Redžepi: Nove tablice MUP Srbije ne važe na Kosovu

Tanjug

11. 01. 2011. u 16:40

Реджепи: Нове таблице МУП Србије не важе на Косову
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova donelo je danas uredbu kojom zabranjuje da se u pokrajini kreću vozila sa novim registarskim tablicama koje na sebi imaju početna slova gradova na Kosovu

PRIŠTINA - Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova donelo je danas uredbu kojom zabranjuje da se u pokrajini kreću vozila sa novim registarskim tablicama koje na sebi imaju početna slova gradova na Kosovu, a koje od početka ove godine izdaje MUP Srbije.

Uredbu je doneo odlazeći ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi.

Redžepi je izjavio da je uredba upućena svim regionalnim policijskim centrima na Kosovu i stupa na snagu odmah.

"Sve nove tablice koje izdaje MUP Srbije, a imaju oznaku gradova na Kosovu biće oduzete, a slučaj će dalje biti predat nadležnim organima. Stare tablice ostaju da važe do odluke Vlade Kosova, koja će verovatno podrazumevati davanje roka od nekoliko meseci za preregistraciju", precizirao je Redžepi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

niko ti ne brani da pokusas

11.01.2011. 18:22

@Bojan - Bojjane,Pa pokusaj da se provozas celim Kosovom sa tim novim tablicama

Bojan

12.01.2011. 00:20

@Bojan - Čim pohapse ove monstrume što su trgovali organima veoma rado, što će se uskoro i desiti, pre nego što i uspem izvadim nove tablice.

Ljubomir

11.01.2011. 19:24

Da nasi politicari imaju malo mozga ukinuli bi registarska podrucja i time bi bili bar korak blize ponovnom uspostavljanju ustavno-pravnog poretka Srbije na celoj teritoriji, ukljucujuci Kosmet.Ali nemaju, a to i dokazuju ove nove "skarabudzene" tablice.Paceri....amateri....da ne upotrebim neku jacu rec.

neko i niko

12.01.2011. 09:52

Zalosno je da siptari imaju ovoliku mrznju prema svima na Balkanu,kako su ih nacisti poblesavili decenijama sireci mrznju...a zaboravljate da ste na Balkanu oko nas,i na kraju otomani posle vise od 500 godina bezali su kao zecevi do zidina edrena,bezali bi vise da ih nisu spasli englezi...zato vi siptari ako pameti imate manite se propagandi i pocnite da se javno distancirate od vasih zlikovaca,jer cini mise da ovog puta nece biti komso...