Komisija ništa bliže Draži

V. N.

24. 03. 2011. u 20:56

Комисија ништа ближе Дражи
Državna komisija nije se pomerila ni korak ka istini o Čiči. Svedok čiji je iskaz analiziran nije ni bio očevidac. Slede nova saslušanja

OD epohalnog zvaničnog otkrića velike šezdesetogodišnje tajne - gde je ubijen i sahranjen general Dragoljub Draža Mihailović - za sada nema ništa!

Iako se spekulisalo da je državna Komisija za utvrđivanje istine o ubistvu generala Mihailovića rešila istorijsku misteriju i da bi mogla, već posle sastanka u četvrtak, da obelodani da je prvi ravnogorac likvidiran i zakopan na Adi ciganliji - to se nije desilo.

Komisija je samo razmatrala iskaz 91-godišnjeg visokog oficira Ozne, koji je dat u novembru prošle godine, ali je utvrđeno da je i to svedočenje ”iz druge ruke”, i da navodni svedok nije ni učesnik ni očevidac.

ČEŠĆI SASTANCI SASTANAK Komisije, bio je, inače, prvi još od decembra 2009. godine, a sazvao ga je predsednik Komisije i zamenik republičkog javnog tužioca Slobodan Radovanović. Najavljeno je da će se članovi ovog državnog tela ubuduće češće sastajati.

Ovaj ”oznaš”, koji je anoniman i za članove Komisije, tvrdi da je komandanta Kraljeve vojske u otadžbini, pre 65 godina, metkom u potiljak, na Adi ciganliji, ubio Boža Đorđević.

- Komisija je razmatrala samo jedno od saslušanja i konstatovala da u naredne dve nedelje moraju da se obave razgovori i sa još nekim svedocima - kaže za ”Novosti” jedan od članova Komisije.

Prema našim saznanjima, Komisija će u naredne dve nedelje saslušati Dušana Stupara, bivšeg visokog funkcionera DB, i Vojislava Mihailovića, unuka generala Draže.

Razgovore će obaviti članovi Komisije i predstavnici Tužilaštva, a naredni sastanak zakazan je za sredinu aprila. Malo je verovatno da će i tada Komisija izaći sa istinom, iako će morati da objavi izveštaj o dosadašnjem radu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Radomir Pavicevic

25.03.2011. 18:45

Nebih vam se javljao no nemam sto da radim pa mi je dosadno.Kakva komisija i trice, oni pojma nemaju i nikada nista nece otkriti.Pogledajte sve moje komentare od pocetka uvericete se da sam sve bio u pravu.Kada bi nekome bilo stalo do istine sve bih ja mogao da mu ispricam i da ga uputim gde moze da nadje sve dokaze.Nikada nista ja nijesam imao protiv Draze, i godinama sam slusao price od njegovih najboljih prijatelja, ali ovo sto ta komisija radi je zamajavanje naroda.Mora da imaju neku korist.

sečanjac

26.03.2011. 15:23

Samo, radikali ,kada dođu na vlast, mogu da otkriju istinu. Ovi ,potomci komunista, nikad ,istinu, neće reći.