Niš: Smrt posle slave

M. R.

25. 11. 2010. u 20:19

Miloš Stojić (28) je u niškom Kliničkom centru podlegao povredama zadobijenim u tuči 21. novembra, u kafiću "Alibi", na Matejevačkom putu

NIŠ - Miloš Stojić (28) je u niškom Kliničkom centru podlegao povredama zadobijenim u tuči 21. novembra u ranim jutarnjim satima u kafiću "Alibi", na Matejevačkom putu. Niška policija je navela da je zbog sumnje da je počinio ubistvo u pokušaju istražnom sudiji Višeg suda u Nišu priveden Nišlija Dragoslav P. (21).

Uhapšeni su i mladići Marjan D. (22), Petar D. (30), Nikola V. (30), Dalibor J. (28), Miomir G. (32), Nenad Z.( 36), svi iz Niša, kao i Darko O. (22) i Relja O. (20) iz Beograda, koji se sumnjiče da su učestvovali u tuči.

Portparol Višeg suda u Nišu Tamara Savić-Cvetković kaže da je istražni sudija doneo rešenje o sprovođenju istrage protiv devetorice mladića i da je, posle saslušanja, svima odredio pritvor do mesec dana. U niškoj Palati pravde ukazano je da je posle svađe i tuče dve grupe mladića u kafiću "Alibi", Miloš Stojić zadobio teške povrede glave.

FATALNA RASPRAVA KAKO se priča u naselju Durlan, u noći između nedelje i ponedeljka u kafiću "Alibi" bila je prisutna grupa mladića iz "kraja", kada su došli i drugi gosti iz grada, sa prijateljima iz Beograda. Potom je došlo do rasprave, a zatim i do tuče, koja je bila fatalna za Miloša Stojića.

Očekuje se i da Viši javni tužilac u međuvremenu prekvalifikuje krivično delo, za koje se tereti privedeni Dragoslav P. Šta se sve dešavalo u ovom ugostiteljskom objektu, nije poznato ni najbližima nastradalog Miloša, majci Slađani, ocu Sevdalinu i bratu Ivanu.

- Bilo sam na slavi do 2.45, a potom je Miloš otišao do kafića - priča Ivan Stojić. - Čuli smo da je došlo do tuče i da je udaran u glavu.

Nastradali Miloš je, kako pričaju u niškom naselju Durlan, bio vredan i uzoran mladić. Sa starijim bratom je prodavao keramičke proizvode za kupatila i kuhinje, a u kafić "Alibi" je odlazio gotovo svakog dana na kafu.

- Očekujemo da nadležni utvrde ko je kriv za smrt mog brata i da počinioci budu kažnjeni - ukazuje Ivan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

lala

26.11.2010. 07:19

Molim Vas koje radno vreme ima taj kafic i slicni njemu u celoj nasoj nesretnoj drzavi. Apel, pod hitno strogo kaznjavati prekoracenja radnog vremena kafica, diskoteka i slicno. Radno vreme ne sme da bude duze od 2h, jer tad nastaju teski incidenti.