Švercerima mesa produžen pritvor

Tanjug

27. 11. 2010. u 12:41

Posle saslušanja, osmočlanoj grupi osumnjičenoj za šverc "brazilskog" i "argentinskog" mesa produžen pritvor

UŽICE - Istražni sudija Višeg suda u Užicu Zoran Milinković potvrdio je danas Tanjugu da je saslušao osmočlanu grupu osumnjičenih za šverc "brazilskog" i "argentinskog" mesa i doneo odluku o produženju njihovog pritvora.

Policija je pre dva dana, zbog osnovane sumnje da su od aprila do novembra ove godine vršili organizovanu i nelagalnu nabavku "brazilskog" i "argentinskog" mesa, koje su sa Kosova plasirali u Srbiji, uhapsila Miloša Radovanovića (Čajetina), Slavoljuba Botočanina (Valjevo), Milojka Savića (Čačak), Dejana Božića (Kraljevo), Dragoljuba Zvicera (Zvečane), Rada Zupca (Kraljevo) i braću Nikolu i Igora Ranovića iz Raške.

Uhapšena grupa švercera mesa je, prema saopštenuju Ministarstva unutrašnjih poslova, osumnjičena za šverc oko 50 tona mesa u vrednosti od oko 20 miliona dinara.

Sudija Milinković je odlučio da produži pritvor Saviću do 30 dana zbog osnovane sumnje da je počinio krivična dela pranja novca i nedozvoljene trgovine.

Radovanoviću, vlasniku radnje za preradu mesa "Miloš Radovanović" u Čajetini, i Batočaninu, koji je vlasnik radnje "Zlatibor" u Valjevu, određena je mera produženog pritvora u trajanju od osam dana zbog sumnji da su počinili krivično delo zloupotrebe službenog položaja, jer u svojim poslovnim knjigama nisu prikazali poslovanje sa inkrimisanim mesom.

Ostalim članovima ove osmočlane grupe švercera mesa, prema rečima istražnog sudije Milinkovića, produženi pritvor od osam dana određen je zbog krivičnog dela nedozvoljene trgovine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

miki

27.11.2010. 17:32

Ko zna sta sve jedemo i cime nas truju. Prema ovakvima treba biti nemilosrdan , a ima ih jos ...mnogo poznatijih .koji su u stanju svasta da urade zarad svoje bolesne pohlepe .

sumadinac

27.11.2010. 19:39

takvih svercera ima na tone,pogotovu to rade raseljena lica sa kosova.u krusevcu se takvo meso svecuje na tone mesecno(nazalost mislim da to i policija zna,kao i carina jer su u nekakvom dilu sa njima)meso koje je zamrznuto prodaju po restoranima objektima brze hrane kao i manjim mesarskim radjnama.naime radi se o svinjskim pecenicama,pilecim batacima(samo levi jer im se u levi nogu spricaju hormoni rasta).ljudi zaradjuju trujuci tudju decu.EEEhhhSrbijo