Celo selo crno-belo

V. ILIĆ

nedelja, 14. 12. 2008. u 20:47

Цело село црно-бело
Meštani Bumbarevog Brda najvatreniji navijači Partizana. U selu od 1946. godine postoji FK "Partizan", a njegovi verni navijači i danas ga redovno prate na svim gostovanjima

NA transparentu razapetom iznad regionalnog puta koji vodi od Mrčajevaca ka Kniću, tačno na tromeđi Čačka, Kraljeva i Kragujevca, krupnim slovima ispisano je "Bumbarevo Brdo - celo selo crno-belo" . Ovde su ga postavili meštani ovog seoceta od svega 120 domaćinstava, tvrdeći za sebe da su najvatreniji navijači Partizana u Srbiji.
Svi do jednog u Bumbarevom brdu navijaju za crno-bele, ali ne za onog dobro poznatog i popularnog prvoligaša iz Beograda, već za njihove, domaće crno-bele. Naime, u ovom mestu još od 1. maja 1946. godine postoji tim istog imena, FK "Partizan".
- Pre godinu dana mislili smo da će naš klub biti ugašen. Nije se imalo novca, ni igrača - pričaju nam ispred prodavnice na drumu Milorad Mirović (64), zvani Vištilo, i Radomir Marković Ličkovac (81), seoske legende. - Ali dođe čovek iz Beograda, Željko Perkunić (49), podiže ga iz mrtvih. "Presvuče" sve u crno-belo. I tako, selo se vrati fudbalu...
Na pedesetak metara od puta i prodavnice, gde se po ceo dan priča zaliva šljivovicom i pivom, prostire se stadion, sa svlačionicom, tribinama, VIP ložom, bifeom, konferencijskom salom, pa bi Bumbarevom brdu na ovom objektu mogli da pozavide i pojedini prvoligaški klubovi u Srbiji, a da ne spominjemo one iz Šumadijske lige, kojoj klub pripada. Sve je omeđeno crno-belom ogradom, u ovim bojama su i pločice u prostorijama, čak su i stolovi prekriveni crno-belim stolnjacima, a na zidovima su crno-beli prekidači. Crno-belim sedištima na tribinama je ispisano - "Partizan".
Napravljen je novi stadion, teren je zasađen engleskom travom, a veliki deo poslova obavili su sami meštani. Okviri za golove su uvezeni iz inostranstva, i to oni koje je preporučila FIFA, a koje još jedino imaju Mančester i Real Madrid, što znači da su prvi na prostorima Srbije.
Dresovi su naručeni iz firme koja šije za beogradski Partizan.
Sa boljim uslovima stigli su i bolji rezultati, i klub je u ovoj sezoni od 15 odigranih utakmica dobio 14, ali važnije od toga je podrška navijača. Opremljeni zastavama, šalovima, bakljama, transparentima oni prate svoj tim na svim na gostovanjima.
Poslednji put, kada su igrali u Lapovu, iz sela su krenula čak tri autobusa. To će se u ovom kraju još dugo prepričavati.

JOŠ SAMO POŠTA, PA GRAD
DOSTA omladine ima u našem selu i, hvala bogu, ona ovde ostaje. Mladi su se najviše radovali kada je stadion završen. Sve je ovo uvelo mnogo radosti u naše živote - reče nam Ljubiša Vučićević (40), predsednik Saveta MZ Bumbarevo brdo, koji je, priznaje, okoreli zvezdaš. - Svega imamo, samo nam još pošta fali. Kada i nju dobijemo, ovo selo će postati mali grad. A već smo postali atrakcija!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Aleksandar Simonovic

15.12.2008. 15:26

Ovaj covek pise pa razvaljuje, vec duze vreme pratim njegove tekstove i ne prestaje da me odusevljava. Svaka cast!!!

Aleksandar Popović

15.12.2008. 15:37

Pohvalno je da još postoji ljudi koji ulažu u sport ... fudbal i našu omladinu. Treba više pisati o ovakvim delima kako bi potstakli i ostale da idu ovim pitem zdravog života. Bolje da su nam deca na fudbalskom terenu nego po haustorima da se drogiraju.