ISTORIJSKI DODATAK - HEGEMON JE BIO POLITBIRO PARTIJE: Dobrica Ćosić o razgovoru sa ljudima iz Mraka u LJubljani

ISTORIJSKI DODATAK - HEGEMON JE BIO POLITBIRO PARTIJE: Dobrica Ćosić o razgovoru sa ljudima iz "Mraka" u LJubljani

ANTINACIONALISTIČKI i jugoslovenski govorili smo nas trojica iz Beograda - Marković, Tadić i ja. Odbacivali smo njihovu kritiku Srbije, branili smo je od optužbi da se hegemonistički i eksploatatorski odnosi prema razvijenom Zapadu, najviše prema Sloveniji; saglašavali smo se sa Slovencima da je došlo do rušenja čitavog političkog poretka i monopola Saveza komunista; zalagali se za održanje Jugoslavije i njenu demokratsku reformu...

15. 05. 2021. u 17:14

VLADIMIR ORLIĆ: Opozicija je opasno nervozna, kada god pomenu Vučića - to je siguran znak da državi i narodu drobro ide

VLADIMIR ORLIĆ: Opozicija je opasno nervozna, kada god pomenu Vučića - to je siguran znak da državi i narodu drobro ide

KADA god lezilebovići i foliranti po profesiji, poput nedoraslog Vuka Jeremića, uzmu u svoja usta Aleksandra Vučića i Srbiju – to je siguran znak da državi i narodu dobro ide, da se nalaze u sigurnim rukama i čvrsto drže dobar pravac. Jer kad državni pravac pohlepni mediokritet od Jeremića oceni kao "izuzetno opasan", to samo znači da je najveći talog iz bivšeg režima opasno nervozan, iznerviran - nikakvim izgledima da se ponovo uspentra na grbaču naroda. "Izuzetno opasno" nervozan - saopštio je danas Vladimir Orlić.

15. 05. 2021. u 17:54

MINISTAR VULIN: MČS uz Srbiju uvek u teškim trenucima

MINISTAR VULIN: MČS uz Srbiju uvek u teškim trenucima

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sastao se u Moskvi sa ministrom za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Jevgenijem Ziničevim i istakao uspešnu saradnju dva ministarstva u toj oblasti, kao i zahvalnost domaćinu na svesrdnoj pomoći u unapređenju kapaciteta Srbije kroz donacije opreme i obučavanju vatrogasno-spasilačkih jedinica.

15. 05. 2021. u 17:47