Cunami će sprati SAD

D. MARKOVIĆ

11. 04. 2005. u 17:57

Sveta knjiga muslimana Kuran predvidela nestanak Severne Amerike? Muslimanski teolog Zijad Silvadi u stihovima "pronašao" tačnu godinu kada će nestati severnoamerička država, zato što će je Alah kazniti za sve grehe. Naučnici kažu da je sve to besmislica.

DO sada nezabeležen talas posle zemljotresa - cunami, daleko razorniji od onog iz decembra prošle godine u jugoistočnoj Aziji, 2007. godine će jednostavno odneti sa lica zemlje Sjedinjene Američke Države. To je u surama (stihovima) Kurana pronašao palestinski teolog Zijad Silvadi koji je rođen u blizini grada Ramale na okupiranim teritorijama.
NJegovo iznenadno otkriće ovih dana potresa ceo muslimanski svet kojem je on objasnio da će ta prirodna katastrofa biti "osveta svemogućeg Alaha zbog velikih grehova koje su u svetu počinili Amerikanci". Alah će ih kazniti, kaže on, zato što su posle pronalaska Amerike 1492. Evropljani gotovo istrebili starosedeoce Indijance, a potom su dovodili iz Afrike crnce i koristili kao robove. Amerika, dodaje Zijad, nastavila je da maltretira svet i čini ratne zločine: godinama vrši etnička čišćenja na planeti i prva je i jedina zemlja koja je upotrebila nuklearnu bombu za ubijanje ljudi.
Muslimanski teolog je višegodišnjim proučavanjem Kurana odavno došao do zaključka da će Alah kazniti Ameriku, ali da je tek sada odlučio da to objavi "zato što su predviđanja izuzetno šokantna i zastrašujuća". NJegovi zaključci se zasnivaju, kako je objasnio, na paralelama koje je pronašao u Svetoj knjizi i događajima na planeti za koje su krivi Amerikanci.
Naučnici iz zapadne Evrope, međutim, upozoravaju da su zaključci Zijada Silvadija na granici besmislica i da služe isključivo u propagandno-političke svrhe. Oni podsećaju da je seizmolozima odavno poznato da tektonske ploče na zapadu SAD na Floridi mogu usled pomeranja u bliskoj budućnosti da izazovu katastrofalan, do sada nezabeležen zemljotres koji bi mogao da proizvede izuzetno snažan cunami.

ZIJADOVA RAČUNICA
TEOLOG je utvrdio da će cunami uništiti SAD 2007. tako što je kombinovao redne brojeve sura koje se odnose na Ameriku i dobio godinu 1776, godinu proglašavanja nezavisnosti SAD. Takođe, pomoću sura došao je do broja 231, tačno onoliko koliko postoji ova država. Zatim je sabrao dva broja i došao do 2007, kada će SAD prestati da postoje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije