Špijunka: Šutanovac želi film o pilotima

V. I

četvrtak, 10. 06. 2010. u 20:41

Шпијунка: Шутановац жели филм о пилотима
 Dragan Šutanovac pozvao je čuvene glumce Džerarda Batlera i Rejfa Fajnsa da nađu producente ...

 MINISTAR vojni Dragan Šutanovac pozvao je čuvene glumce Džerarda Batlera i Rejfa Fajnsa, koji su nedavno boravili u Beogradu, da nađu producente za snimanje filma o spasavanju američkih pilota tokom Drugog svetskog rata u Pranjanima kod Čačka, i u Prokuplju, odakle je, inače, poreklom porodica Šutanovac. Ministar je dodao da je on već razgovarao sa mnogim producentima o snimanju filma o operaciji ”Vazdušni most”, ujedno najvećoj akciji spasavanja savezničkih snaga u Drugom svetskom ratu, ali da je ponuda još otvorena.
- To je bio veliki događaj. Tada su meštani spasli oko 500 američkih pilota i članova posade, a mi od toga nikada nismo napravili veliku priču - kazao je Šutanovac. - Jedna od najvećih istorijskih šteta je što je američka nagrada generalu Draži Mihailoviću za ove zasluge u Srbiju stigla tek pre nekoliko godina.
Ministar vojni nije precizirao ko će biti režiser i ko će pisati scenario...

Komentari (11)

filipo

10.06.2010. 20:49

Jel' to umesto bitke na Neretvi da se pokazuje uoci poskupljenja? Suki imas ideja koje mi se svidjaju jedino takav film mora da se "proda" i Zapadu ali da ne zavrsi u njihovom bunkeru. Posle mozemo da snimimo u stilu "Otpisanih" i drugi deo "Eskadrila '99".

Bojan

11.06.2010. 04:51

Sto ne napravis film o pilotima sto su branili Srbe od fasista '99??? Ili to nije u duhu evro-atlantskih integracija.

obrad

11.06.2010. 09:26

baš koga briga za drugi svetski rat, gledajte na život ne na ratove, na život i budućnost, ne bacajte pare na gluposti, prošle godine je distribuiran film Serbian skars u američkoj produkciji pa ga niko nije ni primetio kod nas je prikazivan u jednoj bioskopskoj sali jedna projekcija dnevno i ekspresno skinut sa repertoara.

Velimir

11.06.2010. 10:11

Naljutice SUBNOR,i obozavaoce filmofa koji su snimani u toku pet poslednjih decenija a koji nisu u skladu sa "dozivotnim idejama" .

саша р.

11.06.2010. 12:21

Надам се да ће у филму бити обухваћено бомбардовање свих српских градова од стране истих, као и породилишта у Крунској! Не заборавите и оно "Сретан Ускрс" на бомбама, то је изузетно емотивна порука наших вечитих западних пријатеља!

nikola

11.06.2010. 14:24

Znaci, "ratni" film. Samo da se cetnici i partizni ne potuku oko toga ko je spaasio vise pilota.:-)) A nije ni ova zemlja vise toliko bogata da plati prave glumce ko kad je Marlon Brando glumio Tita.

seljak

11.06.2010. 16:14

pametni prave filmove o buducnosti, ovaj nas ga bas bre prekardasi, ode sto godina u nazad, svaka cast nemam reci, ama kako se neseti da napravi film o Marku Kraljevicu. Budi Bog s nama i nasim politicarima, oce da postanu i reziiseri, bas im to uspeva.

Павле

11.06.2010. 17:06

А шта би са проналажењем необележеног гроба Драже Михајловића? Новине пишу да се Комисија за то питање распала, а Влада Србије прошле године је купила уређаје соноре за претрагу земљине утробе. Изјаву дао Слободан Хомен, бивши отпораш, сада државни секретар Суд још није одлучио о захтеву за рехабилитацију генерала. А БИА прошлог 17.јула положила венац на споменик Дражи, на Равној Гори. Шта би са четничкиом пензијама!!! Шуле би да прави филм као замену за рехабилитацију. Да нахрани гладне. Море, где су врата.

Bg

11.06.2010. 19:46

Dakle gradjanima Srbije bas moze da se pozavidi , imaju Diznilend u ovim nasim politicarima i ministrima da bi im i sam Volt Dizni pozavideo...! Ovakve "talente " cak dasmo i u mraku trazili nebi ih nasli.....a Sutanovac bi za ovu "reziju " mogao dobiti i Oskar...!

Vito

11.06.2010. 20:20

Čestitam.Konačno jedan film sa stvarnom istorijskom istinom. Da ne bude više lažnih bitaka kao što je bila "bitka na Neretvi "koja je ustvari bila udruženi njemačko partizanski napad na jugoslovensku oslobodilačku vojsku u otadžbini. Borili se partizani za ranjenike a Koča Popović im bio u glavnom stožeru NDH. Vladimir Velebit komandovao operacijama iz štaba njemačke divizije u Sarajevu. Bitka na Stjesci -partizanska verzija. Cela divizija Save Kovačevića je potpuno svesno poslana u smrt. Vojničko objašnjenje žrtva manjine za spas Titinog štaba i našeg dragog Tite. Treba snimiti film i o "srpskoj Hirošimi " kada je ubijeno 2000 ljudi u Smederevu. Film o ubistvu dva srpska žandara od strane komuniste Živorada Španca proglašenju zločina za ustanak. Film o tome kako su kninski Srbi (šesnaesta lička)spasili Titu u drvarskoj pećini a on im za uzvrat napravio projekat države tako da ih više nema na svojim ognjištima.