DVOJICA mladića, Milan Knezović (26) i njegov vršnjak Vladimir Ranković, poginuli su u saobraćajnoj nesreći, koja se u petak rano ujutro dogodila na kružnom toku kod Bubanj Potoka.

NERAZDVOJNI DRUGARI POGINULI Milan Knezović i Vladimir Ranković bili su najbolji drugari. U njihovim porodicama u petak je vladao muk. Kuća Rankovića u Putu za koloniju broj 113 u naselju Ripanj zavijena u crno. Za Vladimirovog oca, majku i brata nema utehe.
- Pre tri meseca su se zaposlili kod prijatelja u restoranu brze hrane - kroz suze govori Nikola Knezović, brat pokojnog Milana. - Kad je otišao na posao bio je baš dobro raspoložen. Nisam ni slutio da ga poslednji put vidim.
Po rečima drugara nastradalih, Vladimir i Milan su posebno bili bliski jer su obojica vatreni navijači FK Rad.
Ista slika i u domu Milana Knezovića u Bulevaru oslobođenja 160 na Banjici. Prijatelji i rodbina izjavljuju saučešće Milanovom ocu, majci i sestri. Komšije kažu da je Milan bio dobar dečko, koji je uvek pomagao svojima.
- Zbog rata su pobegli iz Splita - kaže jedna od stanarki. - Taman kada su se skućili, eto zadesi ih ova nesreća. Strašno.


Dok su se kombijem "folksvagen kedi" vraćali sa posla, oko jedan sat iza ponoći, na njih je, u punoj brzini naleteo šleper, za čijim volanom se nalazio turski državljanin K. O. K. (58). Teretnjak je potpuno uništio "kedi", a nesrećni mladići su na mestu ostali mrtvi. Vozač kamiona je prevezen na odeljenje ortopedije Urgentnog centra, gde su mu konstatovane teške povrede kičme.


Dvojica nastradalih su oko ponoći krenuli službenim kombijem iz naselja Leštane kod Grocke, gde su bili zaposleni u restoranu brze hrane. Knezović je seo za volan, a na mestu suvozača nalazio se Ranković. Kao i svake večeri, krenuli su prvo ka Ripnju kako bi Milan odvezao drugara kući, a zatim nastavio ka Banjici, gde živi. Kada je "kedi" stigao na kružni put, na oko 500 metara od auto-pijace, vozač je skrenuo udesno u pravcu avalskog druma. Iz suprotnog pravca dolazio je turski šleper, težak više od 20 tona!


Iako je šofer K. O. K. stisnuo kočnicu, kamion je nastavio da se kreće i sudar je bio nezibežan. Smrskani "kedi" odleteo je pored puta, a teretnjak je klizao još nekoliko metara, skrenuo sa kolovoza i zakucao se u električnu banderu visokog napona.


Očevici su alarmirali policiju, a ubrzo je stigla i ekipa Hitne pomoći. Kako lekari nisu mogli da iz uništenog kombija izvuku dvojicu drugara, pozvani su vatrogasci. Posle sečenja lima, Knezović i Ranković su izneti, ali su, nažalost, već bili mrtvi.


Vatrogasci su pokušali da iz kabine turskog kamiona izvuku i vozača, međutim to nije bilo moguće jer su sa bandere na teretnjak pale električne žice. Tek posle sat i po vremena, kada su radnici EPS isključili napon, K. O. K. je u svesnom stanju prevezen u Urgentni centar.