BEOGRAD - Istražni sudija Višeg suda okončao je istragu protiv Svetlane Ražnatović i predmet prosledio nadležnom tužilaštvu koje treba da donese odluku o eventualnom podizanju otpužnice protiv nje.

Ovo je treći put da se istraga okončava, od momenta kad je pokrenuta, marta 2003. godine tokom akcije "Sablja". Za nešto više od sedam godina tužilaštvo je dva puta tražilo proširenje istrage i pet puta njenu dopunu.

Tvrdi se da je poznata estradna zvezda, dok je bila na čelu FK Obilić, zloupotrebila svoj položaj prilikom transfera 15 fudbalera i da je navodno tako protivpravno stekla 22,5 miliona maraka i 500.000 dolara. Za većinu prodaja, kako se ističe, u poslovnim knjigama je prikazano kao da su fudbaleri Obilića napustili bez obeštećenja, dok je za pojedine navedeno da su prodati za mnogo manje novca nego što je bila stvarna cena.

U decembru prošle godine sudu je iz Grčke dostavljena dokumentacija koja je dobijena od fudbalskog kluba Aris u koji je svojevremeno prešao Miroslav Savić. Slična dokumentacija vezana za prelaske drugih fudbalera stigla je i iz Rusije, Bugarske, Turske, Austrije i Francuske. Pored toga, prikupljena je i dokumentacija iz Fudbalskog saveza Srbije i Beograda, kao i originalni ugovori koje su potpisivali igrači prilikom prelaska iz Obilića u inostrane klubove.