KRUŠEVAC - ZA Milana Vasića (15) 123. derbi još se nije završio. Pamtiće ga zauvek, zbog incidenta na severnoj tribini pred kraj susreta, kada je pogođen policijskim gumenim metkom. Povređeni mladić smešten je na Kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju VMA, a u poseti mu je bila delegacija "Delija" i golman Ivan Ranđelović ispred fudbalskog kluba, koji je juče u Apatinu igrao Kup meč. Crveno-beli su Vasiću, uz želje za što brži oporavak, poklonili i dres Marka Pantelića.
- Stvarno mi je mnogo žao - ističe Ranđelović. - Pokušali smo da mu barem malo ublažimo bol, ali smo svesni da je pred njim tek period oporavka.
Predstavnici navijača ne znaju iz kog razloga su reagovali pripadnici policije. Svi tvrde, "sever" odavno nije bio tako miran...

OPERACIJA NEOPHODNA
ODELENJE za informisanje Vojno-medicinske akademije juče se oglasilo zvaničnim saopšetenjem u kojem su potvrđene povrede koje je zadobio nesrećni navijač:
"Pacijent Milan Vasić, učenik Vojne gimnazije, rođen 1989. godine povređen je 16. oktobra 2004. godine na utakmici Partizan - Crvena zvezda. U Urgentnom centru pružena mu je pomoć - obrađena rana na licu, a u kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju VMA prebačen je 18. oktobra 2004. godine. Nakon kliničkih i radiografskih pretraga dijagnostikovan je prelom gornje vilice sa leve strane i povreda ličnog živca sa iste strane. Planira se hirurška intervencija."

ZEBNJA
U porodici Milana Vasića (15),učenika Vojne gimnazije u Beogradu, ranjenog na proteklom derbiju Partizan - Crvena zvezda, sa zebnjom i strahom iščekuju vesti iz glavnog grada. O nemilom događaju, koji se odigrao 16. oktobra, pred sam početak utakmice, oko 14,20 časova, obavešteni su istoga dana, oko 23 časa uveče.
- Milana, smeštenog u šok-sobi Urgentnog centra, smo posetili odmah sutradan, u nedelju. Razgovor je trajao kratko, koji minut, s obzirom na njegovo teško stanje. Rekao nam je da ni on, ni njegovi drugovi, ničim nisu izazvali incident. Oni su, na severnoj strani stadiona, čekali u redu da uđu. Kada se začula pucnjava, Milan se okrenuo, I u tom času bio pogođen. Onesvestio se i pao. Tek od nas je saznao da je u pitanju bio gumeni metak - ispričala nam je Slađana Vasić, majka gimnaziste Milana.
Otac Radojica negira priče da je bio očevidac događaja.
- Sve što znamo, znamo od Milanovih drugova, koji su bili uz njega tog časa i Davora Gmijovića, Kruševljanina - kaže on. Zahvalni su Vasići i čelnicima Vojne gimnazije, koji su ih odveli na lice mesta. Tvrdnje svih su gotovo identične - ranjeni Vasić i njegovi drugari nisu pravili nikakav nered!
- Sa suprugom i četvoro dece sam prognan sa Kosmeta. Uspeli smo da izvučemo žive glave ispred terorista, a da nam dete ovako strada u Beogradu… Milan je čuo i video da žandarmi pucaju, ali ne u pravcu gde se on nalazio sa školskim drugovima.Jutros smo se čuli sa Milanom. Dobro sam, ne brinite, ništa me ne boli, tešio nas je naš sin. Ma, gde je tu dobro, nego, neće on da nas sekira - vajka se Radojica Vasić.
Milan Vasić je vatreni navijač "Zvezde" od malih nogu, pričaju njegovi roditelji. Bio je presrećan što mu se pružila prva šansa da uživo odgleda čuveni derbi između dva velika kluba. Nažalost, njegov prvi derbi mu je I "preseo", kažu na kraju Vasići. Umesto radosti I čestitki najmlađoj Anđeli, koja je juče napunila tri godine, sve želje I nade su upućene Milanu - da operacija protekne što bolje.