Uhapšeni dobavljači Darka Šarića

Z. U. - N. B.

14. 04. 2011. u 16:03

Operativci BIA i MUP Srbije u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal uhapsili su Bobana Stojiljkovića i Aleksandra Mišića iz Vranja i Marka Dabovića iz Beograda

OPERATIVCI BIA i MUP Srbije u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal uhapsili su u četvrtak Bobana Stojiljkovića i Aleksandra Mišića iz Vranja i Marka Dabovića iz Beograda zbog sumnje da su pripadnici kriminalnog klana Darka Šarića.

Oni su, kako je otkriveno, deo grupe odbeglog Pljevljaka koji su bili zaduženi za nabavku i prodaju narkotika koji su nabavljani u Južnoj Americi. Kako nezvanično saznajemo, Šarić je imao nekoliko ekipa koje su na terenu kupovale kokain. U konkretnom slučaju došlo se do dokaza da su Stojiljković, Dabović i Mišić na licu mesta kupili 990 kilograma kokaina u septembru 2009. godine i smestili ga na jahtu "Maui".

U saopštenju Tužilaštva se navodi da su Stojiljković i Dabović preko Atine i Rima otputovali u septembru 2009. za Brazil. Dabović je koristio britanski pasoš na ime Petar Arnold, sa svojom fotografijom. Stojiljković je imao slovačku putnu ispravu na svoje ime jer je i njihov državljanin. Interesantno je da Stojiljković u Slovačkoj ima stan i da su tamo svoje prebivalište prijavili Darko Šarić i Stanojković.

U četvrtak, tokom dana, policija je pretresla više stanova i poslovnih objekata u Beogradu i Vranju koje je koristila ova trojka. Njima je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.

Ovo hapšenje, kako nam je potvrdio i Jovan Stojić, šef kabineta direktora BIA, nastavak je policijske akcije "Balkanski ratnik" koja je započela tokom 2008. godine. Tokom razotkrivanja Šarićeve narkomreže zaplenjeno je više od tri tone kokaina.

Pored droge koja je zaplenjena na jahti "Maui", u martu 2008. godine u Brazilu je zaplenjena 1,1 tona kokaina. Tu količinu nabavili su pripadnici Šarićeve grupe koji su bili zaduženi za teritoriju ove južnoameričke zemlje. Cena kokaina kretala se od 5.300 do 5.700 evra po kilogramu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Boki

14.04.2011. 21:42

Ubuduce pre nego objavite vest raspitajte se dobro. Nije uhapsen Aleksandar Misic vec Aleksandra Misic (devojka)....koliko neprofesionalnosti u teznji da se bude senzacionalan....sramota.

Jug Srbije

15.04.2011. 00:59

@Boki - Da, devojka koja ne verujem da ima ista s'tim jer se nisu ni znali 2009-te.

Djura al ne mafijas

15.04.2011. 17:45

@Boki - Da, nije imala nista. A sad posla onako na kafu u Skoplje. Pa njih su pratili i prisluskivali vec duze vreme.

lela vranjanka

15.04.2011. 10:44

pa bilo je vreme! sada treba da padnu i ostali njegovi dilercici koji prodaju drogu deci vranja i okoline! pa javna je tajna da u kaficima kod doma jna i gimnazije uz pice mozete dobiti i jednu dozu koke!

Mile seljak

15.04.2011. 12:05

@lela vranjanka - Bravo Lela. Zensko si, a imas m..a da kazes ono sto svi znamo.Ovaj se u Vranju pita i kad ce kisa da pada!!!Ceo grad je njegov, sa policijom suruje i ispija kafe, a niko ga nikad nije pitao odakle mu svo to imanje...

Una

19.04.2011. 15:44

@lela vranjanka - Ma sta pricate vi o coveku,koga verujem da niste ni poZnavali?! Covek uopste nije ni izlazio u grad,a kamo li da je pio kafu i to sa policajcima.A sto je zaposlio na 1000 ljudi i to nema veze.Nego dok su cekali svi u red za neku pomoc,bio je zlatan.I ne sudite,jer on nije optuzen,nego osumnjicen.A o njegovoj,navodnoj "bahatosti",necu ni da komentarisem!Gledajte svoja posla i svoj zivot i manite da zabijate nos u tudje!