić.

Vučić je kritikovao i ministra poljoprivrede Dušana Petrovića, koji je rekao da su "neki ljudi pogrešno nagovorili Nikolića da štrajkuje".

"Boris Tadić i Vlada Demokratske stranke su naterali Tomislava Nikolića da štrajkuje", poručio je on.

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić zatražio je raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Ilić se obratio i direktoru RTS Aleksnadru Tijaniću rečima: "Tijaniću, čuješ šta ti narod misli", posle čega su usledili zvižduci i povici "ua".

Lider NS je kritikovao i gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, kojem je poručio da je, umesto što je pogrdno govorio o štrajku Nikolića, prvi trebalo da ode u bolnicu i pita za zdravlje svog sugrađanina.

Na performansu pod nazivom Gnevnik govorili su i Milanka Karić, Aleksandar Vulin, Željko Cvijanović, Nebojša Stefanović i Borislav Pelević.

Aktivisti SNS "simulirali" su drugi dnevnik RTS, nosili su panoe sa slikama najbližih saradnika predsednika Srbije, govorili o neobjektivnom izveštavanju RTS, nazivajući javni servis "lažovizijom".

Zgradu RTS obezbeđivali su pripadnici žandarmerije u opremi za razbijanje demonstracija, ali iako je bilo prisutno nekoliko hiljada građana, nije bilo incidenata.