Vlada Srbije: Otvara se nova Kancelarija

FoNet

22. 11. 2010. u 13:49

Vlada Srbije donela je uredbu o osnivanju Kancelarije za regulatornu reformu i analizu efekata propisa, kao njene službe koja će da obavlja stručne poslove iz te oblasti

BEOGRAD - Vlada Srbije donela je uredbu o osnivanju Kancelarije za regulatornu reformu i analizu efekata propisa, kao njene službe koja će da obavlja stručne poslove iz te oblasti.

Ta kancelarija će, kako je predviđeno, da daje prethodna mišljenja na zahtev predlagača propisa o potrebi sprovođenja analize efekata, da analizira efekete namenjene javnoj raspravi i pomaže predlagačima propisa pri uspostavljanju mehanizma za njihovo praćenje i analizu tokom primene.

Zadatak kancelarije je prikupljanje i obrada inicijativa privrednih subjekata, drugih pravnih lica i građana za izmenu neefikasnih propisa na republičkom nivou, podnošenje inicijative nadležnim predlagačima propisa za izmenu neefikasnih propisa.

Direktora Kancelarija za regulatornu reformu i analizu efekata propisa Vlada postavlja na pet godina, a na predlog premijera i on ima status državnog službenika na položaju.

Direktor će imati zamenika i pomoćnika, koje on predlaže, a Vlada ih imenuje takođe na period od pet godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

црна гуја

22.11.2010. 14:26

Ово је механизам који даје прави израз владајућих правила, које влада међу свим субјектима друштва како правних тако и приватнх.

Ljiljana

22.11.2010. 15:02

Kakva je ovo nova Kancelarija Budi Bog s nama. Stalno govore da ima viska u drzavnoj upravi a sada otvaraju neku novu kancelariju koja ce da prati efekte novih propisa, Sta sve oni mogu da smisle samo da bi tu ugurali svoje rodjake i prijatelje.

Milica

22.11.2010. 15:38

Evo još jedne kancelarije, još službenika, još uzimanja iz narodne kase (narodne banke) Umesto da se te pare daju nezaposlenima na biro, da se malo ublaži velika nepravda i razlike medju ljudima, opet ce pare dobiti ljubimci vladajucih partija, Naravno sva ra radna mesta ce se oglasiti u ''Danas''-u ? Pa ce onda ''izabrati'' koga oni hoce tj. clanove partija na vlasti. Onda ce da kazu da se smanjio broj nezaposlenih?! Ako je to demokratija...