Jat i Erbas potpisali Pismo o namerama

Tanjug

utorak, 20. 07. 2010. u 17:48

Јат и Ербас потписали Писмо о намерама
Pismo je prvi konkretan korak ka realizaciji starog ugovora između "Jata" i "Erbasa" o nabavci aviona
BEOGRAD - Nacionalna aviokompanija "Jat ervejz" danas je sa kompanijom "Erbas" u Londonu potpisala Pismo o namerama, što je prvi konkretan korak ka realizaciji starog ugovora između "Jata" i "Erbasa" o nabavci aviona, potpisanog pre 11 godina, izjavio je generalni direktor "Jata" Srđan Radovanović.

"Jat ervejz" potpisao je 1998. godine sa "Erbasom" ugovor o nabavci osam aviona, vredan 580 miliona dolara i uplatio avans od oko 23,5 miliona dolara, ali se ispostavilo da njegova realizacija ne bi bila ekonomski isplativa za "Jat", pa je to pitanje godinama ostalo nerazrešeno.

Podsetivši da je realizacija tog ugovora "bila skopčana sa velikim teškoćama", Radovanović je istakao da su "Jat" i "Erbas" "pronašli zajednički jezik i krenuli dalje".

"Od ovog trenutka, od potpisivanja ovog Pisma o namerama, dalje će biti konkretni koraci kojima ćemo raditi na realizaciji onog starog ugovora, u većoj ili manjoj meri", istakao je direktor "Jata".

"Ubeđen sam da će to biti jedan korak ka ulasku 'Jat ervejza' u porodicu avionskih kompanija koje obnavljaju svoje flote 'Erbasovim avionima'", rekao je Radovanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Djole

21.07.2010. 09:09

Dokle, bre! Ovaj samo spinuje, pisti, sisti ... Potpisao pismo o namerama. Svaki iole obrazovan covek zna da takvo pismo nista ne znaci, ama bas nista. Potpisuje pismo o namerama za nastavak saradnje u vezi sa ugovorom koji je potpisan pre 11 godina! Ako JAT nije ispostovao ugovor koji je obavezujuci i nema nacina da se raskine kako ce ovaj "smeh od direktora" ispostovati pismo o namerama :) Ovo je bruka za premijera Cvetkovica i resornog Mrke!

Cvrcak

21.07.2010. 22:43

U kom svojstvu on potpisuje pismo o namerama? Verovatno u svojstvu laznog advokata, sto se vidi i po tome da daje izjave,a nije svestan da pismo o namerama nema obavezujuci karakter. JAT je potpisao hiljade pisama o namerama i nikada nista se nije pomerilo dalje od pisma. U ovom slucaju tako i mora da bude, jer je gospodin ponovo direktor firme u stecaju. Novu tek prave ali neki drugi...