Velika Plana: Britanac krao dizel

J. I. - G. J.

24. 11. 2010. u 20:21

Policija je na autoputu Niš - Beograd kod Velike Plane uhapsila Miljenka Zagorca (39) iz Zemuna i Marka Novaka (22), državljanina Velike Britanije

VELIKA PLANA - Policija je na autoputu Niš - Beograd kod Velike Plane uhapsila Miljenka Zagorca (39) iz Zemuna i Marka Novaka (22), državljanina Velike Britanije. Uhapšeni su na benzinskim pumpama pored autoputa na području Velike Plane, Lapova, Batočine, Ćuprije i Jagodine krali gorivo iz parkiranih stranih teretnih vozila.

Gorivo su pretakali u kombi švedske registracije sa dve cisterne od po 1.000 litara, koje su prilikom hapšenja obe bile pune dizel-gorivom pokradenim prethodne noći. U njihovom kombiju "mercedes vito" oni su imali protočnu pumpu povezanu na akumalator vozila pronašla gorivo pokradeno prethodne noći iz teretnjaka parkiranih na benzinskim stanicama "OMV" u Lapovu, "Eko" u Ćupriji i "Mol" u Jagodini.

Lopovi bi se parkirali uz rezervoar kamiona. Obijali bi poklopac rezervoara i crevom uz pomoć pumpe pretakali gorivo u cisterne kombija.

Osumnjičeni su privedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Jagodini koji im je odredio pritvor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

oki

25.11.2010. 06:51

Ovde u Svedskoj su toliko krali da vise niko nesme da ostavi traktor ili masinu van dvorista , a onda su poceli da ulaze i u dvorista i da kradu iz cisterni ( svaki poljoprivrednik ima svoju cisternu).Proveriti sa svedskim vlastima ko je vlasnik tog vozila.