Kladionice: Stop za maloletnike

V. M.

14. 09. 2010. u 20:51

Izmenama Zakona o igrama na sreću, mlađima će biti zabranjen ulaz u kladionice. Oštrije kazne za nepoštovanje zakona

MALOLETNICI neće više smeti da ulaze u kladionice kada u oktobru budu usvojene izmene Zakona o igrama na sreću. Novi propisi prevdiđaju i povećanje minimalne udaljenosti kockarnica u odnosu na škole kao i oštrije kazne za nepoštovanje ovog zakona.

Direktor Uprave za igre na sreću Ministarstva finansija Srbije Zoran Jadžić rekao je da će kockarnice i kladionice morati da budu najmanje 200 metara udaljene od škola. Do sada je minimalna razdaljina bila 150 metara, a maloletnici, iako nisu smeli da se klade, mogli su da provode vreme u kladionicama. Biće uvećani i troškovi priređivača nagradnih igara.

- Naknada za priređivanje nagradnih igara biće povećana sa 20 na 25 odsto - istakao je Jadžić. - Biće zabranjeno priređivanje posebnih igara na sreću duže od 18 sati dnevno, a broj nagradnih igara koje preduzetnici mogu da organizuju za godinu dana biće smanjena sa četiri na dve. Trajanje nagradne igre biće ograničeno na 60 dana.

Najniža kazna za prekršaje biće povećana deset puta i iznosiće 100.000 dinara za pravna lica, a za odgovorna 5.000 dinara. Vlasnici igraonica mesečno će plaćati naknadu od 25 evra po automatu, umesto dosadašnjih 180 evra godišnje.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Dragan Cvijan

14.09.2010. 22:58

Mladi su dovoljno pametni, naobrazovani i informisani o kladionicamasirom sveta. Kladionice nisu mesta za igranje. Za postizanje individualnevrednosti sutra vece od danasnje su riznice Srbije vekovima cuvane iocuvane od korova sibicara i mesetara.

Marko Marić

15.09.2010. 04:18

Bilo je i vrijeme da to urade,dosta su navlačili djecu na kockanje

Radomir

15.09.2010. 16:39

I dosada je postojao neki zakon o igrama na srecu ali ga niko nije postovao.Bojim se da ce i sa ovim buducim biti isto.Eto protiv jednog narko kartela se vodi istraga neki su u bjekstvo neki u zatvor a droga se prodaje nista manje nego prije.Vise od pola kladionica je nelegalno a svaki treci automat je prijavljen.Nije valjda da za to inspektori ne znaju, ali neko ima debelu korist ne samo inspektori nego i politicari koji stite kladionice.zbog toga drzava gubi veliki novac.