Boris Laban izručen Srbiji

Tanjug

28. 01. 2011. u 21:33

Pripadnik organizovane kriminalne grupe Darka Šarića izručen u petak veče Srbiji i smešten je u Okružni zatvor u Beogradu

BEOGRAD - Crnogorski državljanin Boris Laban (34), pripadnik organizovane kriminalne grupe Darka Šarića, izručen je u petak veče Srbiji iz Crne Gore, izjavila je Tanjugu ministarka pravde Snežana Malović. Ekstradicija Labana izvršile su crnogorska i srpska interpol policija, a on je smešten u Okružni zatvor u Beogradu, kazala je Malovićeva.

Ministarka je rekla da su crnogorske vlasti prihvatile zahtev Srbije za izručenje Labana na osnovu Sporazuma o izručenju sopstvenih državljana, koji su Srbija i Crna Gora zaključile krajem oktobra prošle godine.

"Ovo potvrđuje dobru saradnju između naše dve zemlje i šalje poruku da svi koji izvrše krivično delo neće biti zaštićeni državljanstvom", rekla je ministarka.

I Uprava policije Crne Gore saopštila je da je Laban, koji je iz Berana, izručen Srbiji, shodno Sporazumu koji su dve zemlje potpisale.

Liban je uhapšen u oktobru 2010. godine, nakon čega mu je određen ekstradicioni pritvor, a Beograd ga je potraživao radi vođenja krivičnog postupka pred Specijalnim odeljenjem Višeg suda zbog krivičnog dela nedozvoljene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga, falsifikovanja isprava i zločinačkog udruživanja.

Labanu se, kako se navodi, na teret stavlja da je kao član kriminalne grupe učestvovao u transportu velike količine kokaina iz Južne Amerike u zemlje Zapadne Evrope.

Kako prenose podgoričke "Vijesti", Laban je, uz velike mere bezbednosti, iz bijelopoljskog Istražnog zatvora izručen srpskim vlastima, koje ga optužuju da je bio član kriminalne narko grupe Pljevljaka Darka Šarića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Micun Salipur

29.01.2011. 00:47

Isporucu jedni drugima ,nekakve ljude,koji nisu ostetili nijednu od ove dve drzave,i sude im.A stacemo,sa onima iz vlade koji prodase obadve drzave za sitne pare.Odnosno,pare su bile velike,ali,ni drzave ni narod ih nevidese.Uzivajte,pljackasi naroda,ako bog da,uskoro ce i vasa imena biti na stranicama crne hronike.Pitace vas neko,kako tako jeftino prodadoste narod.To je zlocin,koji nikad nece zastariti.